torsdag 24 augusti 2023

Tråktorsdag

Egentligen var det ingen tråkig torsdag alls – solen sken, det var varmt och skönt och jag njöt för fullt. Ja, jag behöver inte mycket för att njuta;-) Men några blickar ned till innergården levererade ändå några tråkigheter;-)

Tårtbitarna har ju blivit en följetong vid det här laget. För bara en vecka sedan var allt ogräs borttaget och det fanns hopp. Glädjen var väldigt kortvarig. Idag ser tårtbitarna återigen ut så här. Tråkigt är ju bara förnamnet. 

I förrgår var jag helt säker på att den lilla söta pandan hade fått komma hem till sin ägare, troligen ett barn. Han låg nämligen inte kvar på bordet. Men nej, det hade han inte. Idag dök han återigen upp på bordet i innergården och sov i solen. Tråkigt att denna sötsak inte är saknad… 

Det är inte ofta jag haft tillfälle att fota en trollslända. Men idag dök den upp en trollsländabebis som var cirka fyra centimeter lång. Tänkte att det ju finns hur många olika varianter av färgglada trollsländor som helst. Så typiskt att den som sökt sig upp till min balkong är allt annat än färgglad. Tråkigt! 

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

8 kommentarer:

nalta norrland sa...

Stackars lille Panda 🐼 märkligt att ingen saknar honom… kan det vara nån som bara passerat på väg till något annat eller bör man besöka någon lägenhet för att komma till Er innergård?

Odlingen i pallkragar verkar funka dåligt 👎 Du kanske ska hälla ut en påse popcorn majs och se ifall Du får något rejält grönt.

🤗

Ditte sa...

Nej, vädermässigt absolut ingen tråkig torsdag. Fint väder med sol och varmt. Men dessa tårtbitar på er innergård är ju verkligen en trist historia. Undrar varför inte det anlitas en firma som varje vecka ser till dem och planterar blommor. Så har vi det och har en blomstrande innergård men växter/blommor efter säsong.
Trist med pandan och kanske är den saknad men ägarna vet inte var de ska leta.
Snyggt fotad trollslända men du kan ju inte hinna måla den innan bilden tas.

KajsaLisa sa...

Tråkbitar och tråkslända sen den stackar pandan som säkert längtar hem, man skulle ju kunna göra en Disneyfilm på storyn med happy end givetvis.

Anki sa...

Synd om den lilla pandan ... hoppas att den hittar hem.
De där tårtbitarna ser verkligen inte roliga ut!
Fin bild på sländan!

Åke sa...

Här var det ömsom regn med ömsom sol... Men så tråkigt med pandan och tänk på barnet vad den ska saknas. Trollsländan var söt.

femfemman sa...

Fint att få besök av en trollslända. Intressanta djur, som lever i vatten under ett par år, som glupska rovdjur, då de är larver.
Som utvecklad slända lever de bara någon vecka, och har som enda syfte att lägga ägg som blir nya glupska larver.

Härlig dag idag, även hos oss. Hunnit med att njuta trots att jag både jobbat och varit på konsert med Göran Fristorp
God kväll!

Paula sa...

Trollsländan är jättefin, så delikat vackra vingar trots att den inte är så färgglad. Kanske får den leva lite längre när den inte syns så väl?
Vi har haft fler regnskurar än på ena handens fingrar idag, jag har lyckats pricka två när jag varit ute. Jaja, än så länge fryser man inte även om man blir lite blöt...men en blöt hund luktar inte gott!

Anni sa...

Vilket fint foto du fick på trollsländan! Otroligt mönster på vingarna.
Så trist med tårtbitarna, är det tänkt att de boende ska fixa med dem eller varför görs inget?