torsdag 10 januari 2019

Tråktorsdag


Klockan 14:30 var det Balders Bröd fullsatt. Bilden togs några timmar senare.Ytterligare en nyetablering i Täby Centrum. Alltså att öppna ett glasscafé mitt i vintern, dessutom på en väldigt oattraktiv plats på plan 1 där fler caféer kommit och gått, är en gåta för mig. Den äldre killen som ni ser på bilden säjer förresten glass hos ICA. Undrar var de två snackade om...

När maken och jag kom upp från parkeringsgaraget i Täby Centrum idag ”snubblade” vi omedelbart över det senaste cafétillskottet - Balders Bröd.

Gott rykte
Balders Bröd är en gammal bekant som funnits i Sollentuna Centrum så länge jag kan minnas. Nu finns bageriet även i Solna Centrum och Mall of Scandinavia. Deras utbud är av högsta kvalitet och caféet har ett väldigt gott rykte.

Coffee Corner
Idag stegade vi dock förbi det nyöppnade caféet som klockan 14:30 var fullsatt och hamnade som så ofta hos vår favo Coffee Corner. Kunde inte låta bli att fråga den sympatiska ägaren om han känner av den ökade konkurrensen.

Fem procent nedgång
Han berättade att antalet caféer i Täby Centrum under 2018 och hittills i år ökat från 10 till 14, samtidigt som marknadsstatistiken han precis fått visade att restaurang- och cafébranschen i centrumet under 2018 hade gått ned med fem procent jämfört med 2017. Så visst hade han känt av den ökade konkurrensen. Väldigt tråkigt tycker jag. Tur att Coffee Corner har så många stammisar som oss till exempel;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

12 kommentarer:

nalta norrland sa...

Nu hänger det icke på kunderna om en butik, café eller restaurang överlever... jo yes jag 'är tämligen less på de skyltar som sitter på butiksdörrar här på samhället, att handla lokalt för att behålla butiken må så vara, men då ska butiken leverera så att man faktiskt vill handla.
Dålig service och dåligt utbud gör ju inte att jag handlar bara för att behålla butiken...

Mm jag vet att Du inte menade riktigt så,
men det har liksom varit en massa nu just om att handla lokalt å jag har väl för sjutton ;-) inte ansvaret att en butik ska gå runt.

Geddfish ♥ sa...

Det är dåliga tider för affärsidkarna. Det är den tråkiga sanningen. Här i stan lägger butiker ner, den ena efter den andra, både centrumhandeln och yttre köpcentrum. Det ena matstället efter det andra ploppar upp, precis som fiken. Och betr. kläder, så näthandlar man. Jag är undantaget som alltid vill prova. Och sällan äter jag på lokal, inte själv iaf. Jag gynnar dem jag känner för, mig går inte att styra.
Var jag tråkig nu? ;) Nä, jag har haft det så himla mysigt hela dan. Ha det fint!

Ditte sa...

Balders Bröd har jag handlat hos i förr i Solna C och i Sollentuna. DE har alltid varit bra och hoppas de står sig i Täby C också. Apropå glass tänker jag på alla dessa glassinrättningar som finns i "Gallerian". Men lite tveksamt känns det ju här. Tror att det finns en viss mättnad för nya kaffeställen i olika centrum. Och för att överleva måste de vara bra och alltså få många kunder. Stammisar är alltid bra.

KajsaLisa sa...

Kul att du kom ihåg det. Fjorton cafeer, i samma centrum, herregud vad folk måste fika hos dig

Ama de casa sa...

Åh! Balders Bröd! Det har ju "alltid" funnits i Sollentuna centrum. Där har jag köpt på mig många kilon som lagt sig både här och där ;-) Tur att såna finns när man själv har tummen mitt i handen när det kommer till bakning. Eller är det det, egentligen? ;-)

Jösses vad Täby C måste ha växt! Eller består det bara av caféer nuförtiden?

Eva Trillian sa...

Det är förunderligt det där. Om EN öppnar ett bra fik så ska ALLA öppna fik. Minns video-butikerna på stenåldern när en annan var ung - de pluppade upp i varje gathörn ju - och hur gick det med dem? Folk verkar aldrig lära sig!

Husbilen-Ellen sa...

Här nere finns det gått om caféer, men vet inte om det ökat. Hemma i Norrköping har det ökat markant i och med att universitetsfilialen kom samt den ökande invandringen.

Anita Malta sa...

Glass är knappast något man längtar efter just nu. 9 grader och isande vindar medan regnet smattrar mot fönstren här på ön. Men Gelaterian runt hörnet har öppet året om!!
Nej, just nu skulle jag mycket hellre sitta hos dig på Balders eller ditt favvo café och dricka varm choklad istället för att gå ut med vovven innan mörkret faller vid fem. Tråktorsdag!! Ja, här på Malta iallafall. ;-)

Christian Lehmann Gisler sa...

Det sägs ju att människor unnar sig fika oavsett hur världsläget eller ekonomin är, så......

Monica sa...

Arninge centrum har nog skjutit sej i foten, många
affärer stänger för att inte öppna igen.
För oss här ute blev det en vinst när vi fick hit
Data Grottan:-)
Tycker det är tråkigt med butiksdöden snart finns
det väl inget för oss som själva orkar och vill handla.
Här ute är det dödstyst på kvällarna förr var barnen och
deras föräldrar ute i friska luften nu sitter dom inne
med sina mobiler, kan ju aldrig vara bra i längden.
Gärna kudde med då ska det vara en schäfer eller CC på den.
Tur att soppan var god i alla fall, HAHA ja du skenet kan bedra.
Ha en skön helg:-)

Emma, Sol som sol? sa...

Tänkte väl, Balders ligger ju i Sollentuna C! Men aha, en till! Hade en kompis som jobbade där förresten. på Balders i Sollentuna ... Eftersom jag är av den självbakande sorten har jag inte köpt hem där men vi har ju fikat några gånger. Eller kanske vi köpt hem något bröd någon gång.

Lite udda med glassbar i januari men å andra sidan så gäller det väl att etablera sig. Om än kortvarigt.

Carita Liljendahl sa...

Balders Bröd blir ett måste om jag kommer till TC ännu i år.