söndag 5 april 2020

Skyltsöndag #256

Eftersom vi lever i en extraordinär tid just nu tänker jag bjuder er på en lika extraordinär Skyltsöndag idag. Och den har då absolut ingenting med varken Corona eller ”corontän” att göra. Däremot är dagens bidrag hundra procent fotbollsorienterat. En röd tråd alltså och bästa medicinen mot fotbollsabstinens:-)

Bloggfoder
Det är Gärdsmygen som mejlade fotona till mig i vecken. Tusen tack för ett perfekt bloggfoder:-) Gärdsmygen bor i Falkenberg och är lika fotbollstokig som jag. Beviset på att våra favolag Hammarby och Falkenberg går ihop alldeles utmärkt hittar ni här.

Fågelholkar
- Fågelholkarna är uppsatta runt en motionsslinga. Där har ett fritids haft som projekt att göra fågelholkar. Det finns lite olika sorters målningar på de här. Granne med varandra är hör och häpna Hammarby och Falkenberg FF!! Jag är helt oskyldig! Jag lovar! Däremot är min kompis skyldig till att Stoke-holken finns. Den bad hon dem göra för att göra hennes make glad, skrev Gärdsmygen i mejlet.

Även på motionsslingan går Falkenberg och Hammarby perfekt ihop:-)Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

20 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Men det var ju väldigt vilka fina hus de fått, pipplisarna! Ett bra grepp, tycker jag!

LillaSyster sa...

Läckra fågelholkar, kan inte vara lätt för fåglarna att välja =)

byblixtra sa...

Det var en rolig idé att göra fågelholkar med fotbollstema. :-)

Ditte sa...

Kul infallsvinkel! Verkligen! Och detta med samahörigheten mellan Falken berg och Hammarby kände jag inte alls till tidigare. Men nu så har du och Gärdsmygen ökat på mitt kunskapsförråd.
Fågelholkarna är verkligen personliga. Jättefina! Är väl bara en tidsfråga tills de börjar spela boll.

Geddfish ♥ sa...

Stå på kö till lägenhet? Vilket mysigt inlägg! Görhäftigt. Tummen upp!

Äventyret framtiden sa...

Så inovativt, så härligt.
Man kan ju inte bli annat än glad och bli kvittrig som en vårfågel av att se holkarna. Mycket trevligt och påhittigt!
Jag gillar det skarpt!

Äventyret framtiden sa...

Innovativt förstås. Blev så till mig...

KajsaLisa sa...

Ha ha, en kul och annorlunda tolkning, då hade nog roligt när dom gjorde det här också. Sen passar den ju dig som fotbollstokig. Länkar upp nu.

Åke sa...

Ha ha det här var ju riktigt roligt med utsmyckningen på holkarna. Men jag saknar ju Liverpool... men den kanske finns om man fortsätter stigen :) Vi sköter om oss.

Paula sa...

De var sannerligen de häftigaste holkar jag skådat! Lagen känner jag knappt till så jag låter det vara osagt vilken som är snyggast!
Jag har själv bara pytteytte virus i mitt inlägg idag, mest fokus på annat viktigt. Vilken snäll kompis som hjälper dig!

Eva sa...

Häftiga holkar!!!

Klimakteriehäxan sa...

Tjo vad det var livat i holken ... hoppas ingen fastnade med näbben i kläm!

Susjos sa...

Vilka coola fågelholkar!
Tyvärr har jag en hel del virus på min blogg idag, svårt att hålla den fritt från detta!
Ha det gott!
Kram

Anki sa...

Alldeles fantastiskt vilka coola holkar! Häftiga små hus för fåglarna!
Ang. ordet besättning - används inte bara för får - utan kan vara kossor också ... eller alla djur tillsammans på en gård ... https://www.synonymer.se/sv-syn/bes%C3%A4ttning

Ama de casa sa...

Haha! Så observant av Gärdsmygen! Att se att lagen fortfarande dras till varandra... Men det är klart, är man fotbollstokig så är man :-)

Väldigt roligt projekt som det där fritidset genomförde, sånt lyser verkligen upp tillvaron både för folk och pippisar :-D Dessutom bidrar det till en perfekt skyltning också :-)

tanthuset.blogg.se sa...

Wow, det var snyggt!!! Säger hon som inte är nån fotbollsfantast ;) men jag kan ju gilla holkarna ändå, det blir ju extra trevligt för fåglarna <3
Ha en toppenmåndag nu BP!

Annette sa...

Så kreativa fågelholkar! Jag gissar att de är ett samtalsämne hos de som går på stigen förbi. Hoppas att holkarna sitter tillräckligt högt upp, så att fågelungarna får vara ifred sedan när de kläckts.

Här ute hos oss, apropå ditt förra inlägg om torrt i marken, så är det väldigt torrt i marken och varning för gräsbränder här. Visserligen sex mil utanför stan, men ändå i Stockholms län.

Vad är det förresten för sändningar i sportkanalerna på radio och teve nu? Det mesta är väl inställt? Repriser?

Gunnel sa...

Vilka trevliga fågelholkar. Allt behöver piffas upp och även fåglarna kan väl gilla lite färg i inredningen. Kram

nalta norrland sa...

Skojjsiga fågelholkar vilken härlig fantasi de som målade holkarna hade :) Ett bra inlägg utan covid19, det uppskattas.

Carita Liljendahl sa...

Underbara fågelholkar!
Gillar HIF:ens bäst. Hammarby now and forever!