tisdag 23 april 2024

Kulinariska kontraster


Till att börja med vill jag tacka Klimakteriehäxan för att hon har tagit upp Selfies på måndagar igen. Kan med stor glädje konstatera att det är många som läst mina svar igår. Ni gillade bilderna och inte minst maten:-) Stort tack för det!

Så jag tänker visa er några kulinariska kontraster idag. Jag menar jag frekventerar ju inte finkrogar varje vecka precis;-)

Misora
Vad sägs om Tonkatsu som består av en friterad fläsksida, tonkatsu-sås, sallad, kimchi, böngroddar, senap och ris. Hade aldrig ätit rätten förut och ska återigen påminna mig själv om att skippa ”spermierna” (böngroddarna). Restaurang: Misora Sushi Täby. Mycket gott:-)

Korvgrill
Solen sken idag, det var fem grader varmt och grannen föreslog en fika på stamstället Starfish & Coffee. Vi var inte ensamma kan jag säga. För två veckor sedan hade ägaren köpt in en korvgrill som inte fungerade. Han fick pengarna tillbaka, men behövde inte returnera grillen. Så han behöll den och reparerade den. Smart kille det där.

Lammkorv med surkål
När vi kom dit frågade den otroligt sympatiska ägaren om vi ville testa hans lammkorv. Grannen tackade nej, jag tackade ja, och det trots att jag inte gillar korv. Sedan frågade han om jag ville ha surkål på korven. VA????? Då var jag totalt såld. Enda gången jag ätit korv med surkål är i USA.

Nya idéer välkomnas
Så himla roligt att killen kommer upp med nya ”osvenska” idéer. Har aldrig sett en korv med surkål i Sverige. Hur kombin smakade – alldeles utmärkt. Han fick till och med korvbrödet att vara krispig. Tack Pål:-)

Så ni ser – har kommit på mig själv att jag nog är nästan en allätare;-)

PS. Den underbara rubrikbilden är gårdagsfärsk och visar körsbärsblomningen i Kungsträdgården. Jo, det har hänt en del sedan sist. Tusen tack kompis:-) DS.

17 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Perfekt för en affärsrörelse, få tillbaka pengarna och sedan få igång maskinen, toppen. :)

Det där såg ju riktigt gott ut, riktigt smaskens, här blev det bara "Max" med hamburgare och pommes idag, helt ok ändå men ditt där såg ju absolut godare ut.
Lammkorv är fina grejer det men surkål har jag aldrig provat till det, måste testas någon gång.

Ha det bäst Bp.

Ditte sa...

Kul med lite matpresentationer.Och i variation. TYcker du fick till väldigt fina bilder även idag-
Vad gäller tonkatsu lagar jag det hemma ibland https://www.koket.se/tonkatsu-japansk-schnitzel-med-kramig-kalsallad. Väldigt uppskattat och gott. Kul att du smakat denna rätt. Vad gäller kimchin gör jag den inte på egen hand-
Ja, surkål på korven är ju vanligt i USA men jag har testat det från en korvkiosk på Östermalm. I övrigt har jag inte sett det. Men visst är det gott. Kul med en tur till stamstället. Även dit ska jag ta en sväng en vacker dag. Visst är det roligt med osvenska tankar. Absolut.
Följer ju också gärna körsbäsblommorna i Kungsan och mycket har hänt sedan förra veckan. Och de är riktigt omsvärmade och välfotograferade.
Visst blev det en behaglig dag idag. Nu hoppas vi på fler av dessa.

LillaSyster sa...

Bra jobbat med grillen. Korv är ingen favorit.....när jag jobbade som förskollärare hade vi en kokerska som serverade korv tre dagar i veckan, ungarna var väl glada- men jag har snudd på fått nog. Men visst händer det att jag äter det ,finns ju andra sorter idag och med mer smak. Surkål, nja låter så där....men det kanske är gott. Underbar blomning du visar upp! Kram

femfemman sa...

Jo, din mat ser god ut. Tycker att helt fläskkött går an. Nötkött och lammkött gillar jag inte. Men lammkött i form av korv, det låter gott. Med surkål till. Fast egentligen tycker jag att det är fel att slakta djurungar. Så egentligen är jag emot. Fast jag är för rätten. Inte som förrätt dock. Och så äter jag helst kött i form av köttfärs. Jag vet vad som mals ner... är ju bonnunge...
Usch vad vimsigt detta blev. Go natt.. snart!

nalta norrland sa...

Surkål på burk fanns tidigare på ICA när vi hade flyktingboende, har aldrig smakat. Om Du är allätare så har jag en selektiv matstörning 😜
Körsbärsblomningen är väl en av de mest fotograferade Stockholms motiven.
Smart kille som fick pengarna tillbaka och kunde laga korvgrillen.
Snön faller och vi har vinter 🥶

Äventyret framtiden sa...

Jag gjorde egen surkål tidigare, kanske jag ska börja med det igen, rentav. Vi gillar det ju...
Allt ser väldigt gott ut idag...och körsbärsblom får jag aldrig för mycket av.

Susjos sa...

Oj, vad det blommar i Kungsan nu, så fint! Undrar om jag hinner in?
Lustigt nog så hörde jag rätten Tonkatsu på TV nyligen i Mästerkocken på TV4, hade aldrig hört talas om det, så dyker din bild och inlägg upp, va kul, det ser väldigt gott ut, och jag hade behållit böngroddarna, gillar dem!

Smart att laga grillen, och lammkorv, det är ju hur gott som helst, jag gillar surkål också, är det inte en "delikatess" från Tyskland?

I morgon är det dags för Junibacken här, om nu Samuel orkar, han somnade inte förrän kl 22.45 ikväll, puh lite trött farmor nu också!

Kram!

Hannas krypin sa...

Nu blev jag ju hungrig när jag ser dina bilder..... Jag var inte med på veckans selfie i måndags. Inte för att det inte var ett bra tema utan mer för att tiden inte räcker till den här veckan. Kanske kör dubbelt upp på måndag istället. :-)

Annika sa...

Tonkatsu, älskar den rätten!!
Mums!!!
Som du säger, korv med surkål vanligt i US. Speciellt när man köper den "på gatan" sas. Jag gillar det. GOTT!!
Du är nog, helt klart, allätare. Jag med :-)
Ha nu en fortsatt fin onsdag!

Anni sa...

Lammkorv är en favoritkorv, annars är inte korv något jag vill äta så ofta. Framför allt köper jag det aldrig på stan. När vi ibland äter tysk bratwurst brukar vi ha surkål till, det är så gott!
Fint att träden slagit ut i Kungsan, den här "våren" är ju förskräcklig.

christian sa...

Ojojoj, det här var bilder helt i min smak....först ett fantastiskt körsbärsträd å sen två underbara maträtter som jag omedelbart skulle sätta i mig om jag bara fick chansen!
Vad gäller suveräna matställen verkar du ha det riktigt förspänt, där ligger vi helt klart i lä, minst sagt.... :(

Hanneles bokparadis sa...

blir hungrig, klagade på ett par skor som nytta fort, fick nya, behövde inte returnera, lät skomakaren laga billig penning, fick två par sköna skor 👞 👞

Klimakteriehäxan sa...

Är inte särskilt förtjust i surkål, men skulle absolut kunna pröva. Korv är gott. Har just svalt en chorizo från Scan, en sann favorit.

Carita Liljendahl sa...

Korv med surkål verkar udda men jag kan tänka mig att det ÄR gott, faktiskt.
Körsbärsblomningen, nåt jag bara sett på bilder.
Misora... kunde kanske äta en del av det. Köttet SER aptitligt ut men då jag läser att det är fläsk blir jag tveksam :)

Anki sa...

Helt fantastisk blomning!
Den där Tonkatsun skulle jag gärna smaka ... ser fantastiskt gott ut! Jag har ett minne från Tyskland (tror jag det var) att man kunde få surkål till korven. Minns att jag gillade det i alla fall och förr när jag var husligare än vad jag är numer gjorde jag faktiskt egen surkål.

Paula sa...

Jag äter kimchi för att det smakar gott och är nyttigt dessutom. Ett par skedar om dagen, ibland naturellt ibland tillsammans med mat, gärna korv. Så gott med lammkorv, det var längesen. Även japanska maten såg görgo ut som göteborgaren skulle sagt.Nu är klockan elva och jag sitter med ett gäng rädisor på en tallrik! Kanske hade jag hellre valt från din meny, men så här dags är det nog bäst att hålla sig till smalsnacks. En timme framför teven står på programmet
P.S Tack för blommorna på bild

Hanneles bokparadis sa...

surkål vanligt med korv i Göteborg på GourmetKorv, där de har fina korvar från många länder.