söndag 16 juli 2023

Skyltsöndag #427

Efter en aningen svag Skyltsöndag förra veckan är jag glad att jag idag kan bjuda på några skyltar som jag tycker håller måttet lite bättre. Enjoy!

Det är faktiskt himla trist att livsmedelsbutikerna nuförtiden känner sig tvingade att låsa in ”lite finare kött” på grund av stöldrisk. Personligen tror jag att butikerna torskar på det ändå. För vem orkar leta upp personal i en stor livsmedelsbutik för att låsa upp. Då väljer man en annan köttbit istället. Så skulle jag göra i alla fall.

Instabox – Sveriges okrångligaste frakt. Bra, då vet vi det:-)Här uppmanas föräldrar med barn som misstänks ha vattkoppor eller mässling att vänta utanför dörren för att inte smitta andra barn på avdelningen. Men vad ha myror att göra med dessa sjukdomar?Veckans höjdare: H&M går det ju knackigt för. Ändå anlitar företaget en högkvalificerad engelsk konstnär/designer Lakwena för att designa färgglada och riktigt roliga barnkläder. Eloge! Konstnärens hemsida är en av de coolaste jag sett. Kolla!

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Tycker inte att du haft några svaga Skyltsöndagar - men det beror kanske på att allt vi ser hos andra är nytt - medan man själv från och till tycker att man inte hittar nåt att visa :-)

Åsa Danielsson sa...

Vilken färggrann skyltsöndag! Kött i allmänhet är väldigt gott, både att stekas på olika sätt och grillas, men att springa runt för att söka personal för att få de bästa köttbitarna - då hittar jag hellre någon annan fin bit..
Ja vad har myror med dessa sjukdomar att göra? Man kan verkligen undra över det?
Vad det gäller barnkläderna så var det verkligen färgglada, många barn som gillar dessa :)

Även jag har hoppat med i utmaningen med skyltsöndag, måste säga att ni är fantastiskt duktiga allihopa med era olika skyltar! *eloge*
Trevlig Söndagskväll!

femfemman sa...

Häftiga barnkläder.
Tror att avdelningen på förskolan kan heta Myran.
Äter ju hellre färs än heltvkött, och färsen har man som tur är inte låst in God kväll!

nalta norrland sa...

Har nyss vaknat och ligger å funderar på ifall hjärnan är vaken 🙄 jag hade glömt att jag lade mig efter vi åt tidig middag då jag fattade inte vad klockan var och så vidare 🤔💭
Är helt snurrig.
Du är ju Täbys skyltdrottning och världsbäst på skyltning 👏
🤗

Guldkryckan sa...

Lite dystert att stölderna blivit så vanliga att de låser in det.
Känner till en del folk som sysslat med sådana stölder, de sålde det vidare ganska raskt så de fick pengar till "annat".

Myrorna där, inte en aning, får du reda på det så meddela mig. ;)

Nu tillönskar jag dig en fin kväll Bp.

Ditte sa...

Bra jobbat! Snyggt skyltat!
Vad gäller kött så har jag av vår lokala ICA förstått att svinnet på bättre kött är stort. För egen del köper jag inte alls kött om jag inte kan göra det manuellt över disk och välja det jag vill ha. Tyvärr kan jag inte det hos vare sig ICA, Hemköp, Coop eller Lidl som vi har nära. Vad gäller Instabox vet jag inte om det är det med okrångliga men det brukar fungera.
Röda prickar? Men myran? Ja, vad gäller "pissmyror" kan en ju få prickar. Men något kryptiskt är det.
Kul med lite färg och design på HM:s barnkläder. Och verkligen en läcker hemsida som konstnären har.Kul att se.

LillaSyster sa...

Myrorna är nog bara där för att pigga upp en tråkig dörr? Få sjuka barn att fundera på något annat för en stund. Trodde att mässling var utrotat i Sverige.
Instabox är verkligen okrångligt och snabbt går det att få varorna till förvaringsskåpet och hämta ut. Provat flera gånger.
Färgglada tröjor hade ju lätt kvalat in på fredagstemat=)
Ha en bra kväll!

Åke sa...

Instabox är Åke helt offside på. Där har jag noll koll. Kött i butiker... nu får jag inte handla sånt, men det är ju bra att vi alla ska behöva betala för dom som inte begriper bättre. Svinnet kommer på slutnotan till alla. Röda prickar, då är det väl bra att dom stannar utanför. H & M vet jag inte vad jag ska säga... lite för upp stolpat kanske... typ för mycket på rad. Barn sitter väl med computers, TV-Spel och telefoner idag :) Vi sköter om oss :)

Äventyret framtiden sa...

Tror att myrorna är där för att pigga upp...en trevlig skyltning i sig .
Jag tycker att din skyltning är hur bra som helst. Du är kritisk mot dig själv BP! Däremot tycker jag att den som skriver okrångligast skulle vara kritisk mot sig själv. Ack ja, inte förbättras svenskan precis. Men ordet syns förstås.

Susjos sa...

Verkligen snyggt skyltat! Trist att bättre kött måste låsas in...
Kul slogan på Instabox, haha!
Röda prickskylten trodde jag först gällde på ett dagis, eller förskola som det nu heter,och då kan avdelningen "Myran" stämma, men så står det på skylten att man inte vill riskera att smitta andra PATIENTER, då måste det ju vara nån barnmottagning, eller barnavårdscentral?
Jättecoola barnkläder på HM!
Ha det gott!
Kram

KajsaLisa sa...

Samma där jag går och handlar, ett tecken på att kött har blivit för dyrt. Snart sitter det väl larm på Falukorven också.
Såg idag en rätt kort tjej som hade oturen att få Instaboxen högst upp, hon fick ut paketet med en sopkvast.
Det kanske är myrsling, väldigt smittsamt.
Länkar upp dig nu.

byblixtra sa...

Tråkigt att köttet behöver låsas in.
Har aldrig använt mig av instabox men en kollega brukar göra det och i en butik har de höga skåp och hennes paket låg i en box högt upp i skåpet, vilket gjorde att hon inte kunde nå sitt paket. :-D

Ja, myrorna får en att undra. :-)

Coola barnkläder, tror inte att de säljs här men H&M tar nog till nya grepp för att överleva. Det var en häftig hemsida med häftiga konstverk. Kul att se, ska kika in där igen.

christian sa...

Klart det är tråkigt med inlåst kött, man undrar vart vi är på väg..... :(
Vill man hämta sina paket så är det väl smidigt så länge tekniken fungerar, helst vill jag ha hem mina paket.
Vad myrorna har med sjukdomarna att göra kan jag inte svara på, men gulliga är de! :)
Kläderna är mycket färgglada å roliga....för övrigt har jag dålig koll på h&h

Ha en bra vecka!

Paula sa...

Haha, vilka härliga barnkläder, man får nästan en mönster- och färgchock, Marimekko kan slänga sig i väggen!
Kött ja, när priset är uppemot 500 spänn kilot då är det ju stöldbegärligt. Att plocka på sig en oxfile är kanske frestande, men jag undrar om inte det finns en marknad för köttet på restauranger. Jag har hört ryktas om att de som stjäl dyrt kött kan sälja dem till krogar...
Instabox används mycket här i stan, själv har jag inte testat
Ja vad har myror med röda prickar att göra? Man kanske får myror i brallan när man har röda prickar, dvs. det kliar, haha, var inte den långsökt!

Anki sa...

Häftiga barnkläder och visst har konstnären en cool hemsida.
Myrorna var nog där före skylten om prickarna och är nog säkert en dekoration för att "liva upp" en tråkig dörr eller vägg.
kött inom lås och bom är inget för mig, men Instabox är bra!
Snygg skyltmix som alltid!