lördag 13 april 2024

Hoppa på tåget: ”Blommor”

Blommor – levande sådana alltså  - har aldrig varit min grej. Har aldrig varit intresserad och har heller inte ärvt min mammas gröna fingrar. Är inte förtjust i plast- eller tygblommor heller. Dammsamlare enligt mig. Betongblommor däremot är helt i min smak, men dom har jag ju visat upp nyligen. Däremot njuter jag för fullt när ni lägger upp vårblommor och era egna, uppdragna blomsterkonstverk:-)

Blommiga klänningar
Så istället gör jag nåt som ingen annan verkar ha gjort idag - jag lägger upp några blommiga klänningar och en textil blomsterbakgrund. För er information - jag skulle inte klä mig i dom heller;-) Enjoy!

Hos Åke hittar ni länkar till alla som hoppat på tåget. Om ni också hoppar på är det bara att lämna ett meddelande i hans kommentarsfält, och mejla till honom vem ni tror har valt temat "blommor" idag.

Karin har uppfunnit temat.

17 kommentarer:

LillaSyster sa...

Skulle inte heller ta på mig någon av klänningarna du visar upp, men ett mycket kreativ inlägg om blommor blev det. Jag kunde ju ha visat upp tre av mina tapeter som går i blommigt....men så långt utanför boxen tänkte inte jag. Ha en bra stund i kvällssolen på balkongen, här blåser det storm så jag blir inne resten av kvällen, var ute på en 30min promenad för en stund sedan - det får räcka.

Åke sa...

Blommiga klänningar är inte min grej heller :) Plast och tygblommor kommer aldrig över våran tröskel, det har Facit bestämt och jag instämmer till fullo. Trevligt att du hoppade på tåget och du löste ju uppgiften gallant :)

Åke sa...

Och tack för länken såklart :)

femfemman sa...

Blomnörden är ju ingen tematiker. Men har kollat hos en del.
Har sett diverse vårblommor idag. Irl. Nu är vitsipporna tid.
Betongblommor? Nej tack!
Hade en period då jag gjöt blomlådor i betong. Med tanke på att jag har tummen en bit in i handen, så blev de inte så bra.
Jo, jag har nog några klänningar med blommor på. Mest sådana som jag tar på, då det är läge att gå till stranden.
Jag skulle inte kunna tänka mig att ikläda mig någon av de klänningar som du visar.Föredrar min jeansklänning, som jag verkligen gillar.

Guldkryckan sa...

Blommor är ju heller inte mitt största intresse men jag uppskattar min frus gröna fingrar på sommaren, en och annan tomat är ju aldrig fel. ;)

Ha en fin kväll Bp.

Ditte sa...

Ett färgglatt inlägg. Och visst instämmer jag i att betongblommor är både hållbara och läckra. Men jag gillar ju även blommor på olika sätt. Mest kanske de som växer vilt i skog och mark. Hemma har jag många orkidéer och dessa älskar jag. Och visst har jag blommor även på balkongen. Men vi har söderläge så det är svårt att få dem att trivas. Vad gäller blommiga klänningar så är dessa inget för mig heller. Trivs inte i dessa. Tänker när jag ser blommiga klänningar på min saliga mormor. Hon hade mycket blommiga klänningar.
Kul vinkling på temat har du verkligen.

Carita Liljendahl sa...

Genialt! Blommor behöver inte alltid vara blommor i krukor eller rabatter!

Mias Mix sa...

Dina betongblommor på balkongen är väldigt snygga! För att inte tala om praktiska! De blommiga kläderna är inte min stil men jag har faktiskt två par blommiga jeans. Och vanliga blommor älskar jag och det är så vackert ute nu med alla blåsippor, vitsippor, vårlök mm.
Majblomman är snygg, jag missade att de fanns i metall och köpte de vanliga små nålarna.

Anonym sa...

Kreativ tolkning av temat. Det gillar jag.
Likaså gillar jag blommor av mångahanda slag, dock inte platsblommor, sidenblommor eller andra konstgjorda blommor. Då får det hellre vara. / Anna-Lena/ mammselen

Klimakteriehäxan sa...

Jag kan tänka mig en blommig klänning nån gång, men tänder inte på dem du hittat.
Riktiga blommor älskar jag ju i alla fall.

Anki sa...

Härligt och kreativt inlägg! Jag skulle garanterat inte heller ta på mig de blommiga kläderna, men här blev de perfekta!

Hanneles bokparadis sa...

Hela livet har jag varit intresserad av vilda och tama växter. I min lila balkong hade jag 7 meter kryddor!

christian sa...

Betongblommor passar ju som handsken när man är självutnämnd asfaltsbonde.... ;) :)
Kul att du lade upp annat än riktiga blommor, men jag håller med, har också svårt för blommiga kläder, tapeter å sant....

Susjos sa...

Snyggt vinklat på temat blommor! Blommiga klänningar..jo har nog en som jag trivs i, men de på bilderna...nja...inget jag skulle sätta på mig heller, men blommiga är de!

Äventyret framtiden sa...

Klänningen på första fotot med mörk bakgrund är en sån som jag villhöver. Snygg blomma minsann. Tapeten också här på sista bilden.

Paula sa...

Vilken toppenidé! Jag har konstaterat att det som vanligt på våren frossas i tyger och kläder i pastell och blomstermotiv! Skulle jag vara lite nättare i figuren skulle jag kunna tänka mig blommig klänning, men tyvärr spär den ju på storleken ytterligare. Gillade bakgrunden också, nu är det vår på riktigt!

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Vilken kreativ Blomning av kläder du hittat! Alla sätten är bra på sitt egna sätt!
Bra jobbat, men det är inga kläder jag skulle bära på mig!

Ha en fin vecka! :)

Kram