söndag 30 juli 2023

Skyltsöndag #429 (och fotboll)

Dagens Skyltsöndag är inte en av mina bästa måste jag medge. Anledningen eller rättare sagt skälen är mycket enkla – 1. strålande väder och balkonghäng prioriteras högre än ett besök i Täby Centrum där skyltarna finns; 2. Fotbolls-VM såklart. Hoppas ni har överseende;-)

När man ser den skylten vet man att man hamnat hos Specsavers. Eller jag visste det i alla fall. Deras tv-reklam är hur rolig som helst, även butiksskyltningen tycker jag är trevlig.Precis. Det tyckte jag, helt klart! Men då min ålderssyn hade kommit ikapp närsyntheten behövde jag bara läsglasögon. Så jag valde ett par vanliga och ett par solglasögon:-)Veckans höjdare: Säger bara "Sån ärLidl"!!! Om ni har brist på skyltar och har en Lidl i närheten – gå dit! Där finns alltid bloggfoder till Skyltsöndag! Eller vad sägs om Mojitodrycken som består av bland annat tyska korvar – hahaha:-)

Fotbolls-VM
Marocko: Två historiska ögonblick i damfotbollsvärlden. Båda stod Marocko för. 1. laget slog Sydkorea med 1-0, vilket var Marockos första mål i VM-sammanhang och lagets Nouhaila Benzina (3) var första spelare att bära hijab på planen i ett VM. Det ger hopp för att fler muslimska kvinnor kan/vill börja spela fotboll. (Foto: CNN)

Dagens resultat:
Sydkorea-Marocko 0-1. (En överraskning för mig, vad har hänt med Sydkorea? Utvecklingen av damfotboll verkar ha kommit av sig totalt tyvärr.)

Schweiz-Nya Zeeland 0-0. (Därmed är hemmanationen utslagen, synd:-()

Norge-Filippinerna 6-0. (Urladdning av Norge, Filippinerna får åka hem.)

Tyskland-Colombia 1-2. (Turneringens största skräll hittills; ska skriva mer om matchen i ”Glad måndag” imorgon) 

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

14 kommentarer:

Åke sa...

När det är skyltsöndag så skyltar man vare sig man vill eller inte. Det finns inga förmildrande omständigheter :) Möjligtvis bägge handleder ska vara bruten ;) Se bara på Geddfisch hur hon gör :) Hon är ett föredöme :) Vad säger förvaltaren om det? Undra nu vad mojitodryck är? Önskar dig en trevlig fortsatt söndag :)

Geddfish ♥ sa...

Hos min Sarah har jag blivit serverad både grillade korvar och äkta Mojito inköpt på fina apoteket😅 hon vet vad mor vill ha.
Lidl är annars perfekt till mycket.
Trevlig kväll🤗

nalta norrland sa...

Lidl fick inget besök, det finns en butik i Sollefteå men jag har hört så mycket äckligt om Lidls varor att jag valde gamla hederliga ICA och COOP 😇
Nu lär väl det vara risk att hitta både råttsskit och döda insekter, djur bland ICAs kr Coop ms varor men NEJ jag är obekväm med Lidl 🛑
Att skylla på vackert väder som orsak att inte vara nöjd med sitt eget bidrag till skyltsöndag är inte okey 🤪

Nu är vi hemma och yes box allright jag har två olika bidrag till skyltsöndag 😇
🤗

Guldkryckan sa...

Specsavers senaste där med paketleverantören är nog bland den roligaste reklamen jag sett för glasögon. :)

Lidl var det ju ett tag sedan jag besökte, dags snart således, med kameran i högsta hugg. ;)

Tillönskar dig en fin kväll nu Bp.

byblixtra sa...

Åh, enbart läsglasögon. Det lät ju bra att klara sig utan glasögon i övrigt som närsynt. Tänk att det blir så för närsynta med åldern medan andra behöver ta på sig glasögon. :-)
Se där...det var en udda Mojitodryck. ;-)
Alltså, fotbollsbilden. Det ser ju ut som om hon bara har ett ben. :-D

LillaSyster sa...

Nu vill det till att passa på att ta tillvara på de soltimmar som ges. Det här med separata glasögon....nej inget jag skulle vilja hålla reda på. Mina progressiva glas slår automatiskt om till solglasögon då ser är ljust/soligt så himla smidigt. Däremot har jag inte den funktionen på mina läsglasögon- men de använder jag ju bara när jag ligger ner inne och läser för jag gillar inte att ligga ner och läsa med de progressiva.
Stackars dig med tanden, men tur att du inte har ont. ( Ja det blev ett galet långt inlägg hos mig idag- men jag kan kompensera med ett kort imorgon =)

Ditte sa...

Bra skyltat! Och visst är Specsavers ett s'kert kort. Vad gäller vår närbelägna Lidl på Folkungagatan så har de inget vidare utbud av vare sig det ätbara eller skyltar. ICA eller Hemköp leder här.
Skrattade gott åt mojitodrycken som du hade med.
Bra fotbollsskyltar. Har varvat med en del simning. Sarah Sjöström är ju helt fantastisk. Vilken bragd hon gjort.
Bra här med en kvinna som bär hijab på plan. Kan säkert öppna för fler .
Visst var det en skräll att Colombia slog Tyskland.
Mycket spännande på gång här i fotbollen.

Åsa Danielsson (Angelgirl) sa...

Man gör så gott man kan, det gör jag iaf.. Försöker få till det någorlunda bra. Ibland funkar det bra och ibland mindre bra.

Men håller med om Specsavers det går inte att missa :) Läsglasögon är det många som behöver på ålderns "höst" även jag. :D

Men Mojitodrycken .. haha.. snacka om fel skyltat, men blev lyckat ändå för skyltsöndag! :D :D

Fotboll i all ära, men det är inte något jag följer längre då inte mina barn spelar mera. Annars var det deras fotboll och Bandy (ist för hockey) då på is..Båda var duktiga och dottern var 3de bästa målvakt i Sverige innan hon blev tvunget sluta pga svår smärta i ryggen. Hon blev frisk av operation, men med besvikelse får hon ej spela mera, då den misna smäll på rygg kan göra henne rullstols bunden. Livet är inte rättvist alla gånger :( Men hon fann till slut annat att roa sig med, dans.. Då med dom som vet problemet så hon slipper besvären.

Trevlig söndags kväll! :D

Susjos sa...

Tycker du fick till din skyltsöndag väldigt bra. Ja, specsavers har lite kul reklam just nu , och du hittade väldigt bra skyltar hos dem.
Lidl verkar ha bra skyltar ja, å var är mojitodrycken, haha!
Fantastiskt med en fotbollstjej med slöja!
Oj, förlorade Tyskland mot Colombia! Min man såg matchen, som han tyckte var bra!
Ha det gott!
Kram

Anni sa...

Den där mojitodrycken verkar lite svårdrucken, det behövs mycket sprit för att lösa upp korven till drickbar konsistens.
Specsavers reklamslogan har verkligen fastnat!
Häftigt med Marockos deltagande i VM och denna heltäckande klädsel, för det är ju inte "enbart" hijab hon spelar med.

Vad gäller sommarhuset: Pappa ritade och byggde detta unika hus på 60-talet och det betyder mycket för mig, brorsan och våra barn. Det är inget konstigt för oss att vara här i olika konstellationer, det har vi varit genom åren. Lyx kan ju mätas på olika sätt, här är det arkitekturen, naturen och närheten till havet som är lyx. Att sitta och se på havsörnarna när de flyger över fälten eller sitter i ett träd strax intill huset. Lugnet. Sveriges soligaste väder (på gott och ont, såklart).

christian sa...

Specsavers har onekligen rolig reklam, men servicen är bedrövlig så jag bytte till Synoptik!
Rolig skylt med mojitodryck, själva butiken undviker jag i största möjliga mån, såååå mycket skit de säljer.... :(
Fotbolls-vm bjuder på överraskningar å trevlig fotboll utan gnäll, maskning m.m. som man är van vid från gubbsen..... synd att Nya Zeeland försvann, nu får vi hoppas att Australien klarar sig kvar åtminstone!
Å Tyskland ja....förstå sig på det om man kan, men, turneringen är lång.....

Ha en fin vecka!

Hannas krypin sa...

Specsavers gör alltid bra tv-reklam tycker jag. Det var verkligen överraskande att Colombia slog Tyskland. Hur kul som helst tycker jag.

Paula sa...

Helt rätt prioritering förstås! Jag hade gjort likadant om det varit ett skid-vm eller friidrotts-vm.. Och dessutom bär marockanskan en fin nummerskylt, snyggt foto (jag vet att du inte var fotografen) och Lidl kan man som sagt alltid lita på! Kul att du bara behöver läsglasögon, blir också aningens billigare, jag behöver nya glasögon sa hon på ögonkliniken, inte jättestor skillnad men ett snäpp bättre skulle jag kunna se med andra glasögon..hmmm, vi får väl se efter sommaren.
Fortsätt njut av sommar och fotboll, jag njuter av sommaren, mycket kvar ännu!

Carita sa...

Den där heltäckande dressen har jag helt missat, jag som inte sett på damfotboll nästan alls - ska försöka följa Sverige framöver om det inte är okristliga klockslag.
Mojitoskylten var kul. Jag tittade och tittade men fick inte syn på nån mojito i disken 😂