tisdag 4 juli 2023

Uppladdning

Fr. v. Virgil van Dijk, Liverpool, Stina Blackstenius Arsenal och Harry Kane, Tottenham. Ett riktigt bra sällskap där:-)

Snart börjar årets idrottsevent #1 VM i damfotboll i Australien och Nya Zealand. Öppningsmatchen mellan Nya Zealand och Norge hålls i Auckland, Nya Zealand. Avspark klockan 09:00. Sverige har sin "hemmaplan" i Wellington och spelar sin första gruppspelsmatch söndagen den 23 juli klockan 07:00 mot Sydafrika.

Frukost-tv
Hela mästerskapet kan väl betecknas som ”underhållande frukost-tv” i fyra veckor, då tidsskillnaden mellan länderna ”down under” och Sverige/Europa är minst 10 timmar. Jag som inte är en morgonmänniska lär knappast gå upp 07:000 en söndag morgon för att kolla matcherna. Vissa matcher börjar till och med mitt i natten, typ klockan 04:30.
 

VM-Bibel
Hoppas nu bara att Aftonbladet kommer ut med en VM-Bibel igen. Tycker det är så kul att åtminstone veta vilka tjejer som är uttagna av nationer som har spelare i de europeiska ligorna och ”storklubbarna”.
 

Marabou
När äntligen en svensk damspelare - i det här fallet StinaBlackstenius får vara med i en reklamkampanj och tjänar lite pengar, ja då avbryts samarbetet på grund av Marabous anknytning till Ryssland. Suck säger jag bara.

11 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Nä, men Guuu vad sjukt! Detta med svenska Marabou och Ryssland. Man kan vrida och vända på allt.
Mitt gamla ex över 80 tittar nog på all sport dag som natt. Har alltid varit så. En gång i tiden tittade jag väl också tidvis... så.
Trevlig kväll!

nalta norrland sa...

Tänkte på Ukrainas krav på bojkott av Marabou när jag såg bilden, har funderat på detta att flertalet affärer har plockat bort Marabou choklad ur sortimentet, så icke häromkring.
Att kliva upp kl 7 för att se fotboll eller ha vad som helst skulle jag skulle jag icke göra.
Jag har fått tid för provtagning kl 10 fredag 14/7 och skulle helst försöka få byta tid… men då sjukstugan typ stänger den 17 juli och allt pausas antar jag att jag måste kliva upp och ta mig till sjukstugan 🙄
Idag har det småregnat typ hela dan.
Det har inte kommit någon direkt nederbörd men myggen har varit tokiga.
🤗

Gunnel sa...

Ibland kan jag tycka att det blir lite löjligt. Var i en stor affär och handlade igår och där drällde det av Marabouchoklad. Ingen tycktes reagera. Finns många sätt att visa sitt missnöje på som kanske gjort mer nytta.

LillaSyster sa...

Du får testa att vända på dygnet några veckor =) Leva i min värld.....jag tog en 4km promenad idag vid kl 07 för 08.10 var jag tvungen att att åka. Skulle ju vara hos min lillasyster vid kl 09. Idag har vi tapetserat om stora trollungens rum.
Synd om Stina

femfemman sa...

Helt sjukt med Marabou-bojkotten. Ska man skärskåda vilka företag som är riktigt "rumsrena", så blir det nog inte många kvar. Så trött på "småtjafs"! God kväll!.

Susjos sa...

Jättetrist med Marabous anknytning till Ryssland, så typiskt!
Trodde faktiskt att du skulle gå upp och se en fotbollsmatch kl 07 när Sverige spelar? Men jag håller med, jag hade inte gjort det!
Jag har en tid hos frissan på torsdag kl 15 ( det tar 2 timmar att fixa mitt hår med slingor och klippning), men då vi är bjudna upp till Norrtälje den dagen, så ringde jag och frågade om min frissa hade nåt återbud tidigare den dagen, och det hade hon...klockan 09! Men vad gör man inte för att komma upp till Norrtälje i rimlig tid, haha!
Ha en fin kväll!
Kram

Guldkryckan sa...

Ser fram emot alla rapporter här under detta kommande vm...här på din blogg som traditionen bjuder.
Åtminstone de som du okar komma upp ur bädden för. ;)

Nu tillönskar jag dig en fortsatt fin kväll Bp.

Ditte sa...

Ja, att det blir fotboll har jag koll på. Men uppstigning i ottan blir det inte tal om. Får hänga med ändå.
Visst är det trist och bedrövligt med både Marabous och andra intressen i Ryssland.Absolut! Men frågan är vad som har någon effekt.
Men överlag tycker jag att det som har effekt för att störa Ryssland är bra. Å andra sidan är det svårt att veta vad som har det när det kommer till bojkotter.
Hade absolut unnat Stina Blackstenius lite inkomster.

Äventyret framtiden sa...

Orsaken till bojkotten av Marabou kan jag förstå. Allt som går till statskassan där,vilket en viss del av Marabouinkomsterna gör, går till vapen och krigsföring mot Ukraina. Men synd om Stina Blackstenius blev det. Hoppas det ordnar sig på annat sätt.

Anki sa...

Förstår att du ser fram emot alla spännande fotbollsmatcher och antar att du hinner sen en dl på för dig bättre tider.
Jag stöder bojkotten av Marabou, men såklart är det tråkigt för idrottsmän och kvinnor som drabbas.

Klimakteriehäxan sa...

Visst är det lite trist med dödskallestämpeln på Marabou ...