onsdag 19 juli 2023

Onsdagsnytt


Imorgon börjar det "down under"
Imorgon sparkar damfotbolls-VM igång down under. Först ut klockan 09:00 är Nya Zealand som möter Norge. Klockan 12 spelar Australien mot Irland. Dessa två matcher klarar jag nog av. De spelas ju inte mitt i natten;-) Nästan så jag hoppas på dåligt väder också;-)

Mitt tips
Intresserad av mitt tips någon;-) Norge bör slå Nya Zealand, men de har ju hemmaplan. Så jag gissar på oavgjort. Tror mycket på Australien detta VM, så jag tippar att The Matildas vinner mot Irland.

Guldkryckan
Han är med, Guldkryckan alltså. På söndag är det Guldkryckan som rapporterar om Sveriges första gruppspelsmatch mot Sydafrika. Tusen tack! Då slipper jag 1. gå upp mitt i natten och 2. krocka med Skyltsöndag. Säg till om du ändrat dig och vill se/kommentera fler matcher.
 

Färre läsare
Måste ju medge att fotbollsreportage och min läsarkrets har aldrig varit en lyckad kombo. De flesta av mina trogna läsare är inte intresserade av fotboll. Helt okej för min del. Som tur är är vi alla olika. Med detta i åtanke är det ännu roligare att Guldkryckan vill ställa upp. Då han inte har samma läsare som jag hoppas jag att hans följare är mera fotbollsintresserade än mina.

Tazuni
VM-turneringens officiella maskot (se bild) är en pingvin som heter Tazuni. Vad namnet står för och varför man valde en pingvin kan ni läsa här. Kan inte tycka att Tazuni är speciellt söt, för att vara ärlig så är den inte ens fulsöt;-)

15 kommentarer:

christian sa...

Javisst ja...imorron, trodde söndag men det är väl Sverige....matcher dagtid kan jag se men nattetid föredrar jag nog att sova!

Ditte sa...

Jag är intresserad! Och som vanligt inväntar jag din kommentarer. Men visst tittar jag på en del av de matcher som spelas i anständig tid.
Jättekul att Guldkryckan rycker in. Klart jag läser där också.
Vad gäller maskoten så gillar jag pingvinerna på Falklandsöarna bättre.
Ha de!

nalta norrland sa...

Gillar maskoten 😍 den skulle lätt få flytta hem till mig 😄
Fotboll är inte min grej det är vi väl överens om 😜 men jag skulle ju aldrig hoppa över ett besök i Din blogg pga Du kommentar fotboll - i så fall skulle ju Du hoppa över min blogg dagligen då hundar och promenad inte är det som intresserar Dig mest här i Blogglandia.
Idag har vi varit på utflykt jag å han jag är gift med 😅 om det blir det ett blogginlägg i morgon 😊
Omväxlande väder, enstaka skurar och sol 🙂
🤗

LillaSyster sa...

Jag tittar in som vanligt till dig, vad du vill blogga om bestämmer ju bara DU ♡
Jag är säker på att Micke kommer att göra ett bra jobb!.
Dåligt väder blir det enligt tfn...typiskt nu när växlarna ska vara iordning igen på min cykel =)

Susjos sa...

Så skoj att Guldkryckan hänger på ! Å visst läser jag hans blogg.
En fråga i spelet TP i helgen var : vilket djur var maskot i fotbolls-VM i Brasilien 2014, vår svärdotter kunde inte svaret, inte vi andra heller...kommer du ihåg?

Pingvinen var ju lite fulsöt ändå ;-)
Kram!

Carita Liljendahl sa...

Äsch ja, det är tuffa klockslag - jag får en gäst från Sverige - få se om han vill se på matchen... då får han ha teven på ljudlöst för jag har ingen dörr till sovrummet och jag måste få sova för att orka jobba på måndag.
Men annars vet jag att det här är stort för dig - och jag hejar förstås också på Sverige!

Äventyret framtiden sa...

Så kul att det blir Guldkryckan som blir din partner BP! Jag kommer nog helt säkert att följa era rapporter trots att jag är så tråkigt ointresserad av fotboll. Men rapporteringen brukar vara kul att följa, snudd på att du har fått mig lite intresserad av fotboll också. Så jag hänger med för att ha kul på grund av dig och Guldkryckan. Heja heja!

Guldkryckan sa...

Ska bli jättekul Bp, ser verkligen fram emot detta.
Tack för länken Bp och ha en fin kväll. :)

Geddfish ♥ sa...

Jag ser fram emot att läsa om detta också trots noll intresse av fotboll (fast har börjat följa Lowe på Instagram och hans pojklag Marieberg i Örebro).

Pingvinen var fulsöt 😁

femfemman sa...

Lite... eller ..jo...Mycket..
Kan uppbringa ett visst intresse för herrfotboll... men inte för damer. Skäms på mej! Men...som jag skrivitvtidigare... jag kommer att ha koll på resultaten. God natt!

KajsaLisa sa...

Lite pinsamt att berätta men jag har missat dina fotbollstips totalt. :)

Gunnel sa...

Jag är som du redan vet ingen fotbollsfantast, men jag tycker ändå det är kul att läsa dina reportage. Och jag kan inte undgå att höra talas om fotboll, för det är det enda Rasmus pratar om när VM är på gång. Jag tycker inte den där maskoten liknar en pingvin det minsta.

Anki sa...

Jag är ändå så pass intresserad att jag brukar läsa resultatet hos dig! Ser fram emot Mickes reportage också ...
Heja BP! Heja Micke! Heja Sverige!

Klimakteriehäxan sa...

Håller med om Tazuni: lösögonfransar och filler i läpparna ... :-D

Paula sa...

Tazuni gillar jag, brukar gilla maskotar, men att det är en pingvin såg jag inte så här framifrån i allafall. Du fick ju nästan rätt i ditt tippande. Synd att Norge förlorade...