onsdag 15 mars 2023

”Love is in the air”

Ungefär så kändes det idag, när solen sken från en klarblå himmel och temperaturen på balkongen låg strax över 20 grader. Ett besök på HSB:s förvaltningskontor och ett möte med Diezel förstärkte känslan:-)


Ugglan
Har inte besökt förvaltningskontoret många gånger under de nästan 45 år jag bott här. Servicen har alltid varit väldigt bra, men då det bara är killar som jobbar där kan man räkna utsmyckningarna på en hand. Men idag upptäckte jag den här ugglan. Klokt;-)Diezel
De flesta av er vet att jag är extremt hundrädd.  Men när jag såg den här sötnosen som låg på golvet smälte till och med jag. Han är en valp och en blandning av labrador och borderterrier. Den stolta ägaren tillika ekonomisk förvaltare berättade att han heter Diezel med ”z”.
Bra hörsel
Diezel måste ha hört att vi pratade om honom. Han ville vara med och delta i diskussionen, så han hoppade upp på ”bardisken”, cirka 30 centimeter från min näsa. Som ni förstår hade jag aldrig klarat denna ”närhet” om det inte hängt en plexiglasskiva mellan kontoret och mig som besökare. Skivan är nog kvar från pandemitiden. Hade den inte hängt där hade ni inte fått stifta bekantskap med Diezel;-) Visst är han söt:-)

11 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Lite utsmyckning på förvaltningar och annat är väl det minsta man kan begära tycker jag, absolut, :)

Hundar är ju fina tycker jag men jag har förståelse för er som inte är så förtjusta i dem.

20 grader på balkongen?
Jösses, jag gratulerar.

Ha en fin kväll nu bp

Äventyret framtiden sa...

Diesel är fin, jag håller med dig om det.
Det måste vara jobbigt att ha hundskräck/rädsla och jag tänker per automatik på hundägare som låter sina hundar springa lösa...Uj, uj.

Nå, nu börjar det låta som att utelivet på balkongen hägrar!
Ha det gott BP!

femfemman sa...

Respekt för hundar...och andra djur behöver man ha. Väl fostrade är alltid trevliga.Skulle dock inte vilja ha hund. För bundet! God kväll!

Ditte sa...

Fina utsmyckningar!Absolut! Ugglor har jag samlat på en gång i tiden.Köpte en från varje land jag besökte. Varför vet jag inte men de har nog fascinerat mig- Kul med den här på HSB:s kontor.
Vad gäller hundar vet jag att du är rädd för dem så mötet med fina Diezel blev ju speciellt. Så fin han är. Och du, tur att glasskivan fanns så det blev fina bilder.

Anki sa...

Åh ... vilken sötnos! Svårt att inte falla för en sån raring! Ugglan är också fin!
Nu närmar sig en lång balkongsäsong! Härligt!

Susjos sa...

Sedär, t.o.m BP smälter för en gullig valp, visst är han söt lilla Diezel! Och nöjd var du med plexiglasskivan mellan er ;-)
Ha en fin kväll!
Kram

Klimakteriehäxan sa...

Han är jättesöt. Usch, jobbigt att vara hundrädd!

Anni sa...

Vilken gosig en <3

nalta norrland sa...

Märklig blandning på en hund, men söt ☺️
Att vara hundrädd är besvärligt när det finns hundar snart överallt, att ha respekt för hundar är förnuftigt, jag hälsar t ex aldrig på en främmande hund Iran att kolja med ägaren att det är okey… jag själv blir fisken när främmande människor slänger sig över mina hundar, för även om de är snälla så vill jag ändå få bestämma ifall jag tycker det är okey.
Vad gjorde Du på det för kontoret?
Härlig värme Du hade på balkongen ☀️
🤗

christian sa...

Det var riktigt söta bilder du bjöd på idag, ugglor har nåt visst å hunden är ju bara för söt.....man blir lite sugen!

Carita sa...

Aaah, hjärtat smälter av den där blicken - en sådan fin hund <3