tisdag 16 april 2024

Blommig tisdag

Åkes lördagstema ”Blommor” måste ha triggat något någonstans, för helt plötsligt dyker de upp – vårblommorna. Nu kan jag inte påstå att jag vet vad jag fotade, för det gör jag inte. Första bilden kan till exempel vara en scilla eller en blåsippa. Försöker lära mig varje år, till synes utan resultat...

Den här bildens blomma kan jag inte ens gissa. Men jag antar att jag får ett svar från någon av mina blomsterexperter i Blogglandia:-)

Däremot vet jag absolut vad tredje bilden föreställer. Det är som så många gånger förr bästisen Yvonne som tagit fotot i Kungsträdgården, där det börjar dra ihop sig till den världsberömda körsbärsblomningen. Kan bara konstatera att körsbärsträden i innerstan är uppenbarligen luttrade och tål regn, kyla och blåst. ”Mina” körsbärsträd på innergården ligger minst fyra veckor efter. De har inte ens fått knoppar. Jag ”skriker till” när de blommar, jag lovar;-) Tusen tack Yvonne:-) 

13 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Det är fint med triggande personer som Åke...scilla absolut, kallas också rysk blåstjärna ibland tror jag, julros absolut. Och sen är det förstås Kungsträdgårdens körsbärsblom, världsberömda! Bra att dina kommer senare, då har du blom länge åt oss andra att titta på.

Ditte sa...

Fint med vårblommor och dessa kunde t.o.m. jag scilla och julros. Såg att Karin redan svarat dig. Ska i morgon ta en titt på körsbärsträden i Kungsan. Så fint att du fick ett smakprov av körsbärblommorna. För när de är i blom är det vår i Stockholm.

LillaSyster sa...

Karin har svarat dig. Såg här i stan idag att körsbärsträden börjar skiftar i rosa. Nu hoppas vi att det blir lite varmare igen, just nu är det inget kul.

nalta norrland sa...

Snyggt plockat ☺️
Körsbärsblomningen är ju berömd 🌟

Susjos sa...

Härligt med blommor i alla dess former! Jag som inte heller kan många blomsorter ser att det är scilla på första bilden, blåsippornas blad är inte spetsiga, inte heller blomman är så spetsig.

Kände även till julrosen, oops!!!!
Fint att Yvonne uppdaterar, undrar om jag kommer in till stan igen när de blommar mer!?

Ha en fin kväll!
Kram!

femfemman sa...

Svar har du fått. Har sett körsbärsträden i Småland i dag.

Klimakteriehäxan sa...

Där ser man - din bästis och jag var där! Om en vecka elelr så dräller det av folk med kameror kring körsbärsblommorna i Kungsan. Tycker du ska bekväma dig in till stan och njuta av dem alldeles själv!!!Kristina Ponting sa...

VackrBilder, våren är min bästa tid:)

tant Hannele sa...

Underbart vackert även i Göteborg!

Anki sa...

Heja dig BP! Kul att du är intresserad av blommorna i alla fall - att kunna namnen är inte det viktiga :)
Ha en bra onsdag!

Annika sa...

Härligt, då kan du först njuta av de i Kungsan, och sen får du dina hemma på din gård. Inte dumt.
Scillor och julrosor så fina.
Ha en finfin onsdag

Hannas krypin sa...

Har de senaste åren lärt mig se skillnad på scilla och blåsippa. Väldigt fina blommor båda två tycker jag.

christian sa...

Aldrig fel med foton på blommor....den första heter Scilla, det lärde jag mig via nån bloggare i förra veckan.....annars är jag lika borta som du på det området ;)