tisdag 25 juli 2023

Tisdagsmix

Har man inget paraply med sig, går det lika bra att ta skydd under ett träd på innergården.

En läcker blomma, även den på innergården. Ama hade nog kallat utsmyckningen för "lavendlar".

Efter regn kommer sol. Här har ni beviset:-)


Christian som bor i Örebro påpekade i en kommentar igår att det var jag som snott solen. Ja, så kan man också se det;-) Men idag kan jag faktiskt bjuda på aprilväder dock utan hagel;-) Tre korta rejäla regnskurar som såg till att bilen Tintin fick en naturlig (och miljövänlig) tvätt;-) Nu skiner solen igen:-) 

Täby Centrum
Att jag aldrig lär mig. Är det semestertider och det regnar ska man absolut inte besöka en galleria. Såklart gjorde jag just det. Parkeringsgaragen var fulla, Täby Centrum likaså - uppenbarligen. Det som slog mig var att det var jättemånga norskregistrerade bilar på parkeringsdäcket, inte en enda från Åland och/eller Finland. En ny trend. 

Fotbolls-VM
I morse (avspark klockan 04:00) avslutades första gruppspelsomgången i VM med matchen Colombia - Sydkorea 2-0. Där var jag helt fel ute (igen). Var bergsäker att Sydkorea skulle vinna. En himla tur att jag inte deltar i ett fotbollstips med 100 kronor som insats den här gången;-)
 

Ett fall för Vera
Nu laddar jag upp inför säsongens första avsnitt av den brittiska deckarserien ”Ett fall för Vera”. Älskar den serien som är i klass med Shetland. Rekommenderas!
 

PS. Bilderna jag lägger upp är dagsfärska och har absolut någonting med inlägget att göra;-) DS.

9 kommentarer:

nalta norrland sa...

Vera är bra men Shetland bättre.
Här har det regnat regnat och regnat typ från 11 (när jag vaknade för andra gången denna dag) och framemot 19tiden.
Det är blött blött blött jag är glad jag varken har små barn eller hund med mig i husvagnen.
Om fotboll tänker jag inte yttra mig.
Fina blomster… är det Plötsligt händer det? Eller har nån planterat blomster på innergården?
🤗

LillaSyster sa...

Idag har vi haft sol på em. Men med blåst så klart......
Lavendeln är en Funkia eller Hosta som brukar kalla den. Ha en bra kväll =) själv satte jag mig i ett fotbad nu

Guldkryckan sa...

Ofta när fåglar här lämnar sitt "visitkort" på fönstret så behöver jag ju inte oroa mig i månaden juli, det regnar ALLTID då ju, vilken tur. ;)
Men sedan kommer ju solen, ibland.
Sydkorea fick stryk?
Hoppsan!!

Många norrmän som handlar i sverige, danskar har hittat hit också, kronan faller ju.

Ha det bäst nu Bp.

Susjos sa...

Såklart har det kommit rejäla regnskurar idag när jag är ledig, men också lite sol. Min man( jo han är ledig idag också) var sugen på att cykla in till stan, men de mörka molnen visade ju att det skulle komma regn, och det behövdes verkligen handlas hem mat, så nej, ingen cykeltur.
Maken sa att det var en spännande match på förmiddagen mellan Norge och Schweiz, som dock slutade 0-0, jag missade den, såg du?

Såg att Ett fall för Vera börjar i kväll, jag gillar den, liksom en av våra Irländska gayvänner...när vi pratade om serier, Kevin älskar "Ett fall för Vera", han är också uppvuxen i just de trakterna som serien spelas i, kul!
Ha en fin kväll!
Kram

femfemman sa...

Lite rättvist att du regn oxå. Kollat med halvt öga på Allsången. Ser fint ut i Sthlm ju. Men inser att Täby är något annat.😊🌞
Nu laddar vi för Vera. Ska lägga ifrån mig mobilen och försöka göra inget mer än atg kolla.

Klimakteriehäxan sa...

Hm. Har just tittat på Vera. Har dissat henne förut, nu skulle hon ha en ny chans tänkte jag. Men nej, she is not my cup of tea. Har svårt att tro att polisarbete går till på det där viset. Har svårt att tro att en seriös polis med arbetsledaruppgifter (hon är ju nån sorts chef) kallar misstänkta människor för "luv" och "pet" när det är dags för förhör. Däremot tror jag att det stämmer det där med att man alltid erbjuds "a cup of brew" oavsett omständigheterna!
Tacka vet jag "Happy Valley" och "Line of Duty". För britterna kan göra crime.

Äventyret framtiden sa...

Jag gillar också Vera.
Jag tror i min tur, i motsats mot Klimakteriehäxan här ovan, att man visst kan säga luv och pet åt folk där alla mera eller mindre känner varandra. Personligt blir det men så brukar det vara på mindre ställen..ett sätt att avväpna motstånd är det också. Folk öppnar sig, när de känner att de har fått ett visst förtroende.
Solen har du, det syns ju tydligt och det är en hosta som du visar. Dofta på den BP, den doftar gott!

Steve sa...

Det ser riktigt trivsamt ut på din innergård.

Vera verkar vara omtyckt, så även av mig. Jag tittade på det nya avsnittet redan efter frukost igår. Hon är en härlig dam eller ska jag säga udda figur. Det är intressant med människor/karaktärer som faller lite utanför ramen.

Fotbolls-VM ja. Vi är nog många som varit helt fel ute i ett antal matcher.

Apropå norskregistrerade bilar, Norge verkar ha hamnat helt snett på det i VM. Inte bara spelmässigt.

Mias Mix sa...

Träd kan vara bra som paraply, eller som skugga, det behövs mer här. Men idag har vi haft lite mulet, jätteskönt. Vet att du älskar solen men här är det lite för mycket av den. Vera har jag inte sett alls, men brittiska kriminalserier brukar vara bra. Får kanske kolla när vi kommer hem.
Din tur till Täby galleria låter i klass med trafikkaoset här.
När det gäller fotbollen så provade vi både vår streaming via telenor och mina föräldrars via Telia, men ingen funkade här. Så jag lyssnade på radion medan min man var ute och sprang. Sen gick vi ner till frukosten och då var deras inhemska tv på med nyheter, vi frågade om de sände fotbollen och vår värd bläddrade runt och hittade matchen. Så Sveriges andra halvlek såg vi på tv, men med montenegranska kommentatorer. Kul att de vann, men de var inte riktigt på tårna. Nu är vi på ett nytt hotell så hoppas vi kan se nästa match. Ha det gott!