söndag 7 april 2024

Skyltsöndag #465

Kunde inte låta bli att skratta när jag valde ut fyra skyltfavoriter den här veckan. För blandningen är både varierad och riktigt, riktig rolig. Enligt mig alltså. Hoppas ni håller md. Enjoy!!!

Skyltningen blev aningen fel här. Men hursomhelst så fokuserade jag på den billiga laken. Alla som klagar hur dyrt allt har blivit kanske vill satsa på den firren. Minns att Laken för tio år sedan dissades på grund av vad den livnärde sig på. Men enligt Wikipedia verkar den har ändrat ”matvanor”. Men priset förtäljer nog en annan historia… 

Det är Karin på Madeira som har väckt min nyfikenhet angående sötpotatis. Har ätit denna potatis en enda gång sedan den blev poppis här och ogillat den skarpt. Den var – just det – allt för söt för min smak. Den här lila (inte rosa) sötpotatisen är bautastor och större än bakpotatis. Nej, den fick inte följa med hem. 

Sturehofs lilla butik lägger ned i Täby Centrum. Ja, den också... Här känner jag ingen skuld. För där har jag faktiskt handlat (o-)regelbundet. Förtydligande text på skylten:

Härifrån flyttar vi snart,
men på Stureplan hittar ni fortfarande vår mat.
Tack för alla fina stunder,
Ni är helt fantastiska kunder!
Att lära känna er har för oss vart en ära.
Nu får ni gärna handla allt som ni orkar bära… slutet är nära. 
 

Veckans höjdare: Täby Centrum har Skandinaviens enda Apple Store. Gick in där för att köpa en ny laddningskabel till min fyra år gammal iPhone. Fick syn på den här Apple Watch och föll pladask. Nej, såklart köpte jag den inte för 11 495 kronor. Jag skulle inte ens fatta funktionerna. "Lyft för att börja" - inte ens det förstår jag. Men WOW så läckert armbandet är:-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

16 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

alla fiskar vinner inte nån skönhetstävlig, köpte ett par cm odlad rökt lax i veckan i fiskbilen, såg ut sm en lång orm... fast reptiler har jag inget emot

byblixtra sa...

Har ingen koll på vad en lake äter, får nog klicka på länken. :-)
Visst gillar jag sötpotatis och äter den ibland.
Snygg skylt av Sture Hof men tråkigt att butikerna får stänga. Det är likadant här, även om de flesta har klarat sig i stan, värre är det i Luleå.

Snygg äppelklocka med läckert armband.

Hanneles bokparadis sa...

menar odlad rökt ål 🪱

Åke sa...

Ett tag höll jag på att klubba lake på höstisarna… gös har jag aldrig fiskat men känner en mot Västerås som håller på. Vet inte hur det går numera… jag pratar mest med pojken hans. Kanske Hasse har pensionerat sig också. När han drev jordbruk förr i tidenvsr jag alltid ngn sommarvecka och var i vägen. Första morgonen jag vaknade upp eller jag blev väckt med att 12-15 kvigor hade slitit sig och vi som skulle åka på aktion. Elisabeth min fd svägerska och jag sa: Stick du på aktionen vi tar hem dessa själva. Ursäkta att jag gick igång på gösen :) Sötpotatis är jag helt offside på, vi har några sorter som växer i jorden ;) Samma här uppe med butiker dom faller som käglor. Jag stöttar då Netonnet, Kjelle o Co samt Claes Ohlson. Slå till på klockan du så är du sysselsatt resten av året :) Armbandet väcker uppmärksamhet på långt håll. En fortsatt trevlig söndag på dig, jag har nyliga fått fruktsallad som efterrätt på sängen. Jo en var uppe och käkade middag.

nalta norrland sa...

Smakar sötpotatis sött 🤔❓ det har jag aldrig märkt och vi äter sötpotatis då och då… frågade J vad han tyckte och det han har mot sötpotatis är konsistensen…
Vad äter lake, typ nånting läskigt? jag kollar inte… inte för att h jag ag har tänkt äta lake den närmaste framtiden, men ändå 😜
Tidigare när det fanns en chark på ICA kunde de ha fisk av olika sorter liggandes men numera är det fryst fisk i kartong som gäller ☺️
Tråkigt när matställen läggs ner, men kul skylt‼️
Här såldes wärdshuset till bärföretag och skulle bli ett bärplockarboende 😞 nu vill kommunen köpa wärdshuset så det ska finnas ett ”hotell” i kommunen.

femfemman sa...

Har aldrig ätit lake. Men fångat små lakebarn. De är exakta kopior av den vuxna fisken. Så "söta". Ska läas sjö och å med fyrorna framåt sommaren. Hoppas på ny fångst då. Den skolan ligger vid en sjö....
Hade föredragit gösen. God fisk. Även om jag föredrar havsfisk. Vi köper av en firma som fångar sin fisk utanför Island. Känns bra ochh "fräscht".
Har ätit sötpotatis-pommes någon gång. Ok. Inte "sämre" än vanliga... och dom gillar jag egentligen inte heller.
Tokigt! God kväll!

Ditte sa...

Kul skyltat! Och vad gäller fisk så är ju det viktiga att de smakar bra. Priset blir ju inte så mycket gör gösen om en räknar per portion och smaken väger ju ypp det mesta. Rätt tillagad alltså . Lake skulle jag inte satsa på.
Vad gäller sötpotatis så håller jag nog med dig men har testat att fritera i fritösen och sedan salta rejält och då blev de helt ok. Sturehof har ju sina restauranger vid Stureplan och där finns också deras matmarknad som har gott om kunder. De har ett bra urval tycker jag och handlar där då och då. Och kundkretsen verkar vara helt ok. Företaget äger ju lokalen så då lönar det sig nog mer. Kanske Täbykunderna väljer annat. Fullt förståeligt för kvalité innebär en kostnad.
Kul rim som de avslutade med.
Visst är denna Apple Watch läcker. Men det är ju priset också. Skulle inte heller satsa på den.

Guldkryckan sa...

Har fått tips om att köpa sådana klockor med jämna mellanrum men mitt intresse är svalt, för att inte säga iskallt.
Komme osökt att tänka på serien någonstans i Sverige, knorrhane som du kanske minns, Loffe kräktes i vasken när han fick upplysningen om vad det var för något.

Har aldrig provat Lake men det är väl hög tid för det nu då, tack för tipset.

Ha de bäst nu Bp.

Susjos sa...

Billig lake, har aldrig ätit den, men vet att gös är en god matfisk.
Jag älskar sötpotatis, allra helst in i ugnen i klyftor, god olivolja på, salt, peppar och rosmarin, vill gärna ha den lite krispig...den är huuur god som helst, du måste prova..tycker inte den är för söt.

Jag är bra sugen på en apple-klocka...tänk att kunna koppla in spotify direkt till mitt ci-implantat när jag är ute och joggar/går, och slippa ha mobilen med sig...men priset på denna...det finns väl billigare?
Ha det gott!
Kram

KajsaLisa sa...

Lake på engelska blir ju sjö, alltså en sjöfisk som inte lever på land :) Visserligen var potatisen söt, men dyr.
Lägga ned med en dikt, lite annorlunda sätt att väcka sympati.
Förstår att du gillar klockan.
Länkar upp nu.

Äventyret framtiden sa...

Jag har fiskat lake under många många vintrar och tycker att det är en god fisk. Har många bra recept också men här finns inte lake och inte gös förstås. Gösen är god, riktigt god, den också. Jag skulle absolut köpa laken och gösen, utan minsta tvekan och förstås också sötpotatisen..klockan är häftig men jag skulle inte köpa den
Tack för härlig skyltning, mångsidig...

Paula sa...

Det är många företag som testar sin lycka i Täby, hur många lyckas hänga sig kvar i centrum? Det är lika illa ute i landet, även här i Falun, Dalarna, snart ligger värsta gågatan övergiven av alla affärer som huserade där! Vad händer? Har inget svar,annat än konkurrens från nätbutiker i Kina kanske? Sötpotais, vet du jag dissade den innan jag provade den just för söt-förnamnet, men jag upplevde den inte alls söt, jag som aldrig äter sött! Har bakat sötpotatis där jag inte märker någon skillnad alls i smaken mot vanlig potatis! Och Sturehof, en gammal kompis till mig från 80-90-tal! Ja vad säger man, tack och adjö..

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Så kul att ni har den enda butiken, det visste jag inte. Men är väl lite svårt för butikerna helt klart. Jaså du gillar inte sötpotatis? Jag brukade göra sådana pommesfrites förut och även soppa på.

christian sa...

Den där döda fisken såg inte så vidare värst inbjudande ut....men det gör å andra sidan nästan ingen död fisk....
Håller med dig om sötpotatis, vi provade dem i pommes-form en gång, ingen hit!
Tänk att lägga ner så mycket jobb på en dikt när man lägger ner, imponerande ändå....
Vad i hela friden kan det vara för något som berättigar det priset på klockan?!? Men, armbandet är snyggt å det går säkert att få tag på klockarmband som är orangea om man googla.....

Ha en bra vecka!

Anki sa...

Det där klockarmbandet är riktigt läckert!
Lake och gös är två favoriter ... såå goda matfiskar!
Sötpotatis har jag bara smakat som pommes och den var helt okej.

Hannas krypin sa...

Skulle fisken ha bytt matvanor alltså. Det tror jag inte ett ögonblick på. Vilken trevlig skyltning, trist att butiken lägger ner men det var kul att de tagit sig tiden att rimma.