måndag 29 april 2024

Glad måndag med ”Selfie om hundar”



Glad måndag
Igår 10 och idag 15 plusgrader. Äntligen går vi kännbart åt rätt håll. Och naturen svarar omedelbart. Den vilda tulpanen bara ploppade upp och jag fotade den idag. Ja, och den söta aningen kitschiga sköldpaddan gjorde mig också glad idag.

Selfie
1. Mitt första hundminne: Fasters riesenschnauzer.

2. Filmhund som stannat kvar: Lassie. 

3. Bokhund som stannat kvar: Hunden Tim i Enid Blytons "Fem böckerna". 

4. Den hunden glömmer jag aldrig: Ovan riesenschnauzer, för den bet mig när jag var 13 år och är orsaken till att jag än idag är rejält hundrädd. 

5. Berätta en egen liten hundhistoria! Blev biten som sagt och har undvikit allt vad hundar heter sedan dess.

6. Om jag hade varit en hund hade jag varit en … sköldpadda. Vill inte vara en hund som skäller, fäller hår och markerar revir med nosen i..., ja ni förstår;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Klimakteriehäxan är upphovskvinnan till ”Selfie”. Glöm inte att skriva en kommentar hos henne med länk till ert Selfie-bidrag här.

PS. Bilderna är dagsfärska. Tulpanen växer vilt på innergården. Sköldpaddan träffade jag på Blomsterlandet idag. DS.

15 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

i brittiska böcker finns ofta hundar, har inte blivit biten, men blev rädd för en hund som skällde på avstånd, har kommit över det 🙂

femfemman sa...

Haha! Respekt för hundar,d et ska man ha. Men rädd, ja, om man blir jagad. Det finns ju vårdslösa, omdömeslösa, olämpliga hundägare. Go kväll!

LillaSyster sa...

Fin tulpan och sköldpaddan blir man ju glad av. Har också stor respekt för hundar. Men jag har blivit lite mindre rädd på äldre dar......Ljuvligt ute i eftermiddag- vinden kunde varit lite varmare men solen sken/skiner och det sträcker lite i ansiktet efter eftermiddagens trädgårdspass. Ha en fin Valborg! Kram

LillaSyster sa...

Jag hade utstyrseln du föreslog på mig, men när buskarna är 180cm höga och vida så hjälper det inte med skyddskläder....Idag gick jag en ny rond.....även hallonbuskar är taggiga.

nalta norrland sa...

Sköldpaddan skulle jag inte tacka nej till även om jag har mest grodor 🐸 ute. Alltså prydnadsgrodor.
Tulpaner som växer vilt eller i en rabatt har jag inte sett än i år.
Plus 2 när jag gick en sväng med Teddy, dessutom kom det plötsligt nånting typ nålstick ☺️ en kombination av snöblandat regn som gjorde ont i ansiktet.
Snön på vår grusväg har i princip regnat bort, men det resulterade i en blöt, mjuk och lerig väg som gör hundar och skor extremt skitiga.

Kina sa...

Den där söta sköldpaddan skulle man gärna vara, men det finns fina söta hundar också! Jag undrar vilken sort du skulle vara? Ha en fin vecka!

Klimakteriehäxan sa...

Aj då, inser att hos dig har inte ens den gulligaste lilla vovve en chans att bli omtyckt ... men att bli biten av en hund är förstås traumatiskt och kan i värsta fall gå riktigt illa. Blytons Tim var jag väldigt förtjust i.

Susjos sa...

Vet ju att du inte är så förtjust i hundar, nu vet jag varför.
Apropå Riesenschnauzer så hade min faster just en sådan svart sak på sitt hundpensionat den sommaren som jag jobbade där som 16-åring. Minns hur han stod upp och skällde mot gallret när jag skulle ta ut honom, frågade min faster om jag verkligen skulle gå ut med honom, och jodå sa hon, det är ingen fara. Jag öppnade dörren till hans box och ut kom en glad hund, men nog såg han skräckinjagande ut där han stod och skällde på två ben innan jag öppnade dörren! Så nog var jag lite skraj för en del hundar också.

Härligt med vårvärme, och färgfägring i form av en tulpan och en blommig sköldpadda är inte dumt!
Kram

Mrs Calloway sa...

jag blev ganska rejält biten av hund någon gång i tidiga tonären. men jag är inte hundrädd eftersom vi haft hundar i familjen i hela mitt liv. olika sorter. däremot kastar jag mig inte över främmande hundar

Hannas krypin sa...

Jag gillar inte heller hundar och det är grannens hunds fel. Den gör utfall, morrar och skäller så fort jag går förbi och ägarna gör ingenting.

Anki sa...

En gullig sköldpadda som man blir glad av (även om jag föredrar lite enklare modeller, helst riktiga)
Vet att du inte är någon hundälskare ... och nu förstår jag varför.

byblixtra sa...

Söta sköldpaddor som man blir glad av och tulpaner gör en ännu gladare. :-)
Ha en trevlig Valborg!

Anonym sa...

Ett liv utan hundar är som kaffe utan grädde. Gammalt ordspråk fån Monica.

Guldkryckan sa...

Gillar ju hundar trots att jag blev biten som liten av vår egen hund, jag råkade gå förbi hans matskål, dumma mig. 😉
Men respekt för dem har jag, man får allt tänka sig för när man möter en okänd hund.

Ha nu en fortsatt fin valborg. 🌹🙏

christian sa...

"Paddersköldaren" är gullig, men nog hade du kunnat vara en hund, alla behöver ju inte skälla å har sig.....
Ha nu en trevlig Valborgsafton.....voff voff.....