onsdag 30 augusti 2023

Det händer alltid något…


Denna lyftkran ser ganska klen ut. Kranens höjd måste ju vara högre än 11 respektive 10 våningar. Den styrs med fjärrkontroll.

Radioantennen och Icopal-paketen till vänster.

Närbild på tätskiktsplattorna till hustaket.


… i mitt bostadsområde. Året runt faktiskt. Sedan kan jag vara helt utan gräsklippning klockan sju på morgonen. Även brunnsrengöring vid samma tidpunkt är ingenting att hurra för, men när det är ”stora saker” på G som börjar tidigt men inte väsnas och dessutom håller på hela dagen då är jag riktigt nöjd:-)

Takomläggning och solceller
HSB annonserade via mejl "att under vecka 35 kommer arbetet med att lägga om tätskiktet och montera solceller påbörjas. Arbetet kommer pågå i ett år och avslutas under hösten 2024."

Bildbevis på leveransen av takplattorna hittar ni ovan. Jag vet att det bara är Karin och jag som är barnsligt förtjusta i lyftkranar, men visst är kranen läcker:-) Uppmärksamma som ni är mina kära läsare, så ser ni att bilderna ser ut att vara svartvita. De är tagna i färg, men även vi nollåttor kan drabbas av gråsvarta moln ibland. Fast inte så ofta. Men idag så... Dock inget regn.

PS. Har lärt mig den hårda vägen att det är ingen idé att zooma in bilder med iPhone. Klart jag vet hur man gör, men kvalitén blir kass. Bilderna ovan är tagna med min kompaktkamera "Sonny" som har 30x zoom. Är riktigt nöjd med resultaten:-) DS.

8 kommentarer:

nalta norrland sa...

Läckra bilder 🤩 bra fångat 👍
Var gång jag ser lyftkran tänker jag på Dig ❤️
Det händer mycket hos Dig och Du sitter på första parkett 👀
🤗

LillaSyster sa...

Precis som Åsa så tänker jag på dig så fort jag ser en kran. Bra fångat!
Då har du lite att titta på framöver. Eller går du dit på studiebesök och lär dig köra kranen =)

Ditte sa...

Vad gäller kranar så hänger jag också på- Stannar alltid vid Slussen och tittar extra. Många och höga kranar är det verkligen. Även på andra sidan kanalen, inte minst när de byggde Stockholm New på 28 våningar hade vi koll. Men där fanns då personal där uppe och hissar. Att kramarna dessutom styrs via en joystick är ju spännande.
Fina bilder.
Mycket på gång hos er men hoppas att jobbet inte startar så tidigt om mornarna.
Helt rätt! Att zooma med mobilen är slöseri med tid. Men trevligt att Sony fick jobba lite. Bra bilder blev det.

Susjos sa...

Ja, du och Karin gillar lite ovanliga saker. Otroligt är i alla fall att lyftkranarna styrs med fjärrkontroller! Å visst tänker jag också på dej när jag ser en lyftkran ;-)

I morse skulle jag äta frukost på balkongen, men så började en maskin låta, det var en lövblås som tog hand om gräs som klippts och kommit ut på trottoarerna, vilket liv! Jag fick gå in och stänga balkongdörren!
Ha en fin kväll, jag ska strax cykla till jobbet!
Kram

Geddfish ♥ sa...

Jojomen, du och lyftkranar! Till en början när jag följde din blogg uppfattade jag att du också var glad i grävskopor, men så fel jag hade. Det är ju de himmelshöga som fascinerar och det gör de även mig, kan jag säga.

Du har bra utsikt och koll, så det händer mycket hos dig. Hos mig var det sopbilen som dånade, det gör den varje onsdag kl 07.

Guldkryckan sa...

Byggkranar kanske inte är mitt största intresse här i livet men det är kul och intressant att se dem i arbete.
Ja, bilderna blir ju lite gryniga hur man än vänder sig när det gäller Iphone, får se om det blir något annat märke nästa gång.

Solceller kommer ju mer och mer, men hos oss lär det nog dröja, hoppas jag iallafall. ;)

Ha nu en fin torsdagskväll.

Paula sa...

Fiffigt att installera solceller även på flerbostadshus. Jag vaknar ofta till gräsklippare som snurrar runt på andra sidan gatan. Usch och fy, trots att jag ligger i min lilla alkov och har balkongen stängd så tränger ljudet igenom. Fasligt vad alla är morgonpigga utom jag

Carita Liljendahl sa...

Kan tänka mig... ganska ständigt med oljud där... byggs hela tiden.
Ingen borde få börja väsnas före kl. 08, det är tidigt nog.