fredag 10 mars 2023

Fem en fredag: Vecka 10 – Fem


Dagsfärska bilder. Bild 2 ser nästan ut som tårtbitar eller bitar av morotskaka. Med lite fantasi kan man kanske tolka 30-40 centimeter snö som färskost och florsocker;-)


1. Minns du hur du firade din 5-årsdag?
Nej. Långtidsminnet är det visst inget större fel på, men…

2. Vilka fem saker från barndomen har du i förråd/källare?
Inga.

3. Hur firade du din födelsedag för fem år sen?
Kollade mitt blogginlägg den dagen. Men där står ingenting om firande av min födelsedag. Så även här svarar jag nej, minns inte. Ska tillägga att jag i princip slutat fira födelsedagar sedan jag fyllde 50;-)

4. Vilka fem kända personer skulle du bjuda på ditt nästa kalas?
Det får bli ett gäng fotbollsspelare. Thomas Ravelli, Pia Sundhage, Kylian Mbappé, Marta och Dino Zoff.

5. Har du just nu fler än fem saker på din önskelista?
Även här blir svaret nej. Just nu önskar jag mig bara en sak – ingen mer snö.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

19 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

vi firade namnsdagar i Finland, minns inte födelsedagar, jag har inte slutat att fira mina födelsedagar, Snön kan räcka, ingen bro i går i Göteborg, inga bussar, lång nattpromenad för maken efter afterwork

nalta norrland sa...

Måste säga att jag kommer inte ens ihåg Elins 5års dag 🤪
De fem personer jag skulle bjuda… varför inte Astrid Lindgren och Volodmyr Zelensky 😃

Idag är det en sämre dag… 🤗

Geddfish ♥ sa...

Saknar lite att vara med på Fem en fredag, men orkar inte riktigt med bloggvandringen där, än.
Tänker på min 5-årsdag, inget minne alls. Men födelsedagarna i småskolan, det vet jag, för jag fick bjuda hem klasskompisar.
Trevöig fredag, skriver jag stående!

femfemman sa...

Samma önskan här!
Vad jag läst mig till, så har man väldigt få minnen från femårsåldern. Hjärnan är inte tillräckligt utvecklad. Men från sex-sjuårsåldern brukar man ha lite minnen...jag minns t.ex när jag var I skolan och gjorde skolmognadsprovet, några månader efter jag fyllt sex...
Och "traumat" kring det. Man skulle rita en "gubbe" på baksidan av svarshäftet. Jag glömde att rita öron! Varvid min mor ( nej, hon var väl inte alltid så klok) sa att jag nog inte gick börja skolan...
Dåligt med födelsedagsfirande här också. Ska försöka hitta på nåt, få jag fyller 70 i slutet av november.
Pia Sundhage har sina rötter från mina trakter. Har haft hennes syskonbarn som elever, liksom hennes systerbarnbarn. Duktiga fotbollsspelare allihop OCH duktiga musikanter. Ett av syskonbarnen, Stefan Örn, har skrivit och producerat en hel del musik. Bl.a. Azerbajdzjans vinnande bidrag I Eurovisionschlagerfinalen gör ett antal år sedan. God kväll!

Ditte sa...

Fina bilder! Fastnade extra för tårtbitarna . Men fantasin kan ju även tycka det är annat.
Men ingen sol? Här var det mycket sol under dagen, utom en timme, då det plötsligt yrde snö-
Kul att läsa dina svar och inte otippat att du skulle bjuda med dig några fotbollsspelare. Bra blandning där tycker jag.
Och visst hoppas och önskar vi att snön snarast drar sig tillbaka och ersätts av gräs och annan grönska.

LillaSyster sa...

Instämmer INGEN MER SNÖ!
Minns mycket väl min 5 årsdag, soligt och fint och bästa presenten var ett Indiantält. Trevlig helg!

Guldkryckan sa...

Frugans födelsedag firas ju här varje nyårsafton, min egen halkar ju med då också men personligen bryr jag mig inte om min födelsedag, frugans är ju viktigare. ;)

Nä, det räcker med snö nu, inte för att gnälla, jag älskar snö privat men på kneget ställer det ju till det, dessutom måste jag ju gå till och från spårvagnen i den djupa snön, funderar på att köpa en bandvagn. ;)

Tillönskar dig en fin inledning av helgen Bp.

Äventyret framtiden sa...

Ska du spela fotboll på din födelsedag? Inget dåligt gäng du bjuder in. Kanske de är riktigt bra på att laga mat också? Tänker på Paula nu ;).
Trevlig fredag BP!

Paula sa...

Jag avundas nästan dem som gärna ställer till fest av minsta anledning, de har ju så trevligt. samma med födelsedagar, många älskar att bli firade, få presenter och uppmärksamhet, jag tillhör inte dem. Det har nog med barndomen att göra, man skulle inte göra sig märkvärdig...
Kände iaf igen två av dina fotbollsspelare, inte illa! Hoppas det lugnar ner sig på snöfronten, vet hur jävligt det blir med kaos i trafiken. I falun har vi minst snö i hela landet hörde jag idag, HAHAHAHAHAHA

Mrs Calloway sa...

instämmer. vill verkligen inte ha mer snö. födelsedagar eller inte men det är trevligt att samla familjen. presenter behövs inte.

Susjos sa...

Alltså, det är mer snö här än var det var i Järvsö! Vi fick pulsa i snön ner till Friends Arena idag! Tyvärr hann vi inte med en middag på Restaurang Drama idag, men då hade vi kanske stött på Yvonne- fast jag vet dock inte hur hon ser ut ;-)

Svar: Frukten bakom mej på gårdagens bild är ett äpple, och troligen heter äppelsorten "Signe Tillisch", eftersom det är den gatan vi bor på, fotot är taget i vår entré.

Så kul att se genrepet ikväll, Loreen är outstanding!

Och ja, såklart hade du bjudit in några fotbollsspelare!
Kram

Klimakteriehäxan sa...

Ingen med förnuftet i behåll vill väl ha mer snö nu, här???

Anonym sa...

Min far dog, när jag var 4.5 år gammal, så det var nog inget kalas. Kommer inte ens ihåg min far, bara vad jag hört från andra. Har ingenting från barndomen. Födelsedagen för 5 år sedan - Jag fyllde 90, och alla grannar, gamla och unga, på min lilla återvändsgata kom ut kl.4, stod på båda sidorna av gatan och spelade och sjöng för mej; drack lite vin också. Vad jag önskar mej? -att jag kunde köra bil, spela pingis, hålla bättre balans, ha bättre hörsel och mest av allt skulle jag vilja ha min älskade Don.
Inbjudna - skulle vara kul att träffa Obama, få sej en dans och höra honom sjunga jazz.
Det var nog nåt mer men det får räcka med det här.
Kul att läsa. - Hej till er allihopa.

Ruth i Virginia

christian sa...

Hahaha.....ingen mer snö vill du ha å så bjuder du på så fina vinterbilder med nästan poetisk beskrivning... ;)

Anki sa...

Jag minns inte min femårsdag så där rakt upp och ner, men minns att mina födelsedagar som barn alltid var trevliga med många lekkamrater på kalas. Numer är jag ingen person som firar ... bara mina barn och barnbarn - och undanber mig firande av mina egna födelsedagar. Det brukar gå sådär, för sönerna och några av mina närmaste vänner hör ändå alltid av sig :)

Kina sa...

Ser absolut ut som tårtbitar med vaniljsocker på. Dina kändisar får du ta med ut på plan och spela en match med! Och Pia får sjunga en stump för er också. Det blir nog ett trevligt möte! Ha det gott!

byblixtra sa...

Ser att det har kommit en hel del snö men här har vi haft det kallt istället.
Läcker bild på innergården med snö på stolarna, borden och odlingsbänkarna.

Helén sa...

Det är sannerligen svårt att komma ihåg något särskilt från 5-årsåldern, då ska det ha varit något väldigt speciellt. Fira födelsedagar är tudelat, det är lite jobbigt men jag tycker det samtidigt är roligt att få bjuda hem familjen och få samlas. I år köpte jag en smörgåstårta och det blev väldigt uppskattat.
Nu hoppas vi nog alla att snön kan få tina bort fast vi har haft några riktigt fina vårvinterdagar nu, och det är också härligt.

Janerik Sundh sa...

Jag gillar ditt val till nästa kalas. Med tanke på skriverierna om Gary Lineker, när han kritiserade regeringens invandringspolitik på Twitter och blev avstängd av BBC, så skulle jag ta med honom också.
Thomas Ravelli överraskade mig stort när han vann Mästarnas Mästare, det visade vilken vinnarskalle han har.