onsdag 8 mars 2023

Plogningen i området

Vinterns näst största snöhög. Skoporna är strategiskt placerade på gångvägen till busskuren. Det gjorde inte så mycket, då all busstrafik i Täby ändå var inställd.

Skogen tvärsöver gatan. Vackert? Nja...

Har bott i lägenheten sedan 1981. Aldrig har det "snöats in" på hela balkongen som ändå är 1,50 meter djup. Men idag så...


Visst hade SMHI och YR rätt. Tyvärr. Idag väljer jag att delge er ett mejl som skickats klockan 16:52 till lägenhetsinnehavarna. Avsändare: HSB:s fastighetsförvaltare. Kan berätta att inte ens stora vägen som är en bussgata var plogad idag. Det spelade i och för sig ingen roll, då all busstrafik i Täby ändå var inställd..

Så här lät  mejlet:

>> Just nu är det många som hör av er gällande plogningen i området, vår maskin och skottare har kört hela dagen och försökt få bort den snö som kommer ned. Prio 1 är att göra gångvägar i området och vägarna på parkeringen farbara, nu när snön har slutat kan vi fokusera på att bredda upp och flytta undan snön.

Det är ingen idé att skälla på skottarna, det kommer inte att gå snabbare. Vi hoppas att ni har noterat den kaos som har varit runt om i Stockholm under dagen.<< 

Ibland förstår jag mig inte på folk. Skottarna håller på för fullt än. Och det har börjat snöa igen.
Cliffhanger: Har kanooonmaterial till morgondagens Tråktorsdag. Något jag heller aldrig sett.

PS. Nej, jag hade inte en dejt med ”snyggdoktorn” (tyvärr) som några av er trodde. Ställde in irl-mötet och kopplade upp mig med Teams. Det gick väl sådär. Jag såg och hörde personen på andra änden.H*n bara hörde men såg mig inte. Ingen större förlust;-) DS. 

13 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Nån gång ska vara den första med tanke på snön som har vräkt ner på din balkong. Rätt så tjusig bild tycker jag . Myran klarar sig...
Mera snö är på väg över Atlanten mot er läste jag för någon timme sedan.
Ja, inte hjälper det att skälla på skottarna, inte. De gör vad de kan och förmår.
Ha det bra i snön BP, som jag vet att du inte tycker om men du håller dig inne, klok kvinna som du är!

Stefan Karlsson sa...

Det var med ilska i blick jag åkte hem från jobbet igår, men jag inser att vi i Nyköping hade tur jämfört med er i och omkring huvudstaden.

anna-lena,larsson@edu.tranemo.org sa...

Det var en inblåsande snö, den som kom. så även hos oss. Ar sopat verandan inifrån och ut. Och skottat. Tre gånger....
Hoppas att du får en fin torsdag. Lika fin sol som vi haft här idag.
Inte lönt att skälla på någon som gör sitt jobb! Måste vara jobbigt att hålla på timme efter timme,och sen börja om igen. Hoppas verkligen att det har snöat färdigt nu, så att alla kan få ta lite paus.
Nyfiken på vad du kan bjuda på i morgon. Ha en fin kväll!

nalta norrland sa...

Säger bara Va jäkligt glad att det finns folk som jobbar inom snösvängen på ett eller annat vis 🚜 måste vara otroligt otacksamt att skotta snö när det vräker ner… all heder åt Snösvängen 🌹
Tycker nog Din skogsbild är rätt ordinär normal fin vinterbild.
Att snön blåser in är ett otyg 🥶
🤗

Guldkryckan sa...

Jo, snön ställer ju till det, ingen ide att skälla på de som skottar, de har nog ändå.

Idag låste vi inte dörrarna till högstadiet iallafall, kors i taket, det blev inget snöbollskrig i korridorerna, än är undrens tid ej förbi. ;)

Ha det bäst Bp.

LillaSyster sa...

Nä att skälla på den som kör snö är ingen bra idé - då försenas ju arbetet ännu mer och de jobbar ju verkligen dag och natt nu. När jag gick till jobbet strax innan kl 08 idag mötte jag grannen(en bit ner på stora vägen) som röjt snö hela natten på väg hem för att sova, men innan han lade sig så skottade han garageuppfarterna åt sina grannar. Han är en ängel =)
Men du har fina blommor som lyser upp i det vita där på balkongen =)
Ha det fint så tittar jag in imorgon. Kram

Annette sa...

Nej, varför skälla på dem som gör jobbet? Vad är det för översitterifasoner? Naturens makter är knepiga att råda över, och om det är någon man skall vända sig till med kritik i det här fallet så är det väl kommunen som anställt för få snöröjare.

Bor man som vi måste man hålla ett öga på vilket väder som väntas. Jag förvarnade tjejerna om att sannolikt behöva stanna hemma från skolan, de blev sååå besvikna ;) och jag fyllde upp dunkar med vatten om det skulle bli strömlöst och hästarna då utan vatten. Och jag förberedde med ved så att vi skulle kunna elda i kaminen om huset blev kallt. Men så här långt har allt gått bra. Och tjejerna var nöjda när skolan skickade mail om att alla som kunde stanna hemma skulle göra det.

Själv har jag varit samordnare när det gäller mina föräldrar, och förmedlat information till mina bröder och deras familjer under hela dagen. Mamma mår rätt så bra nu, men pappa blev inlagd förra veckan på grund av en liten stroke, kom hem efter några dagar och åkte in igen i dag, och hem igen. I morgon måste jag ringa till en biståndshandläggare och be om hjälpmedel så att han kan bo hemma, som det är nu ramlar han hela tiden och har problem med många olika saker. Hemskt för honom och hemskt för oss som gör vad vi kan, men samtidigt inte kan göra tillräckligt.

nalta norrland sa...

Minus 20 och det har varit som varmast minus 12 och mulet, inget kul väder, men vi har vara gott nån cm nysnö så jag tänker icke klaga 😜
Däremot lovar jag Dig att det är fryskallt 🥶 i get väder Du skulle vilja vara ute i.
När det gäller gluten så är ju jag glutenintolerant så det är väl inte helt omöjligt även om Elins symtom inte påminner om mina.
🤗

Klimakteriehäxan sa...

Detta blev med säkerhet en dag när många möten ställdes in! Jag och en kompis skulle ha åkt till Upplands Väsby, men det var enkelt att välja bort ...
Din balkong klär inte särskilt bra i vitt tycker jag!

Ditte sa...

Verkligen rejäla mängder med snö. Och att skotta fram bilen här idag var ju tämligen knepigt. Dessutom osäkert om vägarna var plogade. Och vad gäller kollektivtrafiken var den inställd i flera förorter idag. Dotter H åkte båt från Nacka strand till Nybroplan och det gick bra. Men trångt ombord.
Illa att HSB ska behöva skicka ut ett liknande brev men säkert är det på förekommen anledning.
Oj, tänk att din balkong också fick besök av snön. Men det blåste rejält . Tänk första gången det hände-
Ser fram emot ditt inlägg till i morgon. LÅter spännande med något du aldrig sett. Och du har ju sett det mesta.
Bra att du ställde in mötet med doktorn men kanske tar ni det senare när det är snöfritt-

christian sa...

Åååhhh . . . så underbart, så mkt har inte vi jag blir lite sotis!

Anki sa...

Onödigt att skälla på de som jobbar för att få bort snön ... och snön är också väldigt onödig!

Carita Liljendahl sa...

Oj oj, säger jag bara... Vi är ju luttrade med snömängderna från de senaste tre åren, men vet att det är ovanligt där du bor. I och för sig har jag sett snö i Täby, ibland mer, ibland mindre - men inte så där stora högar. Jag tror det var vintern 1998 som det kom mycket snö, jag bodde där då, och inne i centrum var det kaos, ingen hann ploga gatorna, nånstans där Metro på den tiden hade sin redaktion fanns det en halv meter snö på gatan och spår av människor som pulsat fram.