fredag 26 april 2024

Färgsprakande fredag


Det här inlägget är inte ”splittrat” utan till hundra procent ägnat åt LillaSysters färgsprakande fredag. Och det temat behövs verkligen just här, just nu. Kan inte (läs: vill inte) minnas en så långvarig vinter/vår som gick nästan uteslutande i grått.

Färgsprakande skål
Ser att jag tagit bilden med skålen den 15 mars i år, men kan inte minnas var. Hur var det nu igen, det där med ett selektivt minne… Men fruktskålens innehåll är både färgsprakande och riktigt ögongoodis. Citronerna heter Mary de Yafer och kommer från Orihuela i Spanien. 

Soy sauce
Då jag helt oplanerat haft med ”mat” i varje inlägg den här veckan – ätbart mat och/eller  ögongodis - så får en väldigt färgglad flaska med Kikkoman soy sauce också vara med idag. Hur man tillverkar såsen kan ni läsa på den här riktigt roliga webbplatsen.

LillaSyster är upphovskvinna till "Färgsprakande fredag".

PS. Vet inte vad ni tycker, men jag önskar mig att LillaSyster fortsätter med sitt tema minst 52 veckor till:-) Eller vad säger ni? DS.


8 kommentarer:

Susjos sa...

Verkligen vill vi att Lillasyster fortsätter med färgsprakande fredag lääänge! För jösses så grått det är ute, och blött...kan inte ens cykla till jobbet i detta väder!
Men ha en fin fredagkväll i alla fall!
Kram

LillaSyster sa...

Oj, vad de piffat till sojaflaskan=) Nu när jag ser ditt fat inser jag att jag glömde köpa med lime hem. Tack för att du är med =) Trevlig helg! Jag har precis ätit sushi- fick inspiration från dig. Kram

Ditte sa...

Vilken pigg och färgglad inledande bild du startar med. Så läckert! Och efter idag med idel gråväder känns det verkligen uppiggande. Kul med Orhiuela i Spanien. Ligger strax söder om Torrevieja och vi har varit där en hel del.
Gillar verkligen din soyaflaska och ska se om jag får tag på den. Och bara för att... (Har ett antal olika soyaflaskor men en till får plats)
Och som läsare hos dig och flera andra önskar jag också att det blir en fortsättning med det färgglada-

nalta norrland sa...

Fast Du blev ju taggad eftersom jag tyckte Du var skoj 😆 så jo yes Du var värd att bli nämnd 😄
Det var så kul… ät mindre‼️😜
Yes jag har sjuk humor 🤪
Gillar bilden på skålen 🤩

christian sa...

Vilken underbar bild, så härliga färger....tog för givet att det var fruktskålen hemma hos dig....men icke ... ;)

Kina sa...

Tänk vad färger piggar upp tillvaron tänker jag och tittar ut på en grå gårdsplan med lite vita snöhögar här och var. Men snart du BP....

Guldkryckan sa...

Kikkoman är obligatorisk här, speciellt till frugans vårrullar, utan det så blir det inga vårrullar.
Färgsprakande fredag tycker jag ska fortsätta för evigt, behövs speciellt på vinter och höst då allt är trist och grått.

Ha nu en fin fortsatt Lördag Bp.

Hannas krypin sa...

Ja det tycker jag med! Fast jag inte har så mycket färgglatt att bjuda på. Tycker bilderna som andra bloggare bjuder på är så trevliga.