lördag 5 augusti 2023

Bokmärke med fotboll



Att LillaSyster gillar gamla metall- och emaljskyltar är ju inget nytt. Hon har ju visat upp många sådana skyltar bland annat från sitt garage. Så det förvånade mig inte när jag fick ovan bokmärke av henne. Tusen tack LillaSyster:-) Bokmärket är väldigt speciellt tycker jag. Vid första anblicken går mina tankar nämligen till Nils Holgersson. Han med  gåsen ni vet;-) Fast i det här fallet är det en annan fågel som delar ut/skickar skyltar till kunderna från Tyskland. Ett mycket roligt bokmärke tycker jag. 

Fotboll
Idag spelades de första två åttondelsfinalerna i dam-VM down under. 0-4 förlusten mot Japan i sista omgången av grundspelet måste ha varit en rejäl väckarklocka för Spanien. Laget utklassade nämligen Schweiz med hela 5-1. Ett resultat jag inte hade tippat (heller). Det här VM:et är överraskningarnas mästerskap. Ingen idé att gissa/tippa – alls.

Japan-Norge 3-1. Japan, detta härliga gäng gav Norge respass hem genom en 3-1 seger. Sa’ jag att jag inte skulle gissa nåt längre;-) Kan väl säga som så, jag tror på gänget. Japan alltså. Deras smeknamn är förresten ”Nadeshiko”, som betyder ”Idealisk japansk kvinna”. Outch! Enligt min lexikon betyder "nadeshiko" dock bara ”rosa”.

Sverige-USA
Guldkryckan har redan anmält sig ”till tjänstgöring” i en kommentar igår. Du är fast, det har du fattat, va’ :-) Välkommen att kika in hos Guldkryckan imorgon och kolla hans expertkommentar från tv-soffan!

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd och Åsa bokmärken.

13 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Ja, det var ett jättefint bokmärke 🥰

LillaSyster sa...

Kul när andra lag/länder får framgång än de som brukar dominera. Det håller ju spänningen uppe. Tittar in hos Micke imorgon. Ha en bra kväll!

Geddfish ♥ sa...

Asså, du har ju en guldgruva med alla snygga donationer i bokmärken! Jättekul ju!
Jag har börjat ledsna lite, klart jag kan lägga upp ett kvitto från gröna skylten eller nåt😂 eller, jag har nog nåt enfaldigt, haha😍
Ditt bokmärke var supersnyggt!!!

Nalta Norrland sa...

Snyggt bokmärke 🤩
När det gäller fotboll ⚽️ så har jag noll åsikt.
Nix jag är icke med i dagens bokmärkesdag då jag nöjde mig med att hoppa på tåget 🚂
http://naltax2.blogspot.com/

Äventyret framtiden sa...

Ett ovanligt bokmärke, riktigt snyggt.
Äntligen är jag inne hos dig igen, har varit utanför bloggvärlden ett tag, ofrivilligt men är där jag ska vara igen.

Susjos sa...

Vilket fint bokmärke du har fått!
Såg Japans sista mål idag mot Norge, trist att Norge inte gick vidare, men Japan spelade bättre!
I morgon så ska jag såklart läsa Guldkryckans kommentar om Sverige-matchen, och ser nog den live också, de spelar ju inte såå tidigt!

Svar: visst är det kul att min bror bor så nära Paula, han har dock bott länge i området i de låga husen innan han flyttade till 9:de våningen i ett av höghusen. Vi bodde ju i området när jag var barn, och han har haft en exakt likadan lägenhet som vi är uppvuxna i, snacka om nostalgi när jag hälsade på honom första gången där!

Ha det gott!
Kram

Hannele sa...

Verkligen fint bokmärke.

Guldkryckan sa...

Fint bokmärke Bp, mer än godkänt. :)
Tackar för rapporten här också, har inte sett en enda match men imorgon är det ju dags igen.
Spännande minst sagt, jo, lite fast är jag nog numera. :)

Välkomna alla.

Ha det bäst nu Bp.

Stefan Karlsson sa...

Idag kl. 11.00 håller vi alla tummar vi har. Kommer att ske tillsammans med en kopp kaffe och en smörgås med nyplockade kantareller.

Gunnel sa...

Verkligen ett annorlunda bokmärke. Jag ser fotbollsspelare skymta förbi ibland när jag hoppar mellan kanalerna på TV.

Åke sa...

Bokmärket hur fiiiint som helst, jag fick in lite fotboll till min skyltsöndag :,

Anki sa...

Verkligen ett annorlunda och snyggt bokmärke från LillaSyster! Just nu mer intresserad av barnbarnens fotbollsmatcher, men kanske kommer jag att se eller lyssna på matchen mot USA :)

christian sa...

Håller med att Japanerna imponerar stort, förutom teknik å kämpatakter är deras passningsspel någonting i hästväg, de sitter på millimetern.....