söndag 21 april 2024

Skyltsöndag #467


Idag tänkte jag ta med er till min lokala ICA:s dryckessektion. Om jag ska vara ärlig så var det första gången (någonsin) som jag cruisade runt där. Dricker ju varken lätt-/folköl, Coca-Cola, läsk eller andra kolsyrehaltiga drycker. Då föredrar jag kranvatten. Men jag blev väldigt positivt överraskad måste jag säga. Det kanske ni också blir när ni kollar mina bilder. Burk- och flaskdesignen har verkligen kommit långt - roliga motiv, fräcka färger och skojiga namn. Enjoy!

Veckans höjdare: Min kompis Dave från Wolverhampton är redan ”skyltberoende”, och det efter bara ett enda bidrag. Tvåan damp ned i inboxen igår kväll. Så ja skrattade, och stor ELOGE till ägaren av caféet som använde den dåliga recensionen till en riktig PR-hit:-) Well spotted Dave:-)

Foto: Wolverhampton Express and Star webbplats.
Bilden med skylten dök upp i lokaltidningen. Caféet K Teas Cakes är känd i trakten och väldigt poppis. När en kille kom in där under rusningstiden, fick vänta ett bra tag på sin beställda macka och sedan inte gillade den så klagade han. Killen fick omedelbart pengarna tillbaka, men valde ändå att recensera caféet på sociala medier (Google och Tripadvisor) och ge stället bara en stjärna. Caféts ägare Katy var riktigt smart och utnyttjade den negativa recensionen till en PR-kupp på gatuprataren. Bra gjort tjejen!!!

- Come and try ‘’the worst place ever’’ according to Ian T on Google and Tripadvisor.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

12 kommentarer:

byblixtra sa...

Tack för uppdateringen av hyllan med läsk, kan säga att jag inte heller besöker den särskilt ofta. Det brukar vara när vi ska köpa in festis/Mer på jobbet, då vi har utomhusaktiviteter och vill bjuda på något.
Det var många häftiga etiketter på burkarna och som sagt, har inte sett dem förut. :-D
Gillar verkligen skylten från caféet. :-D Kul att din kompis snabbt blev skyltberoende. :-)

LillaSyster sa...

Bra när man kan vända något negativt till något positivt!
Väldigt vad mycket färgglada burkar set finns... botsniserser sällan i de hyllorna heller. Den alkoholfri ölen vi köper om sommaren står ytterst så jag behöver aldrig ge mig in i hyllorna. Snyggt skyltat!

femfemman sa...

Bra när man inte tar illa vid dig av negativt omdöme.
Förra året så firade vi makens sjuttioårsdag på en känd restaurang i Halmstad. Har Carin där en del under årens lopp och gillat maten... om än dyr. Men just denna gång så tyckte jag varecsig om mat eller service. Uttryckte inget av detta under eller efter middagen. Men så kom ett sådant där "tycka till mail" . Jag skrev vad jag tyckte. Gissa om jag blev förvånad, då jag fick ett ilsket svar tillbaka.
Sedan dess har vi inte besökt den restaurangen...förstås!

Anki sa...

Snyggt skyltat med alla drickaburkarna!
Verkligen ett fantastiskt nytt bidrag från Dave! Klok caféägare som tog chansen till revansch genom sin lilla kupp!
Glömde svara på frågan om Charlies framtänder ... japp han har två nya! :)

Guldkryckan sa...

Utvecklingen i designen av dessa burkar har ju verkligen gått framåt, det gillar jag verkligen, även innehållet ibland.
Även en dålig recension är ju en recension, bara att köra på. ;)
Tycker väl att när han ändå fick pengarna tillbaka så hade han väl kunnat var lite snällare emot caféet ifråga....men icke sa nicke. ;)

Ha det bäst Bp.

Susjos sa...

Verkligen coola dryckesburkar, jag känner inte heller igen dem, trots att jag köper alkoholfri öl då och då!
Haha, bäst var ju skylten du fått från Dave! Underbart med den PR-kuppen!
Snyggt skyltat!
Ha en fin kväll, jag ger mig av mot jobbet snart ...
Kram

KajsaLisa sa...

Måste bara testa dom där även om jag måste åka till Täby. Man kan alltid lita på Tripadvisor :)
Länkar upp dig nu.

Äventyret framtiden sa...

Din skyltsöndag är så färgstark så den skulle ha platsat bra i Fredags, då vi var färggranna. Härliga burkar onekligen, men liksom du så är jag sällan på den avdelningen där läsken finns. Men kanske jag ändå ska med tanke på skyltsöndagen? Kan ju vara roligt att jämföra länder emellan.
Ja, bra det där med att vända på slanten så det blir något fint av det hela. Have a lovely evening!

Ditte sa...

Kul skyltat! Och färgglatt! Har också tänkt på att läsk och andra burkar numer är färgglada och med lite speciell design. Är också ytterst sällan på läskavdelningen men har noterat detta.
Log extra åt din vän Davids skylt. Perfekt här att ägarinnan tog sig an klagomålet och vände det till något positiv. Klok tjejohc med kreativt tänkande. Heja!

Paula sa...

Vilken smart affärskvinna! Jätteskoj att du får lite internationella bidrag till skylttemat!. Är ganska impad av alla nya burkdesigner, man blir sugen på att köpa hem en burk fast man inte vill drick innehållet. Jag har ju några ipa och andra burkar stående på en hylla, men i min lilla lya får nog tyvärr inte flera plats.Gillade speciellt färgerna på Dugges och Narancini.
Ha en fin måndag, efter en mulen start har solen brutit igenom, dags för dagens friskluftsförgiftning

christian sa...

Vilket härligt färgglatt inlägg, håller helt med att det finns mycket roliga å udda designs men men men ofta lovar ytan mer än vad innehållet håller för :(
Tänk att du så där helt apropå hittat en skyltleverantör av allra högsta klass, å smart verkar msk vara också med tanke på att använda den negativa recensionen till sin egen marknadsföring, kul med msk som har glimten i ögat å självdistans!

Ha en fin vecka!

Anni sa...

Nästan inflation i burkdesign! Men visst blir man glad!
Trist med dålig recension, det är så många som läser sådana (även jag) men supersmart av Katy att vända det positivt!