söndag 14 april 2024

Skyltsöndag #466

Den gångna veckan har jag besökt Systembolaget i Täby Centrum. Och självklart har jag hittat nya och nygamla viner. ”Crazy Cat” till exempel har varit med i en Skyltsöndag redan i september ifjol. Men jag har ju så många kattälskare bland mina läsare att jag bjuder på katten en gång till:-) Enjoy!

Vill gärna börja med en skylt som min engelska kompis Dave har mejlat. Ett udda och himla roligt råd på gatuprataren. Sedan fick han ju (oavsiktligt?) med en gul skylt också – längst upp till vänster. Daydreams är ett spa, och det är ägarna som regelbundet "uppdaterar" griffelskylten. Vem vet, det kanske blir ett stående inslag i bloggen framöver. Thanks a lot  Dave! You might want to make this street talker a regular feature in my "Signpost Sunday":-)

Älskar sushi, riktig sushi alltså! Åt det senast igår – matigt lördagsgodis:-) Skulle dock inte drömma om att köpa ”candy sushi”, godis-sushi alltså. Ett gott råd, visst. Inte bara vin utan alla drycker är roligast att njuta av i sällskap med personer man gillar. Men ärligt talat går vin/öl ned även om man inte har sällskap;-)Som ni ser är ”Crazy Cat” ett väldigt poppis vin. Bara en BiB kvar.Japp, det gäller att vara på humör för att dricka vin. Eller måste man…?

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

16 kommentarer:

byblixtra sa...

Kul skylt från din kompis Dave. :-)
Det var nytt med candy sushi och tror inte att den är lika god som den matiga varianten.
Klart att Crazy cat är en favorit. :-)

nalta norrland sa...

Jag tillhör ju den som aldrig dricker alkohol ensam, helt ärligt så dricker jag bara i sällskap och vanligtvis i samband med en måltid. Är jag normal eller lite eljest 😜
Bra skyltat‼️

LillaSyster sa...

Avstår sushin- det ska vara originalet när jag ska ha sushi. Crazy catvinet har jag inte testat, men det är verkligen en söt katt på etiketten. Av erfarenhet vet jag att det inte är ett säkert kort att köpa vin efter gulliga etiketter eller läckra flaskor. Cool skylt från Dave.
Idag är det innedag, har snart plöjt igenom boken Herrens ängel av M Ressem, ute blåser det storm. Ha det gott!

Hannas krypin sa...

Ja tack till fler skyltar från din kompis Dave. Säger också nej tack till godisssushi. Och vanlig sushi men det är en annan sak.

Guldkryckan sa...

Ett vin jag nog glömt prova, tack för tipset om jag inte fått det tipset innan. ;)
Griffelskylten säger verkligen som det är.
Tycker nog det mesta går ner utan sällskap också men det blir ju trevligare med lite sällskap, tur jag är schizofren. ;)

SV: IQ-test tror jag att jag står över, tänk om jag ligger på 60...hujeda mej. ;)

Ha det bäst nu Bp.

Susjos sa...

Snyggt skyltat denna söndag också! Dave tackar vi för lite kul skyltar från England!
Ja, det finns en hel del fina skyltar på vinboxarna, minns inte om jag sett den söta katten förut, verkligen en fin vinbox!
Sushi som godis, nej tack...men nu blev jag sugen på riktig sushi!
Ha en fin kväll!
Kram!

Ditte sa...

Bra skyltat! Och kul! Inte minst med det drickbara som litet tema här. Har inte sett några av boxarna men så är det oftast maken som oftast besöker systemet. Får alltså göra ett besök här i veckan. Alla hade det där "lilla extra".
Och ett glas vin tar jag gärna.
Kul att Dave skickade en bild och där det också fanns två skyltar med.
Sushi gillar jag men den ska inte vara förpckad utan helt nygjord. Och denna godisvariant vill jag absolut inte ha.

Jossu sa...

Godissushi har jag aldrig provat, men godishamburgare och godispizza. Jag föredrar det riktiga framför godis.

KajsaLisa sa...

Candy Sushi, måste vara en ett winegum man lindat en laxskiva runt. Låter äckligt men med en matsked wasabi går allt ned. En ny skyltserie, saknar den du höll på med för några år sen.
Länkar upp nu.

Äventyret framtiden sa...

När något blir populärt så ska allting heta det sen, om det är typ sushi eller inte. Lite fånigt är det i mitt tycke med denna efterapning. Riktig sushi ska det vara förstås. Kul vindunkar, etiketter. Här är det mesta portugisiskt. Borde kanske titta lite på alla etiketter som finns här också och bara låta vinet tala en söndag.


Klimakteriehäxan sa...

Kattvinet var nytt för mig, ska jag våga prova????
Godis-sushi? Nej tack. Sushi? Ja tack gärna!

Åke sa...

Det är alltid trevligt att få se skyltar från världens alla hörn :) Vad trevligt att du besökt Systembolaget, men jag delar inte dina valda produkter :) Men tur att vi är olika skapade. Men det var spännande och läckra lockande skyltomslag. Sushi var jag länge emot men jag vart intalad att jag åt gravad lax… så det smakar ja och vist kan det slinka ned en låda från ICAs MAXI sortiment när Facit handlar hem därifrån. Låt mig sträcka mig till två gånger om år då. Då sitter ett par ljusa lager som pricken över i:et till. Nu har jag en smak som går till historien… till och med min favorit öl smakar blommigt, men det har väl en orsak av alla piller jag knaprat i mig sedan 1 januari och detta non stop. En vecka fri nu då… korv och skinka går inte ned detta smakar salt bara och smaklöst. Nu fick jag prova fläskfilé igår till middag med klyftpotatis och det var på vippen godkänt… Facits egen svampsås smakade bara salt så det gick helt bort. Det var nog tur att jag inte orkade gå på lillebrors födelsekalas i lördags kanske… ja när mina smaklökar har världskrig. Jag var in igår och tog en kaffe och tårta med gott resultat :) Nu spelade tröttheten in och den här sociala biten med intryck maximerar jag till jag och två personer till i ett rum funkar. Nu är det mycket att jobba på.


Anki sa...

Trevligt med kompisen Daves bidrag med skyltar :)
Jag avstår också den där godis-sushin, men tackar ja till vinet! Tack för vintips förresten ... snart är det dags för våra lördagssamkväm med grillkvällar och vin :)

christian sa...

Vad häftigt att bidra med skyltar från England, det kallar jag förnyelse!
För mig är det ju tvärtom vd gäller Sushi, jag tar gärna godiset, även om det ser väldigt konstgjort ut....
Visst kan man få ner både vin å öl ensam, men det är väl likadant med mat....oftast är det trevligare med sällskap!
Har du provat "Crazy cat"? Jag skulle aldrig ge mig på vin med ett så konstigt namn.......låter mest som om man vill fånga kattälskare....

Nåväl...ha en bra vecka!

Paula sa...

Haha,du har också kattvinet! Jag har inte lagt ut min bild, den ligger till sig i arkivet, fotade en gång då jag besökte systembolaget. Den är ju så söt. Daves bidrag är toppen, jag kan lugnt säga att jag skriver under uttalandet, precis såna frågor får jag ofta av mina tjejer!

Carita Liljendahl sa...

Det var fina vinlådor, med fyndiga texter! Och vitt vin är bäst.