söndag 19 mars 2023

Skyltsöndag #410

Dags igen för en Skyltsöndag:-) Veckorna flyger förbi just nu, vilket passar mig utmärkt. Jag menar vi skriver den 19 mars, det är nollgradigt och det snöar respektive regnar för det mesta. Med tanke på detta väder får tiden gärna gå fort, väldigt fort;-) Lägger upp tre bidrag idag. Är väldigt nöjd med mixen om jag får säga så själv;-)

Den här bilden är inte tagen hos en matgrossist för restauranger/storkök utan hos min lokala ICA Kvantum. Hade jag köpt detta storpack för endast 148 kronor hade jag fått äta pasta för resten av mitt liv;-) Frågade mig själv också var någonstans jag skulle lagrat ”säcken” med tagliatelle…

Lat42. Äntligen är det lagligt att vara lat, till och med hos Systembolaget. Jag menar om man kan köpa ett spanskt rödvin med det namnet för 239 kronor flaskan så får man nog latheten på köpet. Har inte lyckats klura ut vad 42 betyder i sammanhanget;-)

Veckans höjdare: Att gå förbi H&M:s stora butik i Täby Centrum gör ont. Den är alltid totalt folktom. Ändå satsar de på fantastiskt glad skyltdekoration för barnkläder. Tycker den skyltningen är enastående, även om den tyvärr inte hjälper att få potentiella köpare till butiken. Ledsamt tycker jag.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

LillaSyster sa...

Latitud?? Inte en aning. Pastan hamstras säkert av barnfamiljer. Snyggt skyltat ♡

femfemman sa...

Fin skyltning. Så tråkigt med tomma butiker. Tror att många köper barnkläder i andra hand. Båda döttrarna gör så. Är märkesmedvetna och köper fina märkeskläder billigt. Och mormor brukar köpa en del på Polarn och Pyret. När de har nedsatt pris. Superbra kvalitet. Så näthandel och second hand, gör säkert illa vid barnekiperingar.

Har f.ö. aldrig klagat på att saker är dyra tidigare, att jag "inte har råd". Men nu har en gräns nåtts, även jag kollar pris och tänker innan jag köper.

Tagiatelle i säck! Håller sig förstås fräscht i åratal....men känns ändå "för mycket".

Vinet är inte sktuellt för mej! 🙂 Tillvdet priser går man en hel box! Av vin som jag gillar ..

God söndags kväll!

nalta norrland sa...

Latitud 42 = Reserva, innebär att vinet lagrats minst i tre år. Vinet är ett av de mest prisvärda av Systembolagets 207 röda viner i priskategorin. Fasta sortimentet. LAT 42 Reserva är utmärkt till smakfulla rätter av lamm och nötkött.

Vad gjorde vi utan Google

Även om vi äter en hel del pasta så äter vi olika sorter, skulle vi köpa en sån säck pasta blev det nog att dela med the dogs.

I min alternativa blogg gjorde jag det lätt… skyltsöndag med gamla citat 😊
🤗

Guldkryckan sa...

Storpack är nog inget för oss som inte är storfamiljer med 17 ungar, tack och lov för det. ;)
H&M ligger väl risigt till har jag förstått, handlar själv aldrig där men ändå, är ju många som arbetar inom det företaget.

12 flaskor vin hade suttit fint att få hemlevererat, allt vin som är rött går ju ner här. :)

Ha nu en fin kväll Bp.

byblixtra sa...

Det var en rejäl förpackning med pasta men kan tro att det finns de som köper den.

Åh, har ingen aning om vinet då jag inte dricker vin.

Trist att HM:s butik saknar kunder men kan det vara så att de kommer på andra tider? Men gillar deras skyltning, så rolig är den inte i vår HM-butik.

Åke sa...

Så tråkigt för H&M, men branschen är nog mycket hård. LAT42... kanske Latitud 42 rent utav, den går väl igenom Spanien? Och fy för pasta, mig lurar dom inte :)

Susjos sa...

Jösses så mycket pasta, perfekt att lagra hemma OM man hade plats vill säga!
Rött vin är inte dumt tycker jag, lite dyrt för en flaska, men det kanske är supergott, och så blir man lat också, i 42 timmar eller, haha!

Det ser ut som H&M skyltar för dej BP, det är ju dina färger...ja inte rosa då!
Ha en fin kväll!
Kram

Ditte sa...

Snygg och presonlig skyltning.
Och vad gäller H&M så hjälper det nog inte ens med bra och kreativ skyltning för att locka folk. Många av deras butiker läggs ner. Tror inte folk bryr sig om skyltningen utan ser mer till varor och till butiken.
Himla tur att du inte köpte alla pasta. Hade nog blivit enformigt för ett litet hushåll.
Kul med vinet. Trodde det var en box. Men så icke alltså- Har inte sett detta vin- Men inser att en får fråga på systemet vad som menas med just lat42.

Äventyret framtiden sa...

Snygga skyltar alla tre. Jag kunde gott och väl köpa hem en sådan säck och få användning av den hur lätt som helst. :)
Vinet Lat42 är antagligen latituden där vingården ligger. Jag gick in på latituder i Spanien och på Rioja och visst kan det stämma . Inte desto krångligare verkar det vara. Bra namn!

Geddfish ♥ sa...

Jag börjar med vinet. Det är så kul. Jag gick en vinprovningscirkel på 10 tillfällen genom SPF år 2014. Ledaren/vinkännaren tipsade då om just Lat42 Grand Reserva som var så oförskämt billigt som 89 kronor för en flaska! Det var billigt ganska länge och en stor favorit hos mig. Men så drog priset plötsligt iväg. Nu är det ohemult dyrt!! Men jag lovar att det är gott.

Fint skyltat hos dig!

Vad betr. konsten på VC så vet ja inte vad den är gjord av, men jag gillade den.

KajsaLisa sa...

Jag gillar pasta men det där var lite väl mycket. men har man plats kvar när man bunkrat toapapper så .........
Lat 42 vilket chateou är det uppkallat efter :)
Snygg skyltning i sista bilden.
Länkar upp dig nu.

Klimakteriehäxan sa...

Lat 42 - är det inte bara breddgraden man anger, position för området där vinet odlas och tas fram????
Den där pastapåsen var nog faktiskt riktigt prisvärd. Om man har nånstans att förvara den, och dessutom är galen i tagliatelli.

Hannas krypin sa...

Jag tänker på latitud, annars har jag ingen aning. Tagliateller är gott men har heller ingen plats att förvara den stora påsen med pasta. trist att HM-butiken ligger öde. Tror att webshoparna tagit över helt. Det är ju så smidigt att kunna handla via nätet.

Anki sa...

Snyggt skyltat som vanligt! Trist med folktomma gallerior och affärer. Första tanken om vinet var att Lat 42 står för latitud 42 ... och att det är för dyrt för mig :)

christian sa...

Ja du, det var mig en rejäl säck, den hade jag nog slagit till på....om inget annat så för att ge bort i present! ;)
Kanske står "lat 42" för latitud 42 vad nu s det skulle bidra till njutningen, nä, såna priser är inget för en annan!
Färgglad å gullig skyltning på HM:s barnavdelning ... lite märkligt med tanke på barnarbetet so m genererar i deras kläder... :(

Önskar dig en fin vecka!