söndag 6 augusti 2023

Skyltsöndag #430

Det märks i dagens Skyltsöndag att vi faktiskt haft två regniga dagar i nollåttalaa nd i förra veckan. Eller rättare sagt norr om Stockholm. För i Täby verkar det faktiskt regnat betydligt mindre än söder som stan. Allt enligt trovärdiga källor;-) Vad jag ville säga är alltså att min Skyltsöndag idag är riktigt bra. För regnar det, åker jag till centrum och ha roligt… eller nåt;-) Enjoy!

Nike shop på plan 1 i Täby Centrum har världens mest aktiva och vigaste skyltdockor. Här sprang de och gjorde en balettövning. Idag har de nya kläder (såklart), ägnar sig åt yoga och sjunger nationalsången;-)Restaurang Stigen har varit med i Skyltsöndag många gånger, bland annat här. En av deras anställda måste vara illustratör eller nåt liknande. Älskar kreationerna på griffeltavlan där.Veckans höjdare: Jamen, kolla! Bilden ser arrangerad ut;-) Och det kunde faktiskt ha varit jag som såg till att det blev så – hahaha:-) Brämhults är ett märke. Innocent ett annat i kylen bredvid.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

PS. Glöm inte att kika in hos Guldkryckan. Gissar att han fortfarande firar;-) DS.

17 kommentarer:

femfemman sa...

Snygg griffeltavla. Avundsjuk på er med talang för att framställa manuella bilder. Blev lite sugen på god Brämhults-juice. Vilken ju inte längre tillverkas i Boråsförorten Brämhult...God eftermiddag!

LillaSyster sa...

Micke gör ett så bra jobb! Och det är väldigt viga skyltdockor hos dig......I juni köpte jag jeansshorts på Ica och det sista paret i stl S satt så dockan. Jag hjälpte personalen att klä av och på dockan och den har helt steloperad.....tur att vi var två. Snyggt skyltat! Här regnar det sedan kl 13....men det kommer stilla och fint än så länge. Går ingen nöd på mig, jag läser nu två böcker samtidigt.... den ena är lite väl stark.....så jag behöver en paus emellanåt. Kram på dig!

nalta norrland sa...

Go eftermiddag 👋 även idag (troligtvis) bara ett blogginlägg och det i min alternativa blogg http://naltax2.blogspot.com/
Gillar Dina ☺️ sportiga och viga skyltdockor 👍
Juice dricker jag inte oavsett märke, absolut inget apelsin i nån form.
🤗

Guldkryckan sa...

Riktigt fin skylt där hos "stigen", någon där måste ju iallafall vara konstnärligt lagd.
Brämhilts köper vi ibland, gott gott.

SV: Tydligen handlar det om en protest mot Trumpen, mycket ska man vara med om, inte för att han ens skulle få städa våra toaletter på skolan men ändå.
Zlatan kan inte sjunga kanske, har ju aldrig sett en match med honom. ;)

Ha det fint Bp.

Guldkryckan sa...

PS: Tack för berömmet. :)

byblixtra sa...

Nike har läcker skyltning med det stora löpande benet tvärs över skyltfönstret och klart att skyltdockorna ska ägna sig åt nya aktiviteter med nya kläder. ;-)
Gillar Stigens skylt och så gillar jag ju att Norrland är nära. ;-)
Hehe...lite fel skyltning på hyllan för juicer.

Åsa Danielsson (Angelgirl) sa...

Griffeltavlan var underbar vilket konstverk att få till Renen så fint! Det är så sant att det är inte så "långt" till Norrland. Men allt är relativt:)

Festligt med drycken att vrida o vända så texten går in i flera av flaskorna!

Önskar dig en fin Söndags kväll! :)

Ditte sa...

Kul skyltning! Skrattade gott åt sista skylten. Bra humor där.
Gillad också griffeltavlan som restaurang Stigen har.
För egen del har jag varit i Dalarna, på Dalhalla, och sett Mamma Mia och regn kom det i stora mängder under föreställningen på lördagkvällen. Men vi var väl utrustade. Bra så. Men idag slapp vi regnet i Dalarna men det kom när vi närmade oss Stockholm i kväll.
Och du! Givetvis såg vi fotbollen och lyssnade även på radiosporten. Vilken match! Så spännande!
Klart jag tittar in hos Guldkryckan.
Ha det gott!


Äventyret framtiden sa...

Ja, nog vore det kul att kunna teckna på det sättet som på griffeltavlan. Så där bara men man kan ju inte hålla igång med allting. Fina skyltar idag! Igen!

Geddfish ♥ sa...

Det finns en ort som heter Stigen mellan Ed och Vänersborg. Där finns överhuvudtaget ingenting.
Griffeltavlan var utsökt.
Jo, Brämhults är gott, men jag har snöat in mig på Proviva Mango.

KajsaLisa sa...

Lättböjliga skyltdockor. Snygg älg. Juiceskylten blev nog ditsatt innan första fikarasten.
Länkar upp dig nu.

Susjos sa...

Verkligen viga skyltdockor, få kolla in länken senare! Griffeltavlan var också snygg, nån som kan teckna, helt klart! Brämhults juice, tänker på dej direkt, och brukar ibland köpa en apelsinjuice på pressbyrån på Huddinge sjukhus efter mina besök där. Men trist att de slutat med din favorit mandarinjuice.
Nu ska jag kolla in Guldkryckans inlägg om dagens match, ja,jag såg ju hela matchen idag! Herregud så spännande, och vår målvakt, vilken drottning!!!
Kram från Saltsjöbaden!

Paula sa...

Alltid skoj med kreativa människor, älgen är så häftig! Och Nike har jag berömt förut för skyltdockorna som inte bara poserar rakt upp o ner. Juice dricker inte jag, skulle jag göra det så skulle jag spä ut den 1+4 eller nåt, den smakar för starkt enligt min mage...
Tur det regnar ibland så du kommer iväg

christian sa...

Att du roar dig med besök på köpcenter vid dåligt väder är imponerande, trodde det var mest ungdomar å medelålders som gav sig hän . . .
Håller med om griffelskylten, älskar ju det gamla sättet att annoncera å här har du tydligen gjort ett fynd!
Hahaha, väl arrangerat vill jag mena.....

Ha en fin vecka!

Anki sa...

Sen kommentar ... missade ditt inlägg i söndags.
Snyggt skyltat som alltid - och snyggast är griffeltavlan!

Anni sa...

Snygg griffeltavla! Men hjortar är nog inget jag förknippar med Norrland?

Carita Liljendahl sa...

Norrland är närmare än du tror gillar jag!