onsdag 2 augusti 2023

Onsdagsglädje


FIFA och FIFA+ är mina favo sajter just nu. Gillar att man inte bara kan kolla hela matcher när man känner för det utan även titta på höjdpunkter och "extended highlights". Smart:-)


Självklart har jag förstått att ni är väldigt trötta på mina fotbollsrapporter från tv-soffan. Men nu så är det min blogg och då fortsätter jag tills mästerskapet är över, så det så;-)

Argentina- Sverige 0-2. Den matchrapporten hittar ni hos Guldkryckan, som blivit riktigt varmt i kläderna som expert från tv-soffan:-)

Sydafrika-Italien 3-2. Otippat eller kanske inte. Det finns som sagt inga blåbärsnationer kvar, vilket är riktigt bra. Men att Italien skulle missa slutspelet, det var absolut en överraskning. Gissar att den kvinnliga förbundskaptenen Milena Bertolini sitter löst.

Panama-Frankrike 3-6. Smaka på det resultatet!!! Turneringens snabbaste och fräckaste mål kom redan efter 69 sekunder. Panama fick en frispark och Marta Cox nätade från 30 meter. Ett fantastiskt mål! Panamas första i deras första VM-deltagande. Inte nog med det – Panama gjorde två mål till mot ett väldigt svajigt Frankrike. Men nio mål totalt - jag tackar och bugar:-)

Jamaica-Brasilien 0-0. Detta resultat skickar Jamaica raka vägen till slutspelet medan Brasilien för första gången någonsin får åka hem efter gruppspelet. Gissar att Pia Sundhage som var väldigt passiv i sin coachning och genomförde spelarbyten alldeles fört sent sitter mycket löst hon med.

Grannens observation
Grannen är som jag nämnde förut totalt ointresserad av fotboll. Men om han nu "måste" titta föredrar han damfotboll. Det brukade min man också göra… Sedan nämnde grannen att han hittat en ”löjlig artikel” i Aftonbladet som handlade om kärleksparen i det svenska damlandslaget, här. Ett sådant reportage hade aldrig skrivits om herrlandslaget tyckte han. Han har såååå rätt…

15 kommentarer:

femfemman sa...

Såg nästan hela matchen idag. Helt OK. Får kolla åttondelen också. Men några andra matcher blir det inte.
Kärlekspar i damfotboll...det är ju lite annorlunda än i herrfotboll. Finns inte så många som lever i samkönade förhållanden där. Har funderat på varför det är så många tjejspelare som gör det... kanske är hormoninställningen annorlunda hor många duktiga fotbollstjejer...
God kväll!

Guldkryckan sa...

Var ju en fin match det där, synd att våra motståndare var inne på lite fulspel med att slänga sig för minsta grej.
Men så kan man ju också göra förstås, vi vann ändå. :)

Ser fram emot söndagen här redan.

Tackar för rapporten från de andra matcherna Bp.

Ha det bäst. :)

Ditte sa...

Tack för din resumé. Visst läser jag den med glädje. Ska förstås titta in till Guldkryckan också.
Ja, Sundhage var ju passiv. Absolut. Och något jobb i Brasilien lär väl inte kvarstå.
Visst var det kul att Sydafrika slog Italien.
Ja, en del är kvar och jag ser absolut fram emot dina inlägg i det hela.

LillaSyster sa...

Dagens bild inlägg hade ju passat på fredag =)
Som sagt det är din blogg och du bestämmer helt och hållet innehållet.
Ha en bra fortsatt fotbollsyra!

nalta norrland sa...

Din blogg = Du bloggar om det Du vill ✔️
Det är ju faktiskt diskriminering att det inte skrivs lika mycket om vanliga fotbollsspelare ☺️
Är svenska folket mer intresserad av vad de kvinnliga fotbollsspelare gör och med vem?
Måste säga att jag är hyfsat ointresserad 😅
🤗

Geddfish ♥ sa...

Det är väl klart att du skriver om vad du vill i din egen blogg! Bara kul att du skriver om fotboll. Jag har anhöriga som är mycket intresserade, så jag är lite uppväxt med det.

Jag har läst Guldkryckans blogg också. Utmärkt!
Ha det så fint!

Klimakteriehäxan sa...

Jag följer bara med lite lagom ... men nog är det fascinerande att det går så illa för Brasilien! Trots Marta och Pia!
Nästa Sverige-match vill jag nog titta på. Om jag törs.

Susjos sa...

Här var TV: n såklart på i morse när vi packade våra väskor inför dagens resa till Tällberg! Härligt att du hittat bra sajter att se highlights på! Å kul att läsa dina kommentarer om matcherna! Såklart måste jag kolla in Guldkryckans kommentar om Sverigematchen idag också!
Hälsningar från ett kyligt Tällberg!

Kina sa...

Va! Spelas det fotboll någonstans? Hörde av en tant på gymmet att hennes man spelar gåfotboll. Måste vara de´som menas! 😉😁

Hannas krypin sa...

Det är din blogg så du skriver om det du vill. Jag tycker det är kul med dina fotbollsrapporter. :-) Så kul att Jamaica fick gå vidare till slutspelet. Imponerad över Panama som satte darr på Frankrike.

Gunnel sa...

Självklart ska du skriva om det du är intresserad av. Det gör ju andra bloggare. Din granne har helt rätt. Vad har det egentligen med fotbollen att göra? Hade de en tom plats på sidan kanske som måste fyllas?

Paula sa...

Nu trodde jag att jag var dagvill och hade hamnat på färgsprakande fredag! Självklart ska du fortsätta rapportera om ditt stora intresse! Varför skulle du försöka vara andra till lags? Och dessutom har det gått så bra för Sverige so far, så det bara är skoj att rapportera om. Annat har det varit när jag skrivit i bloggen om skid-VM som varit stora besvikelser för mitt land. Då är det inte alls lika kul. Men numera är jag rätt härdad, ser mer till individuella prestationer och kan njuta och glädjas åt idrottare som det går bra för oavsett vilket land de representerar. Jojo, jag ljuger så bra, kan fortfarande inte glädjas åt norrbaggarnas överlägsenhet i skidspåren,

Monica sa...

Ja mycket fotboll är det här men
det är ju helt upp till dej.
Själv är jag totalt ointresserad av
det tycker dom bara springer omkring
som yra höns och skriker HIHI
Friidrott och gymnastik är det jag tittar på,
resten av sport klarar jag mej utan.
Har aldrig brytt mej om sexuell läggning tycker
att folk får hoppa i säng med vem dom vill så
länge bägge är med på det.
Har också Stenos men ej benskörhet beror nog på
att jag älskar mjölk
En Hugo kanske man skulle gråta sej till.
Saltade och rostade solrosfrön MUMS
Ha det bra KRAM

Carita Liljendahl sa...

Jag är inte trött alls på resultatservice via BP :-)
Jag får allt kortfattat och bra här, behöver inte se matcherna och behöver inte läsa massor på webbsajter :-) Tack!

Anki sa...

Fortsätt du med fotbollssnacket! Det är din blogg och jag gillar den !! Jag såg en del av matchen, men lyssnade mer på radion - bra jobbat av tjejerna!