onsdag 16 augusti 2023

It's coming home?!


Snart slipper ni mina expertkommentarer från tv-soffan till matcherna i dam-VM. Nu återstår nämligen bara två matcher. På lördag möter Sverige Australien i bronsmatchen och på söndag spelas finalen mellan Spanien och England. 

Bästa matchen hittills
Idag spelades den andra semifinalen inför 75 784 åskådare på Australia Stadium i Sydney. Hemmanationen ställdes mot England. Och det gick inte som jag ville den här gången heller. England vann nämligen med 3-1. Matchen var dock den bästa, mest välspelade och mest spännande i detta VM. Två drömmål fick åskådarna på köpet.
 

Ett mål för mycket
3-1 låter som om England dominerade totalt. Det gjorde laget inte. 2-1 målet var en bjudning av en australiensisk back, och vid ställningen 2-1 hade Australiens Sam Kerr minst två chanser till kvittering, men missade. In gengäld gjorde hon ett av turneringens mest spektakulära mål. Hennes 1-1 mål var en delikatess.
 

Bragd
De australiensiska tjejerna såg inte alltför nedslagna ut. Är säker på att de är väl medvetna om att de gjort en bragd, och det har laget verkligen gjort. En stor eloge till den svenska tränaren Tony Gustavsson. Att slå Australien på lördag kommer vara en svår nöt att knäcka för Sverige.
 

Några ”kommentatorsgrodor”
- De engelska spelarna är väldigt possession-inriktade. Betyder att England hade ett större bollinnehav – tror jag i alla fall;-)

- Raso ligger lite skrynklig till. Det vill säga hon kommer troligen bli utbytt.

- Ska de släppa sin balans? Ingen aning vad som menades…

It’s coming home
Nu har England som ju är regerande europamästare en chans att även ta hem VM-titeln. Japp, it’s coming home. Nu när Sverige inte vinner guldet så hoppas jag på England:-)

14 kommentarer:

nalta norrland sa...

Märkligt språk de där fotbollskommentatorna har. För en oinvigd rena spetälskan 😵‍💫
Jag tycker det varit rättvist om Australien fått vinna VM 😄
🤗

LillaSyster sa...

Det är ju perfekt att få spelet uppdaterat hos dig och Micke. Det är lagom fotbollsdos för mig=)

Geddfish ♥ sa...

Det räcker så bra med bloggexpertisernas uttalanden 🥰 Ni gör det så bra. Och jag noterar försiktigt.

nalta norrland sa...

svar: Vi köpte ny madrass förra året.
🤗

Äventyret framtiden sa...

Skojigt med ordbruket eller om det nu är skojigt. Något är det i alla fall, även om det är som det är. Kul att du noterar detta också.
Ligger lite skrynklig till...ja, det är väl jag det i så fall med tanke på mogna åldern, haha...
Ha det bra BP!

femfemman sa...

Ser fram emot kommentarsmöjlighet! Under ytterligare några dagar, antagligen fram till måndag,känner jag mig mållös.😊😊

Susjos sa...

Visst var det en bra match, och visst var ju England väldigt bra, vilka passningar! Men som sagt, Australien gjorde en bra match också, hon Kerr var ju så bra! Och ja, Sverige kommer att få motstånd på lördag!
Ha det gott!
Kram

Ditte sa...

Jag gillar verkligen dina skarpa kommentarer. Klockrena! Blir nästan tomt nu när VM är över. Men det skulle inte förvåna mig om Spanien slår till. Spännande med Sverige mot Australien. Kan ju bli knepigt. Men visst satsar det svenska laget på brons.
Spännande matcher väntar.

Paula sa...

Oj vilken abstinens du kommer att få snart! Själv ser jag mycket fram emot fri-idrotts-VM som kör igång i helgen! Du kanske vill titta, dom springer, fast utan boll...

Klimakteriehäxan sa...

Jag höll också på The Matildas, men inte hjälpte det.

Hannas krypin sa...

Jag är lite nervös vad gäller matchen mot Sverige. Sam är inte lätt att rå på. Hade varit kul med Australien i final. Jag hoppades på det.

Gunnel sa...

En del fotbollskommentarer är helt obegripliga för mig, och när inte ens du förstår alla så fattar jag att det måste vara rena grekiskan. Då får du ta lite semester och vila nerverna nu eller det är mer fotboll på gång? Rasmus åker med supporterbussen till Jönköping i helgen för att se HIF spela.

christian sa...

"Posessioninriktad" betyderatt de vill ha bollen så mycket som möjligt, även om det innebär att peta den mellan backar tusen ggr.... :( gäsp...don`t like it
Sen hoppas jag på Spanien, men du har ju dina skäl att hålla på britterna!

Anni sa...

Jag håller på Spanien i finalen. Håller med dig om att de var bättre än svenskorna i semifinalen även om en del domslut var förvånande.
Rackarns trist att svenskorna inte kommer att bli firade ordentligt när de kommer hem p g a "terrorhotsläget".