lördag 26 januari 2019

En helt underbar dag…… har det varit idag - att titta på inifrån en 22,5 grader varm lägenhet alltså. Men då jag ville hämta ut den smärtstillande medicinen mot mitt ryggelände var jag ju så illa tvungen att ta mig till apoteket. Kan berätta att jag inte frös ihjäl som tur är, men jag kunde ha besparat mig utflykten till Täby Centrum ändå.

Det finns gränser
För efter att ha läst om alla biverkningar man kan få av medicinen, har jag beslutat mig för att inte ta den utan fortsätta ”lida” istället. Det finns liksom gränser för vad jag vill riskera. Men sjukgymnastik ska jag absolut börja med. Den är ju knappast beroendeframkallande och har förhoppningsvis bara positiva biverkningar.

Roligare än så här blir det inte idag, men Skyltsöndagen imorgon blir nog betydligt skojigare hoppas jag ;-)

15 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Oj! Det måste vara hiskeliga biverkningar på den medicinen om du hellre står ut med smärtan :/ Hoppas sjukgymnastiken kan göra under istället!

Ditte sa...

Jag håller nu på att tina upp. Kom hem efter att ha vandrat i Stockholm under några timmar. Helt fel klädd vad gäller händer och fötter. Men det finns hopp om upptining.
Bra att du skippar medicinen med tanke på biverkningarna som kan finnas. Men kanske finns något annat. kanske kan aku-punktur vara till hjälp. Har ju inga biverkningar och inte sjukgymnastiken heller.
Trist att du ska behöva ha det så ont.

Ama de casa sa...

Men vad dumt att medicinen hade så många biverkningar. Lider med dig, att ha ont är verkligen hemskt jobbigt.
Ett varmt bad kanske lindrar från både kylan och värken?
Kram!

Carita Liljendahl sa...

Inte kul med ont i ryggen! Bra att du läste om biverkningarna som kan uppstå.
Och toppenbild från en omgivning jag alltid kommer att älska!

nalta norrland sa...

Nubehöver ju inte alla biverkningar drabba just Dig, det är ju 1 på 100 eller liknande som drabbas... så nej jag förstår icke om Du väljer att ha ont, men vi är ju alla olika, Hur lätt vi blir beroende är väldigt individuellt, det är som med alkohol, rökning etc alla blir ju icke alkolister.
Men så länge Du icke har ondare än att Du står ut så klarar Du Dig utan, Du lär upptäcka när det inte finns val.
Och om inte så är det ju bara positivt, för ingen vill ju ha ont om det hår att undvika.
Det finns en kräm på Life hälsokost som heter något med nypon som kan hjälpa.

Steve sa...

Klokt att i första hand sätta din tillit till sjukgymnastik. Något som jag själv har goda erfarenheter av.

Jag tror att det är bra med en sund skepsis till läkemedel.När jag fick min stroke så fick jag allehanda mediciner förskrivna som skulle göra tillvaron drägligare. Jag valde dock snabbt bort "pillervägen" och lärde mig hantera tillvarons "ups and downs" på annat sätt.
Hur man hanterar läkemedel är förstås individuellt och ibland är mediciner så klart helt nödvändiga, men jag tror att mycket förskrivs i onödan.

Anki sa...

Klokt att kolla eventuella biverkningar ... och bra om du klarar dig utan sådana mediciner - ett bra val tycker jag och hoppas sjukgymnastik ger dig bra hjälp och att smärtan avtar med hjälp av den.

http://kraka.moah.se sa...

Det där med biverkningar är ju relativt. De flesta får inga biverkningar vid måttlig användning. Det är knappast bra att gå och ha ont i ryggen eftersom man då belastar fel och får andra, kanske permanenta, problem.
Aftonbladet är ju duktiga på att skrämma upp folk med ovanliga biverkningar som de lyckas lyfta fram som något i stort sett alla får.

22,5 grader. Lyckost! Jag är glad när min temperatur är över 18 grader när det är kallt ute.

Klimakteriehäxan sa...

Usch så jobbigt med din rygg. Hoppas sjukgymnastiken hjälper. Mitt skyltsöndagsbidrag är om inte roligt, så i alla fall väldans fint! (tycker jag alltså)

Geddfish ♥ sa...

Svårt val, det där med mediciner. Om man måste eller om man kan välja.
Jag får inte äta Ipren, Voltaren och den typen pga att jag bara har en njure kvar och min dotter får det inte för att hon är transplanterad. Absolut NEJ.
Men paracetamol går bra och jag har en kombo bara ifall jag får jätteont, det är Alvedon och Panocod - och de funkar!
Akupunktur med ström har funkat, så finns det laserbehandling, detta ger sjukgymnasten, men det är också individuellt hur man tar emot.

Fint foto från ditt område!

Emma, Sol som sol? sa...

Läkemedel är väldigt svårt! Jag tillhör dem som hellre avstår om jag kan, går hellre och lägger mig om jag har ont i huvudet. Har också skippat tagit värktabletter och stått ut lite eller slutat så fort som bara var möjligt.

Däremot var det som någon skrev ovan heller inte bra att gå runt med smärta för då kan man få ont på andra ställen och sätt. Det är ju en klassiker ...

Bra att du ska få lära dig övningar så du stärker upp ryggen. Det finns även stora stöd man kan svepa om livet, kan de hjälpa? Brukar finnas på apotek, hälsokost- och sportaffärer, Lidl har det på erbjudande emellanåt (Jag vet, nu suckar du men det är faktiskt riktigt bra och är inte sämre än det som kostar fyra-fem gånger så mycket på Apoteket).

Åke sa...

En stor varm kram och en krya på dig hälsning från Norrland :)

Christian sa...

Lider med dig angående ryggen, inte roligt at all.... :(
Vid vägen (by the way) vilket lag var du fotbollsmålvakt i?

Paula sa...

Det är inte lätt detta med mediciner. Jag hoppas verkligen att du får bra hjälp av sjukgymnasten och faktiskt tror jag attdet ä tio gånger bättre än piller. Kan du inte ha en medicin på lut bara för dagar när det är extra jobbigt? Slippa äta medicinen jämnt pga biverkningar? Jag har klarat mig skapligt bra från biverkningar utom vissa blodtrycksmediciner, däremot är problemet att jag behöver mediciner som inte fungerar tllsammans. Därför får jag t.ex avstå från artosmedicin...alltid är det nåt säg.
Nu ha jag läst professorsbloggen, så kul att se välkända vyer som någon annan tagit. Att du skulle dö av leda här, det tror jag på. Även om jag inte själv är någon hurtbulle...Men bara att inte kunna välja restaurang eller fik, ojoj, det vore väl en prövning?

Anni sa...

Hoppas att du står ut utan medicinen. Alla reagerar inte likadant, men visst är det klokt att göra en riskanalys!