tisdag 30 april 2024

Äntligen:-)

Kan ni tänka er att tre dagar med dubbelsiffriga plusgrader gör underverk med naturen och min själ;-) Det förvånar mig varje år. Låter bilderna tala för sig själva. Det märkliga är att det inte bara är stor skillnad mellan hur långt våren har kommit i Norrland jämfört med nollåttaland utan hur mycket det kan skilja på cirka 50 meter. Enjoy!

Det vita körsbärsträdet framför min balkong har fått knoppar på tre dagar. Nu tar det några veckor tills det blommar.

Till höger sett från min balkong exploderade det rosa körsbärsträdet idag. Det ligger cirka två veckor efter körsbärsblomningen i Kungsträdgården som finns cirka 16 kilometer från Täby.

Här ser ni kusinen till det rosa körsbärsträdet som ligger cirka 50 meter bort. Så om fyra veckor kanske det blommar. Då är kusinen överblommad.

Valborgmässoafton
Önskar er alla en trevlig Valborgsmässoafton med eller utan eld. Själv ska jag roa mig med att kolla semifinalen i Champions League mellan Bayern München och Real Madrid:-)

9 kommentarer:

LillaSyster sa...

Underbara vår, välkommen!
Har njutit av varje sekund under eftermiddagen då jag var ute i trädgården, men vid kl. 15.30 bestämde jag mig för att ta helg och satte mig på verandan med en bok och ett glas rött - bättre väder än många midsommrar. Hoppas att du får en trevlig fotbollskväll!

femfemman sa...

Härligt med vår och körsbärsblom. Bra att träden blommar vid olika tidpunkt. Då blir det längre tid att njuta av det vackra.

Var med i en forskningsstudie,gjord av SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet, som gällde träd i skolans närhet. Det var när jag jobbade på "riktigt". Då fick jag lära mig att träd av samma art har större skillnad genetiskt, än vad några människor har sej emellan. Så inte så konstigt att de blommar med veckors mellanrum. Sen har ju läget...sol eller skugga... stor betydelse. God kväll!

Susjos sa...

Fina bilder denna Valborgsmässoafton! Har just kommit hem efter en trevlig kväll hos våra goda vänner. Min man har visst spelat in en fotbollsmatch i kväll, det måste vara den matchen du sett!

Ha det gott!
Kram!

Stefan sa...

Det man redan har kan man aldrig längta efter. Är det något åtminstone jag längtar efter, så är det våren. Att vänta på körsbärsträdens blomning kan jag tänka mig är en längtan värd namnet.

Guldkryckan sa...

Så jäkla gott när värmen gör underverk med naturen, själen liksom frotterar sig i en stor hör med bomull, underbart på alla sätt.

Ha det så underbart du kan även idag Bp.
PS: Vilka vann?

byblixtra sa...

Det blir alltså lite olika förhållanden för körsbärsträden på innergården men det gör ju att ni kan njuta länge av blomningen. Så fint.

christian sa...

Ja naturen är förunderlig på alla de sätt å vis......synd att inte spanjorerna vann, men det är ju en match kvar! Här blev det första joggingrundan i kortbyxor idag..... ;)

Klimakteriehäxan sa...

Hurra för våren!

Ditte sa...

Visst välkomnar vi våren. Varmt! Fint med knoppar på de vita körsbärsträden i din närhet. Och vist är det så att de rosa körsbärsträden nu är i full prakt. Passerade där igår-
En trevlig valborg blev det och med vårkänsla-