torsdag 13 juli 2023

Tråktorsdag

Idag är det (återigen) svårt att hitta något tråkigt denna torsdag. Det enda jag kan komma på är två bilder jag tagit igår respektive idag. Och de är verkligen tråkiga. 

Onsdagen är ju bouledagen i min bostadsrättsförening. Problemet med att fota banan och spelarna är att min balkong vetter mot sydväst och solen står på. På mig och kameran alltså. Så jag ser inte vad jag fotar, och kameran fokuserar såklart på trädgrenarna, och inte på personerna på banan. Så spelarna blir oskarpa, vilket är tråkigt.Här ser ni HSB:s trädgårdsskötare J med en stor lie i handen. Här har killen världens tråkigaste jobb. Han slår nämligen ogräset som växt runt trädstammen. Jag var extremt frestad att be honom slå ogräset i tårtbitarna också, men vågade inte riktigt.Bonusbild som inte är tråkig alls
En rolig och udda utsmyckning i Roslags Näsby. Blommorna är rosa och pyttesmå. Tar gärna emot en artbestämning;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Såg att fler av er trodde att den söta hunden jag la upp i tisdags hette Zlatan. Det kanske den gjorde, men jag syftade på läkaren som hette Zlatan. DS.

13 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Kameror tycks ha sitt eget liv och agenda ibland, bara att bita ihop...och kanske svära lite. ;)

Här klippte de gräsmattorna idag,t.o.m när det började ösregna så fortsatte de, inget bra har jag för mig men det är ju inte mina problem antar jag.

Frågade frugan här, hon visste inte heller vad som fanns på sista bilden, men fint var det ju ändå.

Ha det fint nu ikväll Bp.

Anonym sa...

Blomman är en Grusnejlika 😊

/Giulia

Susjos sa...

Härligt att boulegänget är igång, kanske dags att hänga på dem snart? Det är ju kul med boule!
Ta bort ogräs är ju mindre kul ja, hoppas han hade bra grejer att få bort det med!
Söt buske med de små fina blommorna, ser att du fått svar på vad det är!
Ha en fin kväll!
Kram

LillaSyster sa...

Tycker du ska fråga tanterna i trädgårdsgruppen när det ska bli ordning i tårtbitarna♡
Och jag har lärt mig en ny vöxt Grusnejlika, finns visst även i vitt. En sådan får det nog bli till nästa säsong skir och vacker. Du får döpa om dagens tråktorsdag till turtorsdag♡ 14mm regn igår och 7mm till idag, en helt galen skur kom det gick bara att köra 65km på motorvägen glad att jag bara hade 15km kvar hem. Hade varit med nybakta bullar till svågern och lilla trollungen, syrran hade ju börjat jobba och stora trollungen verkar ha emigrerat till mormor och morfar.

Geddfish ♥ sa...

Jag tycker att det var ett perfekt kort, det första. För boulespelarna ska inte vara i fokus just där, de är anonyma. OK, såna foton har jag tagit många, ovetandes vart fokus hamnat. Jag har svårt att ta kort med båda händer, blir ofta improviserat och i motljus är det helt galet. Det är bara att knäppa på och hoppas.

nalta norrland sa...

En kamera som själv väljer vad den ska fokusera på låter som en kamera som varit med fler och kan sin sak 😜
Grusnejlika hade jag ingen aning om men fin var den 🤩
Nu ska jag försöka få min dator att starta och om det funkar blir det möjligen ett blogginlägg ikväll 😅 vi har varit på Invigningen och jag tog kort med kameran så få måste jag få igång datorn för att kunna ”tömma” kameran 😄
🤗

Ditte sa...

Nej, ingen tråkig torsdag här heller. Att spelarna blir oskarpa kan ju också ha sina förtjänster. Grönskan framträder fint.
Kanske tar du tag i HSB:s trädgårdsskötare nästa gång och ber honom ta tag i tårtbitarnas ogräs. Eller lämnar önskemål om det till HSB. Såg att Lillasyster hade ett förslag. Kanske något för trädgårdsgruppen.
Bonusbilden är jättefin men jag har ingen aning om vad dessa heter. Såg nu att de heter grusnejlika och har genom detta lärt mig något nytt.
Vad gäller Zlatan anade jag att det var läkaren.
Trevlig kväll.


femfemman sa...

Helt ok foto.Är väl såna dom berömda fotografer blir berömda för.
Fin buske.Kan väldigt lite om prydnadsväxter. Så ingen hjälp från mej!

Klimakteriehäxan sa...

Häftig buske! Inte en aning om vad det är dock, men du, det är INTE vinbär
:-D

KajsaLisa sa...

Nej det där såg inte så kul ut, men dom lila blommorna var fina.

Åke sa...

Slå med lie ja, det är det tråkigaste som finns. Min granne slog igår när hans robbotgräsklippare alltid fastnade på ett ställe. men hämta röj sågen sa jag.

christian sa...

Vågar inte DU?!?! Nu blir jag snopen......
Sista bilden är mycket vacker!

Hanneles bokparadis sa...

Ingen lie utan japansk böjd såg, han sågar bort rotskott.