söndag 5 mars 2023

Skyltsöndag #408

Vilken härlig "skid-söndag" det har varit för svensk del:-) Skyltsöndag har inte för avsikt att konkurrera med Emil Perssons seger i Vasaloppet, William Poromaas brons i femmilen, skidskyttet och friidrotts-EM på det. Men älskar man sport så var denna söndag bingo, och detta trots snöstorm utanför fönstret. Men nu skyltar vi! Enjoy!

Har faktiskt inte tänkt på att det är bara lite mera än en månad kvar till Påsk. Så jag blev aningen överraskad när jag såg de första påskäggen hos Åhléns i veckan. En liten annan design. Rätt fräscht kan jag tycka.

I flera decennier –jag överdriver inte – har handelsplatsen Arninge i Täby försökt att locka ett IKEA varuhus till Norrort. IKEA har inte nappat. För några år sedan fanns en mini-IKEA i Enebyberg, men den bar sig inte. Så nu ska IKEA har en ”planeringsbutik” mitt i Täby Centrum. Alltså ingen försäljning av Billy, värmeljus och servetter som jag har förstått det…Franchise cafékedjan Wayne’s Coffee finns i hela landet. Även i Täby. Eller rättare sagt fanns. Caféet stängde för några veckor sedan. Har nästan lite dåligt samvete, för jag har då inte bidragit till caféets överlevnad…

Veckans höjdare: Är det bara jag som är aningen förvirrat här. 50% på Muminmuggarna plus 20% för medlemmar eller… Nej, jag köpte ingen mugg men tänkte på både Carita och Orsakullan när jag såg erbjudandet.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

16 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Förvirrad är jag också BP vad gäller Mumin-muggarna, förstår inte riktigt galoppen i detta sammanhang.
Skyltandet är snyggt men budskapet? Förvirrande är ordet. Kanske medlemmarna får 50 % och sedan på det 20 % på det ?
Påskäggen är läckra, vårliga. Ja, snart är det påsk!

femfemman sa...

Så det är återigen snö hos er! Usch! Lär komma hit också. Tur att det finns lite sevärt på tv då!
Påskäggen gillade jag. Helt annan känsla än de glättiga ägg som finns i "påskprydnadslådan". Just det... snart dags att ta fram de fåtal påskprydnader som härbärgeras däri. Fast först får mars gå till ända. Och mars brukar vara en ganska lång månad, med sina 31 dagar.
Ha det gott!

Åke sa...

Franchise cafékedjan finns inte på Alnö kan jag lugnt påstå, här har vi Ica med mittemot Alnö Bageri eller tvärtom och pizzerior åt alla håll, även med utkörning :) IKEA ligger milen till bort. Men 20% låter ju inte illa heller, eller ännu bättre 50% på muggarna för dom var söta. Jag jobbade förut med en som hette Weine (nästan samma stavning), och han är faktiskt i stora staden nu, igår var han på Naturhistoria riksmuseet och käkade lunch med barnbarnen:)

Guldkryckan sa...

En fin söndag med nya medaljer, verkligen inte fel. :)
Snöstorm?
Stackars er, jag beklagar.

Jodå, snart påsklov igen så man slipper kidzen en vecka men lovskola har vi väl som vanligt.

Mumin-mugg kommer jag nog inte skaffa mig men visst blir det ett bra pris med de rabatterna.

Ha en fin kväll nu Bp.

Geddfish ♥ sa...

Mumin är ju nästan gratis för medlemmar 😂 först 50% sen 20% på det nya priset, eller hur?
Jag gillar Mumin men har redan nu för många muggar.
Trevlig söndag kväll!

nalta norrland sa...

Muminmuggar bor i min köksskåp och de bor trångt så jag ska nog inte ha fler.
Annars var ju priset helt okey 😄
Hela landet må så vara, men inte i Norrlands inland.
Hela Sverige ska leva säga det men snart är hela Lapplands ibland nerlagt eller bara öppet för turister.
Vem törs skaffa barn när BB är nerstängt?
Bra skyltat 👍
🤗

nalta norrland sa...

Svar: Den virkade duken har min moster gjort.
Vintermarknaden som jag fotade befann sig mellan Lindex och Bokhandeln 😄 det var snorhalt och svårt att gå, dessutom car jag trött så vi var typ max drygt en halvtimme på stan å då hann vi med Lindex, KappAl och Bokhandeln. Samt fota marknaden.
🤗

Ditte sa...

Visst var det en härligt sportig dag. Bara att säga grattis till alla kämpare. Extra till William Poromaa och Emil Persson.

Snygg skyltning med lite vårkänsla. Piggar upp.
Vad gäller påsk är jag inte alls där- Men visst kändes Åhléns ägg "lagom".
Vad gäller IKEA är ju inte direkt butiken i Gallerian heller så rolig och sortimentet är begränsat. Så en planeringsbutik kan kanske kvitta.
Jag undviker helst de stora kedjorna som Brödernas, Espresso House och Wayne´s Coffee-. I Stockholm finns ju så mycket annat som jag hellre väljer. Mer personliga-
Kul med Muminmuggarna och ett bra pris.

LillaSyster sa...

Mumin.... först får man väl 50% och sedan 20% på det nya priset ♡
Trevliga påskägg! Snyggt skyltat ♡

Klimakteriehäxan sa...

Kanske är det nåt fel på mig. Jag gillar Mumin. Men jag gillar inte muminmuggar, fast jag vet förstås att väldigt många andra gör det.

KajsaLisa sa...

Oj då, är det påsk snart, har inte ens tänkt på det, tack för påminnelsen.
Planeringsaffär, går man bara in där och planerar och inte köper något, låter ju billigt och bra :)
Länkarupp dig nu.

Eva sa...

Tack för påminnelsen om påsken. Hade ingen aning om att den kommer så snart. Nu gäller det att rida ut denna veckas vinterväder! Jag gillar inte heller muminmuggar.

Anki sa...

Såg starten på Vasaloppet och hörde målgången på radio - verkligen kul att det blev svensk seger. Äntligen!
Absolut förvirrande med rabatterna där på Muminmuggarna!
Tack för din långa kommentar hos mig ... jag har verkligen känt mig helt slut, både kroppsligt och mentalt, men nu känner jag att jag börjar komma ifatt.
Önskar dig en fin ny vecka!

christian sa...

Ja visst var det kul med lite skidframgångar av herrarna.....man unnar dem det verkligen, inte minst för att man är synnerligen trött på allt vad norrmän heter.....
Att Waynes coffee lagt ner tycker jag bara är bra, är trött på allt utländskt, Q8 mackarna har ju ett annat varumärke från utsocknes land! :(
Så mycket rea på muminmuggar?!?!?! Där skulle man vatt.....

Önskar dig en fin vecka!

Paula sa...

Påsk? Jag vet faktiskt inte när påsken ligger i år, 7-10 april, okej, alltid olika tidpunkt, i år ganska mittemellan. Ja hur mycket rabatt får man på muminmuggarna??Ikea planera var ett nytt grepp, inget jag hört talas om. Jag har börjat förbereda mig mentalt att jag kanske kommer att besöka Ikea under våren. Det har inte hänt sedan början av nittiotalet, men jag behöver tavelramar!
Butiksdöden lär inte ta slut i brådrasket....nu försöker man väl spara pengar till semestern Eller så har man just varit på skidsemester och det ekar tomt i plånboken...

Anni sa...

Rackarns också, jag har ju köpt de där muminmuggarna för fullt pris - så onödigt när de nästan skänks bort! Tänker inte säga hur många muggar min samling består av, men det är nästan alla som gjorts ... plus åtskilliga dubbletter varav en hel del från föräldrahemmet eftersom mamma också köpte muggarna.
(Men om du läser det finstilta står det att de 20% inte kan kombineras med andra erbjudanden)