torsdag 20 juli 2023

Tråktorsdag

Bilden har absolut någonting med inlägget att göra. Den visar att det var perfekt fotbollsväder idag - molningt och bra 19 grader. Då har jag inget dåligt samvete att sitta framför tvn;-)


Nya Zealand-Norge 1-0
Kan tänka mig att Norge tyckte att det var riktigt tråkigt att förlora premiärmatchen mot värdnationen Nya Zealand idag med 0-1. En mera än välförtjänt seger för ”The Ferns”, ormbunkarna alltså. Det var en historisk seger, då laget varit med i fem(!!!) VM, men aldrig vunnit en match. 

Australien- Irland
Ni vet väl att Australien har en (snygg) svensk förbundskapten – Tony Gustavsson?! Han mörkade stjärnspelaren Sam Kerrs skada att hon inte kunde spela matchen mot Irland idag. Bra gjort! Australien var väldigt nervös inför drygt 75 000 galna åskådare i Sydney, men vann till slut med 1-0 efter en rätt dömd straff. Väldigt tråkigt för ett vilt kämpande Irland.
 

Dagens observationer
Endast en pytteliten tatuering på armen på en spelare. Inga svarta blaffor som täcker armar och ben som hos manliga spelare. Tackar för det:-)

Avbytarna i såväl Auckland som Sidney Wangal satte på sina bänkar i dunjackor. Publiken hade mössor och vinterjackor på sig. Temperaturen var runt 10 plusgrader och det blåste rejält under Nya Zealand matchen. Men det var väl ändå att ta i med handskar som 20-åriga australiensiskan Mary Fowler bar under matchen.

14 kommentarer:

Susjos sa...

Då är fotbolls-VM igång down under, ska bli så kul att följa dina inlägg! Såklart kollade jag in den snygga svenska förbundskaptenen som du länkade till, va kul med en svensk tränare!
Trist att Norge förlorade idag, men kul för Nya Zealand, jösses, har de inte vunnit en enda match tidigare i ett VM, då var det dags!

Såklart visste du det var bältdjuret Fuleco som var maskot 2014, tack vare bloggen, visst är det underbart med bloggen som blir som en dagbok! Å du har t.o.m köpt denna maskot att ha på jobbet under VM, kul!!!!Å nu fick jag se en bättre bild av honom också! Tusen tack!

femfemman sa...

Tur iaf att inte VM är förlagt till fyrtio-gradersländer. FAst 20 -25 grader hade väl varit lagom... med tanke på skaderisk om man blir lite kall.
Dåligt samvete behöver du inte ha, inte ens om det är sol ute. Det räcker med några timmar per dag ju... och det lär du hinna. God kväll!

Guldkryckan sa...

Nånstans har jag en känsla av att tjejerna är mera för "fair play" än vad killarna är med sina (ibland) divafasoner, ser fram emot att få det bekräftat på söndag.
Synd på Norge där men det blir som det blir ju.

Ha en fin kväll nu Bp.

Anki sa...

Japp ... nu är det igång! Tur du finns som håller oss uppdaterade! Och Micke också :)

Stefan Karlsson sa...

Det lär inte bi många matcher från dam-vm. Tyvärr, men går matcherna mitt i natten eller tidigt på morgonen måste jag prioritera jobbet.

Håller med när det gäller tatueringar. Är dödligt less på de idrottsmän som tatuerar stora delar av kroppen i ett gytter av motiv. Det kanske är så när man har för mycket pengar. Jag menar veckolöner på ett par miljoner...suck!

Steve sa...

Närjag själv inte kan se VM p g a fiberinstallationsproblem på panget därjag bor numera så fårjag följa din blogg och ta del av dina
matchanalyser.
Jag kommer ihåg från min aktiva bloggtid att du ocvh jag hade rätt mycket utbyte av tankar om just fotboll så därför känns det extra kul att återuppta den tråden även om jag nu bara tar till orda i kommentarsfältet.
Gillar inslaget "Dagens observationwer". Inte mycket undgår ditt skarpa öga.

Geddfish ♥ sa...

Jag kan ju inte undgå att läsa/höra om match idag. Så läser jag bloggar så hänger jag ofrivilligt med ändå!
Snygg tränare!
Ha en fin kväll! Hos mig flödar solljuset just nu.

nalta norrland sa...

Bra gjort 👏 Nya Zeeland 🥳

Kyligt väder 🥶 Här har vi idag haft omväxlande regn, mulet och omkring +12
🤗

LillaSyster sa...

Oj så mörka moln det var hos dig. Här blåser det som vanligt galet mycket.......trodde jag skulle blåsa i diket nu när jag testkörde cykeln efter att växelpaketet byts ut.
Molnigt till och från hela dagen inte lönt att slita av sig kläderna för att sola utan lite grävjobb ute innan jag gick in och gjorde en kålpudding på långpanna till lunch - syrran var salig då hon vaknade här efter att ha jobbat tre nätter och fick lunch innan hon åkte hem till maken och trollungarna.
Vi får hoppas att det går bättre för det svenska laget än vad det gick för norskorna. Ha en bra kväll!

Ditte sa...

Kul. att både Nya Zeeland och Australien vann sina matcher. Verkligen. Och visst är det roligt med en svensk tränare i.
Kul också med den svenska tjejen från Nya Zeeland som spelat i Djurgården.
Hoppas att de svenska tjejerna är på hugget när det väl gäller.
Och visst hänger jag med. Absolut!
Gillar förstås dina kommentarer,
Ha de`!

Klimakteriehäxan sa...

Väldigt vilsamt för ögonen med folk som inte är tatuerade från topp till tå.

christian sa...

Kul med segrar för hemmanationerna å härligt att slippa en massa tatoos, men snart spelar ju Sverige då ser det nog annorlunda ut....synd bara med matchtiderna å även kanalerna med all dess reklam å inte så roliga kommentatorer :(

KajsaLisa sa...

Färg kan hålla med dig om att många som tatuerar sig har dålig smak och faller för trender som försvinner medan tatueringarna sitter för livet. Tyvärr har jag sett uttryck för dålig smak på bägge könen.
Bilden var verkligen tråkig.

Mias Mix sa...

Roligt att få läsa om matcherna. Har inte sett en sekund av VM hittills. Inte ens någon sammanfattning. Tycker alltid det är roligt när värdnationen vinner och nu vann ju både NZ och Australien. Vi hoppas kunna se matchen imorgon. Blir nog på telefonen men bättre än inget alls.