söndag 9 juli 2023

Skyltsöndag #426

Det märks att det är semestertider, både vad gäller bloggande och nya skyltar. Okej, rea-skyltar finns precis överallt i Täby Centrum, men annars är det rätt så dött kan jag säga. Lyckades med nöd och näppe att få ihop åtminstone tre skyltar till denna Skyltsöndag #426. Enjoy!
 

Fridays är en väldigt populär restaurang både i innerstan och här ute i Täby. Måste lite skamsen medge att jag aldrig ätit där. Inte min mat direkt. Men som ni ser är personlig service A och O. I bakgrunden ser ni att barnen får klubbor – om de inte gillar burgare och revbensspjäll;-)

Som jag skrev ovan är det rea precis överallt. Även i den här butiken som heter The Salty Dog. Älskar deras sortiment (helt mitt stuk) och expediten i bakgrunden är så himla cool, väldigt kunnig och otroligt trevlig.Veckans tveksamma höjdare: Pansarvalv. Minns att maken och jag för många år sedan försökte hyra ett bankfack hos vår bank. Då var väntetiden 25 år. Nej, jag skojar inte. Företaget Pansarvalv visste jag inte ens att det fanns. Men se där! Lyckas man inte med att hitta nya hyresgäster inom modebranschen till Täby Centrum kan man ju alltid diversifiera till -  just det bankfack. Hittills har jag varken sett personal eller kunder i lokalen… Men det verkar som att anläggningen i Täby Centrum är Sveriges första (och hittills) enda.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Sommar och semestertider märks av och i all synnerhet efter midsommar. Samma visa varje år och det är ju fullt förståeligt att även bloggandet tar semester.
Du hittade ju bra skyltar, tycker jag! Pansarvalv är snudd på avskräckande, åtminstone för ev. tjuvar. Låter ogenomträngligt!

LillaSyster sa...

Inga butiker/restaurang jag sett tidigare . Med så lång väntetid måste det löna sig att köpa ett eget värdeskåp och ha väl förankrat hemma. Ååå andra sidan hjälper det knappt att låsa in sakerna, tjuvar öppnar kassaskåp lätt som en plätt det fick min svägerska med familj erfara två dagar innan julafton ett år.
Ha det gott i kvällssolen ♡

Guldkryckan sa...

Min familj hade ett bankfack minns jag när jag var liten, där förvarades viktiga papper av olika slag och lite annat av värde tydligen.
25-års väntetid?
Det var som ***...otroligt ju.
Har det alltid varit så kan jag undra?

Rea är kul, alltid kan man hitta något. ;)

Ha en fin kväll nu Bp. :)

nalta norrland sa...

Pansarvalv så säkert det låter… är nog bra ifall man har värden som bör låsas in.
Kan ju tycka att de som t ex har smycken som blir inlåsta i kassaskåpet måste planera väldigt i förväg så de hinner hämta det innan det ska användas.
Nåväl jag behöver inget pansarvalv eller kassaskåp.

Jag tror att ungarna får en klubba när de har ätit upp maten, så var det tidigare på vår lokala pizzeria, barn fick en klubba när man betalade och gick ut därifrån.

Just nu har jag så ont i vänster knä att jag han knappt gå, det värker och gör djävulskt ont.

🤗

Susjos sa...

Fridays, är det likadan restaurang som ligger i Kungsträdgården, där de har hiskelig hög musik!
Salty dogs verkar vara en kul butik, alltid trevligt med bra service också!
Pansarvalv, va spännande..är det alltså bankfack?
Tycker du fixade en riktigt bra skyltsöndag!
Kram!

Paula sa...

Kollar menyn på Fridays o den är enorm! Jag kan inte välja när det finns så där mycket. Gillar inte kletig mat så mycket, grejer indränkta i såser och marinader, jag gillar clean mat. Jag vill se vad jag äter..men nog skulle jag hitta något att sätta tänderna i, absolut. Pansarvalv ger ett gediget intryck, som att lejonet vaktar och skyddar allt du lämnat in där...
Ja nog är det lite mindre aktivitet på nätet nu under semestertider. Kanske är det ett sundhetstecken? Andra fortsätter som förut, ähum. som du och jag

Åke sa...

Pansarvalv låter mäktigast av de alla tycker jag. Regel nummer ett för att en butik ska överleva är nog väldigt kunnig och trevlig personal dessutom. Jag kan stanna längre på en sådan butik och se mig om efter något mer eller att återvända framför allt.

Geddfish ♥ sa...

Fridays, ingen restaurang som jag har hört talas om. Klubbor till barnen? Åh, nej.
Pansarvalv, det låter, det. Jo, då, jag har allt haft bankfack, det hade man ju förr innan man hade värdeskåp hemma i stället för i madrassen. Sen kom internetbanken och ja. Så är det väl oftast numera.
Intressant inlägg, som väcker minnen!

byblixtra sa...

Jag har nog missat reaskyltarna...får kolla nästa gång jag är i stan om reorna har kommit igång här. :-)
Alltså, det här med pansarvalv. Jag hade faktiskt idén om att man skulle starta ett företag som tillhandahåller bankfack eftersom bankerna har tagit bort sina bankvalv och ser nu att fler har haft samma tanke. :-)

Ditte sa...

Bra skyltat! Och visst är det semestertider! Absolut! Och visst är det rea överallt. Men jag ska inget ha. Bra så. Handlar sällan på rea.
Vad gäller Friday´s har jag ätit där ibland och då med barnbarnen. Men ingen direkt favorit. Har testat den i Kungsan.
Ja, tänk att bankfacken bara upphörde så det borde ju vara en lysande marknad för företag som satsar på detta. Had eheller ingen aning om att det fanns liknande företag.

KajsaLisa sa...

Skall kolla upp restaurangerna i Täby bättre. Kan ju kolla jeansen också. Pansarvalv lät tryggt.
Länkar upp nu.

christian sa...

Snart finns det väl bara hamburgare å köpa på restaurangerna, det har gått inflation i det! Buuuu :(
Det var mig en skäggig expedit ;) :)
Är det sant...25 års väntan?!?!?! Det fanns en tid när bankerna var till för kunderna.....

Ha en bra vecka!

Anki sa...

Pansarvalv låter säkrare än kassavalv och bankfack.
Det mesta går lite på halvfart nu ...
Svar: De målar nog andra sidan av dörren … antar jag 🙂
Finspång har nog alltid varit en sossedominerad kommun, Vet inte hur det är med vänsterpartister här, men de som klistrat upp budskapen var från Norrköping.

Åsa Danielsson sa...

Pansarvalv låter omöjligt att ta sig igenom, men minns mina föräldrar som hade bankfack under min uppväxt. Denna Restaurang finns inte i Medelpad vad jag vet? Däremot Rea butiker finns det mer el mindre i omgångar, man får passa på då det är billigt! :D

Söndagen som infaller idag 16/7 så har jag fallit in i utmaningen, men hittade inget inlägg dagen till ära, så valde skriva på den sista Skyltsöndagen som ligger ute :)
Trevlig Söndag! :)

Kerstin sa...

rean var jag på igår och fndade lite - innan dess fyndade jag på bilskroten.. har försökt mig på temat - får se om jag fick till det :)