söndag 23 juli 2023

Skyltsöndag #428

Att min hjärna fungerar på ett konstigt vis är ju inget nytt, och det är ni ju förhoppningsvis vana vid. Och just nu koncentrerar sig varenda icke döda hjärncell på damfotbolls-VM. Så det är absolut inte märkligt att jag associerar mina skyltar den här veckan med fotboll. Obs. röd tråd:-) Gissar att Guldkryckan som skrivit dagens fotbollsinlägg känner igen min koppling till IFK Göteborg. Enjoy!

Wernerssons Rocky är en ost. Mina tankar gick 1. Till Thomas Wernerson, fotbollsmålvakt i IFK Göteborg och senare expertkommentator i svt,  och 2. till Rocky filmerna med Sylvester Stallone. Så jag är inte helt fotbollsinsnöad;-)Försäsongsträning för fotbollsspelare är urtrist – intervallträning, löpning i skogen med mera. Jag vet. Men kolla Nikes skyltfönster! Här har man tänkt på allt nödvändigt(?) inklusive en ficka för mobilen. Sedan kan man förbättra balansen med en balettpiruett – om man vill;-)Veckans höjdare. Vad jag tycker om färgen rosa vet ni vid det här laget. När jag såg dessa vepor som tillhör en mäklarfirma i Täby Park tänkte jag 1. På en croissant och 2. På Lionel Messi. Han som gjorde succé i helgen i Inter Miami ägd av David Beckham. Laget spelar i ett rosa fotbollsställ – grrrrrr. Men stor ELOGE till Messi som inte föll för arabiska miljardbelopp utan gick till MLS.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

PS. Guldkryckans intressanta fotbollsinlägg om Sverigematchen (2-1)hittar ni här. Nederländerna-Portugal 1-0; Frankrike-Jamaica 0-0, otippat. DS.

15 kommentarer:

Steve sa...

Jag noterar att du förbigår Sveriges match mot Sydafrika med tystnad förutom hänvisnngen till Guldkryckan som jag för övrigt tycker gjorde en berömvärd insats så här mer än 30 år sen senast.
Av detta kan jag bara instämma i att helt fotbollsinsnöad är du inte Nej,långt ifrån, dina inlägg har en bredd och ett djup som sträcker sig långt utanför "den gröna mattan".
Själv följde jag Sveriges match på Sveriges Radio. Och ja, det var en smått märklig upplevelse.

nalta norrland sa...

Med tanke på kommentaren här ovan gick det inte bra för Sverige 🤷‍♀️
Bra skyltat och jag gillar hur Du tänker från ost till fotboll och från rosa till fotboll 😅
Jag gillar leggings/tights med mobilficka på benet, perfekt när jag är ute med the dogs 👍
Nu har vi landat och jag är trött 😴 vansinnigt trött 😴
Det är väl märkligt att 14 mil i bil tar på krafterna… jag kan väl knappast påstå att det egentligen är ansträngande 😜 men jag blir jäkligt trött och hjärndöd 😓
Vi har nyss käkat middag och solen skiner 👍
Men jag intar viloläge och laddar batterierna 🔌
🤗

Guldkryckan sa...

Tackar för länken Bp.

Det där får jag ju göra om, efter en halvtimme var jag ju nästan pigg till och med.
Jo men visst känner jag igen Thomas wernerson, han spelade ju på den tiden jag kollade på fotboll, det var allt en fin tid det. ;)

Tillönskar dig en fin kväll nu Bp. :)

Äventyret framtiden sa...

Den där balettpiruetten ska jag ta till mig och testa balansen med. Snygg Nike-skyltning. Gillar hela upplägget i det skyltfönstret.
Förstår att det är mycket fotboll just nu i ditt liv, ja, nåja, det har det väl alltid varit förstås men nu lite mera än vanligt.
Fotbollsglad kväll!

LillaSyster sa...

Bra med kläder som har fickor!

Läste hos Micke idag och tänk att jag såg de sista 6 minuterna.

PS viltolycksskylten på bilen satt på eftersöks jägarensbil, jag såg både honom och hans hund på håll med bössa på axeln.
Han hade ju parkerat på cykel/gångvägen och ville väl markera.

Susjos sa...

Snygg skyltat, och visst fick du med lite fotboll bl.a! Har inte hört tala som osten, var kan man köpa den?
Bra med träningskläder där mobilen fåt plats, min mobil är dock stor och tung, men de kanske får plats?
Rosa är fint tycker jag som du vet, det hör ju så mycket till mello och glitter å glamour, men rosa kläder har jag inte så mycket av....

Guldkryckans inlägg om dagens fotboll var ju jätteproffsig! Jag såg ju delar av matchen i morse också, skönt att Sverige vann till sist!
Nu mot jobbet.....
Ha det gott!
Kram

Geddfish ♥ sa...

Jag hörde på dagens eko hur matchen förlöpte. Läste hos Guldkryckan och han refererade galant.
Önskar dig en fortsatt fin skyltsöndag!

Ditte sa...

Kul skyltning! Och vad gäller rosa så instämmer jag helt. Inte min färg- Noterade också att Messi höll sig till Inter Miami och varför det ska vara rosa här vet jag inte. Kanske tänker de på Flamingosar.Vad gäller Nike så had ebarnbarnskillarna fått ursnygga Nike skor. modell "airforce".
Ska nu in och läsa Guldkryckans inlägg. Såg sista delen av matchen och vinst blev det ju. Heja!

byblixtra sa...

Jag följer inte damfotbolls-VM och har ingen koll på hur det gick för Sverige.
Rocky hade jag kanske kunnat tänka på men inte Thomas Wernerson, får kolla din länk vem det är. :-)
Det är bra med fickor på löpartightsen.
Förstår att du tänkte på croissant men nog var det en fin rosa färg på beachflaggorna. :-) Så det är så laget heter som har rosa matchställ och visste inte att David Beckham ägde ett fotbollslag. Så nu har du vidgat mina vyer. :-)

Paula sa...

Jag har aldrig tidigare sett så fräna skyltdockor, de är ju skapta som i rörelse! Otroligt, men varför har det dröjt så länge kan man undra? Jag köpte ett plagg i sommar, kjolshorts, eller shortskjol, kallas den. Som en kjol men med byxor under. I byxorna en ficka för mobilen, jättebra!
Osten har jag aldrig smakat, har du?

Anni sa...

Nog var Sveriges match en kul match att se (om än smått frustrerande) och nog var Messis frispark något över det vanliga? Hoppas att damernas premiärnerver har släppt till nästa match och att vädret är lite bättre då.

Ostsugen blev jag nu, men det är sängdags för mig. Imorgon är en annan dag. Undrar om Rocky är god?

Smart med ficka för mobilen, annars verkar det som att de flesta joggare har en hållare på armen - ha, den bortre dockan har ju båda delar?!

KajsaLisa sa...

Ha ha, jag avstår nog från att visa upp mig i dom kläderna. Men skyltfönstret var roligt.
Mäklaren har ingen smak.

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Haha blir full i skratt av din kommenter gällande färgen och kläderna. Vet du nu är jag också med i Skyltsöndag denna vecka 😅. Bättre sent än aldrig va? ;)

christian sa...

Vill minnas att jag gillade Wernersson som expert, men han kom ju från Åtvidaberg så . . .
Vinterträning tyckte jag ändå var ganska kul ibland, ganska alltså, inte favorit men ändå . . .
Träningsbrallor med plats för mobil är ju suveränt, tycker själv att det är jobbigt att behöva ha midjeväska eller liknande, så bra tänkt där!

Önskar dig en fin vecka!

Klimakteriehäxan sa...

Jag tillhör Rockys fan. Älskade första filmen. Uppföljarna var inte riktigt lika bra men ändå ...