torsdag 27 juli 2023

Tråktorsdag
KajsaLisa är i Roslagen och bloggar inte under sin semester. Det tycker jag är tråkigt. Själv skulle jag nog aldrig klara mig utan att blogga själv och kommentera under två veckor. Men vi är ju alla olika, vilket är en himla tur.

Australien-Nigeria 2-3
Väldigt tråkigt var också hemmanationen Australiens förlust mot Nigeria i andra gruppspelsmatchen idag. Det är alltid en stor besvikelse för den tolfte spelaren – publiken alltså, när hemmanationen förlorar och nu har kniven på strupen för att ta sig vidare till slutspel.
 

Bästa matchen
Personligen tycker jag att den här matchen (förutom resultatet) var den bästa jag sett hittills under turneringen. Då menar jag inte tekniskt skönspel utan spelarnas inställning, deras tuffa närkamper, underhållsvärdet och spänningen. Nigeria behöver absolut inte skämmas för segern:-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. Igår gästade Sörabs ambulerande återvinningscentral mitt bostadsområde. Tristare syn får man leta efter. Lärde mig förresten att det inte är HSB utan kommunen som anlitar Sörab - ooops. DS.

11 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Hade nog hejat på Australien där, man känner ju till det landet lite bättre och jag känner folk där också.
Nigeria?
Är ju statskupp där, hoppas de kan komma hem när turneringen är över.

Återvinning har vi inte här längre, men vi kan slänga vad vi vill i containrar två ggr i månaden, vårat grovsoprum som vi hade i början i huset sköttes väl inte antar jag.

Men nu får du ha det fint Bp.

nalta norrland sa...

Sopsortering är ju bra 😅
Men jäkligt tråkigt ☺️
Jag förstår ibland inte ens varför man ska sortera soporna i olika kärl, när slutförvaringen är typ samma lika för allt 😜
Okey det är väl inte alltid så 🤔💭 men jag hade sorterat vårt skräp här i husvagnen och när jag gick till sopstationen så fanns bara tre val: pantflaska, hushållssopor och glasflaska jo yes jag slängde allt i hushållssopor, trots jag hade en ”papper”påse så vars skulle den 🤷‍♀️
Nu har J gått i väg och diskat 👍 vi har grillat och ätit 😋
Jag köpte världens sötaste lilla vinflaska 🤩 typ två glas 🥂 det passar mig förträffligt.
🤗

LillaSyster sa...

Bra med en rullande återvinningscentral! Hade du något kul att återvinna? =)
Nu åska.... Tråkväder hela dagen.

Ditte sa...

Kul att Nigeria vann men givetvis trist för hemmapubliken.
Vad gäller bloggpaus så klarar du det om du känner för det. Och läsa bloggar och kommentera kan en ju göra i vilket fall som helst. Jag har ju paus från bloggen och det är inga problem alls. Men kanske kommer lusten tillbaka. Roligt är det ändå att se att det är många som tittar in och tar till vara mina Stockholmstips och annat och även skriver mail till mig.
Synen med Sörab är ju ganska trist men å andra sidan är det ju bra att det blir gjort.
Önskar en fin kväll.

femfemman sa...

Skulle nog kunna ha bloggpaus några veckor. Har haft det flera gånger under årens lopp.
Tack för tipset om inställning. Det är inte förbokat hos mej. Ska uppdatera mobilen. Var nog nästan en månad sedan sist. Brukar avhjälpa en del tokigheter. God kväll!

femfemman sa...

Nu funkade det med en omgång tryck för att bevisa att jag är human. Helt ok!

Susjos sa...

Vilken lycka med att återvinningscentralen kommer till dörren! Vi har alldeles för mycket grejer som måste slängas nu, det gäller bara att få "rumpan ur vagnen" och göra det också, det är ju en bit till närmaste återvinningscentral!

Jag tycker ju att det är kul att blogga, och det blir ju också lite som en dagbok, så man vet vad man gör om dagarna! Så nej, inget uppehåll under semestern för mej!
Ha det gott!
Kram

Geddfish ♥ sa...

Jag gillar också att blogga även om jag har lite inläggsstopp. Läser och kommenterar gör jag ändå.
Ha det!

Mias Mix sa...

Jo det finns mer upphetsande saker än en återvinningsbil. Men tur att de finns. Här slänger man allt i samma tunna.
Kul med bra fotbollsmatcher. Vi ska prata med vår nya hotellvärd och se om det går att ordna så vi kan se fotbollen imorgon. Håll tummarna!
Det här landet är väldigt speciellt. Så vackert, både natur och många byggnader. Våra två hotellvärdar har varit helt otroligt gästvänliga. Men går man in i en supermarket och köper lite öl och snacks är de inte ens trevliga. Jo lite nu här i Kotor, men absolut inte i Budva. De såg så sura och besvärade ut överallt. Och maten är också speciell. Vit fisk tex är jättegod. Men bara potatis till och ingen sås.
Färsk tonfisk och svärdfisk har varit så hårt stekt så det knappt gått att äta. När jag tog kycklingfilé var det tre supertunna skivor av filen som var knaperstekta. Ingen sås till kött heller. Min man tog en oxfilé häromdagen och den var blodig. Halvbra service, folk får röka överallt, även på restauranger. Och absolut kaos överallt i trafiken. Deras europaväg är mindre än vår väg ut till badplatsen hemma. Vi trivs ändå och gör massa saker hela tiden, men skulle nog inte rekommendera någon att åka hit.

Carita Liljendahl sa...

Samma här, vill blogga med minst ett inlägg per dag - men bra att vi alla är olika :-)

Åke sa...

Jamen se så färgglatt Täby Tösen fick till det :) Vad beträffande blogga på semestern tycker jag man får till det bättre och mer liksom, eller man kanske får till bättre tid :)