tisdag 7 mars 2023

I väntan på Godot


”I väntan på Godot” är en teaterpjäs skriven av Samuel Beckett. Ja, den känner till och med jag till. Det är dock inte Godot jag och alla i södra och mellersta Sverige väntar på utan snösmockan nummer 14 den här vintern. 

Nedskriven prognos
Bästisen Yvonne berättade att prognosen blivit nedskriven, vilket är glädjande. Men förutseende som jag är, blev jag en väldig temporär preppare eller survivalist idag.

Desigual och mat
Åkte till utlämningsstället och hämtade en Desigual t-shirt som jag hade klickat hem – livsviktigt med bra prioritering för en preppare;-) Sedan tog jag med mig hem en 15-bitars Sushi också samt några av den lokala ICAs hemlagade maträtter. Klappat och klart för åtminstone fem dagar framöver:-)

Storlek
Brukar ha maximal otur när jag ytterst sällan beställer klädesplagg via nätet. Kan lugnt säga att den oturen håller i sig. Desigual har alltid haft riktigt små storlekar. Så jag drog till med storlek M den här gången. Ja, den t-shirten lär då inte sitta åt så att man svettas om det är hett ute under sommaren…
 

Glömt
Sedan glömde jag ju fullständigt att jag har en viktig dejt imorgon. Alltså måste jag ut, varken jag vill eller inte. Oavsett väder.

Suck, men jag har då aldrig varit den vassaste kniven i lådan;-)

16 kommentarer:

femfemman sa...

Tror att du undervärdwrar dej själv. Har rn känsla av att du kan vara farligt vass.
Händer inte ofta att jag får något som är för stort... fast i o f.. Har några jeans som är härligt stora. Gott ibland... ibland bättre då det sitter lite tajt
Dryg 20 cm snö har kommit här. Så tråkigt! Men inget jag kan påverka! Hoppas att ni kommer lindrigare undan! Sushi! Mums!

Carita Liljendahl sa...

Det var en spännande Desigual t-shirt!
Nej, nåt snöoväder vill vi inte ha, men det är ju inte vi som bestämmer tyvärr... hoppas det INTE kommer hit.

LillaSyster sa...

Låter som du har stämt träff med din snygga doktor?
Smart att köpa hem flera goda rätter. Du är visst vass ♡



Geddfish ♥ sa...

Vem är inte vass, om du??
Kul t-shirt. Jag har försökt läsa texten men den kanske ska vara oläslig??
Här fick vi faktiskt ordentlig snösmocka idag så den uteblir i morgon.
Trevlig kväll på dig!

Musikanta sa...

I väntan på Godot såg jag för många år sedan på teatern. Det var den absolut tråkigaste pjäs jag någonsin sett.
Jag gjorde som du när jag köpte min tunika på marknaden i Limoux. Tog den som såg störst ut utan att prova eftersom jag gillade mönstret. Jag är tydligen inte så tjock som jag tror, men kanske jag kan sy in några av sidsömmarna eftersom den faktiskt fladdrar när jag går.
Här ligger snön decimetertjock överallt och det snöar fortfarande...
Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Nu i sena mörka kvällen vräker snön ner över Södermalm ... jag som inte vill ha nåt julkort, det är ju ändå mars!
En t-tröja som är stor och sitter löst är klart att föredra framför en tajt. Men det är jag med min kropp som tycker så ...

Ditte sa...

Skämtare där! Jag anade att det inte var Samuel Beckets Godot du väntade på. Men tyvärr kom den onödiga snön igen. Pust. Till ingen som helst nytta. Här kom det ingen snö förrän på em men nu vid 22.30 snöar det lätt. Tittade ut och dokumenterade.
Maken handlade på fm så nu är allt väl påfyllt.
Vad roligt med en t-shirt från Desigual. Piggar och lyser upp. Och sushi! Suktar! Men det kommer fler dagar. Maken stekte goda pannbiffar med lök så det blev också bra.
Ut i morgon! Jodå! Det blir nog bättre väder. Hoppas på det.

Äventyret framtiden sa...

Härligt att läsa, härligt att du har hamstrat hem sushi. Klok kvinna. Och förmodligen så kan du ta dig ut hur bra som helst imorgon när du har din dejt.
Vassa knivar kan man ha i besticklådan, det räcker bra att man själv är halvvass. Det underlättar...;) Jag talar av erfarenhet. Livet blir lättare och roligare.

Susjos sa...

Coola BP, vilken snygg t-shirt från Desigual, och ja, de brukar vara små i storleken, men kanske de kan bli en tunika i stället, eller en klänning? Man kan ju skicka tillbaka den också och byta storlek. Mums med sushi och smart att köpa på sig färdiglagat! Ajdå, snöoväder hemma? Hoppas vi slipper det här i Järvsö, har haft ofattbart tur med vädret i två dagar i alla fall, få se i morgon vad som händer!
Ha det gott, och hälsa snyggdoktorn, som jag tror du ska träffa i morgon?
Kram!

KulTur i Natur - Tony sa...

BP är tydligen både vass och liten.
Vass tror jag du kan vara, snäll är du också och har ett otroligt minne, det vet jag som bloggvän till dig under måååånga år.

Guldkryckan sa...

Det bor en prepper inom varje människa tror jag. ;)

Köper alltid STOOOORA kläder, för säkerhets skull, i värsta fall man man torka dem i torktumlaren så de krymper lite. ;)

Ha en fin kväll.

christian sa...

Man blir inte så lite nyfiken med den rubriken på inlägget . . . fiffigt!
Den pjäsen älskar jag å har läst dramat i bokform flera ggr., tyvärr fick jag aldrig möjlighet att se Persbrandt i en av rollerna när den gick i 08-land :(

Anni sa...

Oj, hoppas att du lyckades ta dig dit du skulle idag för nog slog snösmockan till ordentligt!
Snygg tischa, synd att just den skulle vara stor i storleken. Jag tycker att den är värd att bytas till mindre storlek om den känns alldeles för stor!

nalta norrland sa...

I väntan på Godot känner jag till både som bok och pjäs, vi hade den på gymnasiet.
Fin tisha 🤩
Storlek är svår, varierar varifrån plagget kommer.
Någon snösmocka har vi aldrig fått, just nu en period med kyligare väder, runt minus 20/25 om nätterna och 10/15 dagtid. Helt normalt och ofta följer sol med kylan.

🤗

Hanneles bokparadis sa...

Samuel Beckett är bra, han har till och med egen bro i Dublin, ser ut som en harpa

Anki sa...

Bra att vara förberedd. Hoppas du tog dig till din viktiga träff idag ... ni verkar ha fått en extra stor slev av snösmockan!