torsdag 10 augusti 2023

Tråktorsdag


Här ser ni kvartsfinalerna som spelas imorgon och på lördag down under: Spanien-Holland; Japan-Sverige; England-Colombia; Australien-Frankrike. Foto: FIFA.


Visst var det en tämligen grå, trist och tråkig torsdag. Sedan har jag kommit på några tråkigheter till, lite lagom dan före dan – kvartsfinalen mellan Sverige och Japan imorgon klockan 09:30. Det är återigen Guldkryckan som kommer att rapportera om matchen.

Tjusigt
Pågående VM i damfotboll sänds i Viasats kanaler. ”Vanlig” landslagsfotboll på dam- och herrsidan däremot visas ofta på svt, där Chris Härenstam kommenterar nästan alla matcher. Ett av hans favoritord är ”tjusigt” som han dock uteslutande använder för hörnor eller inlägg slagna av kvinnor. Suck!

Kärleksparen i svenska landslaget
Är så ofantligt trött på reportagen om ”kärleksparen i det svenska landslaget” här. I damlandslaget förstås. Kan inte minnas att jag någonsin sett en artikel om kärleksparen i herrlandslaget. Eller att Zlatan, Olsen eller Nilsson-Lindelöf pussar sina partners i tid och otid för mediernas räkning.
 
Influensers
”Varför satsar de på sociala medier och vad tjänar spelarna på ett inlägg?” Läs mer här. Den rubriken gällde såklart även den de svenska damerna. Aldrig att samma fråga hade ställts i samband med stjärnorna i det svenska herrlandslaget.

Stor skillnad
Med det här inlägget ville jag bara påpeka att det fortfarande är en stor skillnad mellan medierapportering vad gäller dam- respektive herrfotboll. Det är väldigt tråkigt, och stör mig. Rejält.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

10 kommentarer:

Paula sa...

Nu har jag ju inte tittat alls på fotbollen som du vet, men det är ju ojämlikt i alla sporter mellan män och kvinnor. Dock är nog fotbollen liksom boxning och andra bollsporter typiskt "manliga" idrotter från början, till skillnad från gymnastik och simning t.ex. Vi har en lång väg att vandra innan det blir ointressant vilket kön man har....och bara ser till prestationer.

Guldkryckan sa...

Tackar för länken Bp, jodå, jag kommer finnas på plats, i soffan.
Har missat de där rapporterna om kärleksparen, vad ska det vara bra för kan man undra.
Det är verkligen en stor skillnad mellan herr och damfotboll i media, kan man ju också undra över.

Nu tar vi sats inför morgondagens match, hoppas det går vägen även om det nog blir svårt.

Ha en underbar kväll Bp.

LillaSyster sa...

Då är det kanske bäst att hålla tummarna imorgon? Vad jag förstått så har vi en tuff motståndare i morgondagens match.
Jag tittar in hos Micke imorgon och kollar hur det har gått. Han har verkligen gjort ett bra jobb vid de andra recensionerna.
Ha en bra kväll!

Susjos sa...

Ingen fotboll på två dagar, är det därför min man varit lite rastlös? Men i morgon är det då äntligen dags, mot Japan...och det blir inte lätt! Hoppas ändå på en spännande match. Ser fram emot Guldkryckans rapport!
Ja, vad ska man säga- visst är det trist med den stora skillnaden i medierapporteringen vad gäller fotboll för damer och herrar! Suck!!!!
Ha det gott!
Kram
PS. Hade gärna åkt till Startboxen och träffat Anki Brink den 26/8, men då befinner vi oss i Grekland, så det funkar inte. ;-)

Ditte sa...

Torsdag har det förvisso varit. Men inte direkt tråkig. Har ägnat mig åt att planera en del resor i höst och att samla ihop silver (bestick m.m. ) som jag ska fotografera och sälja.
Och så försvann denna dag.
Och fotboll i morgon. Ska vara på parkett. Ser förstås fram emot Guldkryckans rapport.
Instämmer helt i att detta med respektive kärlekspar inte har med själva fotbollen att göra.
Absolut stor skillnad mellan media rapporteringen för herrar och damer. Pust.
Nu håller vi tummarna för Sverige i morgon.Hårt! Om det nu hjälper...

Klimakteriehäxan sa...

En sak har i a f blivit bättre: damfotbollen drar mer publik och kommenteras tämligen så seriöst. Även om tramset finns där.

KajsaLisa sa...

Håller med, det blir fånigt tillslut, kan dom inte ha tjejer som rapporterar? Tror det blir bättre.

Anita sa...

Fotboll! Inte riktigt min grej så det kan ju passa en Tråktorsdag trots att det hunnít bli fredag.
Har inte kunnat undgå att det pågår något slags VM fast att det "bara" är tjejer som spelar visste jag faktiskt inte. Det känns positivt men jag känner av din irritation och besvikelse över hur reportagen presenteras.
Läser var KajsaLisa skriver här ovanför och tror nog att det bli betydligt bättre om det är tjejer som rapporterar.

christian sa...

Damlandslaget . . . "lebbigt" värre . . .

Hanneles bokparadis sa...

tycker att svt rapporterar bra om damfotboll