onsdag 2 januari 2019

I kölvattnet av Alfrida


Maken och jag sov oss igenom stormen som stockar. Det gjorde nog inte ägarna av den här villan. Foto: Mitti.


Väl investerade pengar;-)

Alltså, äntligen ett riktigt korkat namn för en storm – Alfrida. I vanliga fall brukar ju stormar ha riktigt fina och därmed totalt opassande namn. Att Alfrida drabbade just Täby hårt (5 700 hushåll utan ström, nedfallna träd över vägar, el- och tågledningar) kan bara betecknas som maximal otur för lilla mig som hade en dejt på Danderyds Sjukhus klockan 13:00.

Varm buss
Just min busslinje (så typiskt) hade drabbats av nedfallna träd på vägen, och Roslagsbanan gick såklart inte heller. Detta i sin tur medförde att jag fick vänta cirka 30 minuter innan jag kunde stiga på en varm buss. Djupfryst, absolut. Hann jag tina upp under den 10 minuter långa färden? Svar nej.

Upptining
Väl framme vid Danderyds Sjukhus blåste jag iväg till rätt byggnad och kom fram precis i tid. Sjuksköterskan tyckte så synd om mig att hon bokstavligen lät mig tina upp med värmekuddar i tio minuter. Tack Tiina!

Snabblärd
Jag må ha en IQ under genomsnittet, men jag är ändå ganska snabblärd. Väl upptinad vägrade jag genomgå ytterligare en snabb infrysningsprocess. Med andra ord ”lyxade” jag till det och tog en uppvärmd taxi hem. Lite snack om Bajen med den trevliga taxichauffören bidrog till ytterligare varma känslor;-)

PS. Området där jag bor verkar vara det enda i Täby som klarat sig utan en skråma. Inte ens den stora julgranen på innergården visade några tecken av Alfridas framfart. DS.

15 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Jaha de var så hon hette Alfrida. Hon hade avtagit ganska bra innan hon kom hit till söder. Inga elavbrott, inga nedfallna träd, bara en matta som blåste iväg, den jagade jag rätt på.
Yes, den låg ute :)

Skönt du fick lite värmen för de har vara väldigt kyligt i vindarna, har var bara någon grad kallt men de kändes som -10 när man kom ut...hua.

Ha en fortsatt go afton oh hoppas du är inne i värmen
Kramiz

Ditte sa...

Har läst om stormen och sett på tv och stor förödelse är det runt om i landet. Inte är vi här beredda på sådant.
Fint att du blev så väl mottagen av sköterskan när du kom till Danderyd och fick tina upp med extra hjälp. Behövligt!
Mycket klokt att ta taxi hem. Varför frysa om man inte måste...
Och en trevlig taxichaufför piggar ju också upp.

Geddfish ♥ sa...

Asså, att åka taxi eller gå till frissan, betyder mycket snack.
Klokt gjort av dig i blåsten. Med taxi. Tänk, jag hade en morbror som jobbade i hela sitt liv med att köra taxi, älskade yrket, och var såklart snacksalig och AIK:are.
Konstigt, här i Lisch har vi knappt märkt av Alfrida.

Anki sa...

Smart drag att ta taxi hem ... tror knappast ditt IQ är sämre än någon annans!

Steve sa...

Vi är glada att skogen på vår baksida avverkades i sommar, annars hade det kunnat få riktigt illa. Där fanns nämligen ett antal höga träd som var på väg att vika ner sig.
Klokt att du "lyxade" till det. Dessutom, med Bajensnack under taxifärden så förstår jag att du såg det som extra väl använda pengar.

nalta norrland sa...

Bra Du kom iväg till Sjukhusbesöket trots Alfrida,
skönt Du fick lite värme, jag hoppas besöket gick bra å att Din rygg mår bättre.

Klokt Du valde taxi hem, bättre att kosta på lite vardagslyx än att frysa i onödan.

FREEDOMtravel sa...

Vi var lite oroliga för båten, men har fått besked av grannarna att det bara är grillen som hamnat lite på sniskan. Vet dock inte hur det ser ut inomhus ....

Ama de casa sa...

Väldigt smart drag där! Imponerad av din inlärningsförmåga :-)

Har sett om stormen, jösses vilken framfart! Här har vi haft ett fantastiskt fint väder, men idag ska det regna. Vi har precis ställt in en petancamatch på grund av detta, men det känns konstigt för när jag tittar ut genom fönstret så strålar solen från en klarblå himmel... Vi får väl se om dom får rätt.

Hoppas besöket på sjukan gick bra och var till belåtenhet även utöver det varma mottagandet.

Eva Trillian sa...

Väl fungerande självbevarelsedrift, skulle jag säg :) Det är ju en intelligens alldeles för sig själv :) Skönt att du har den - för FY för att frysa!
Gott att ni klarade er så bra från Alfrida! Håller med om namnet - tänker själv på en mild gammal tant när jag hör det namnet ... men, det är ju mina fördomar ;)

Susanne sa...

Men nu vet du iaf att det fanns en trevlig kvinna med namnet Alfrida nämligen min farmor ;)

Susjos sa...

Å jag tycker att Alfrida är ett så fint namn, men om stormen tycker jag inte!
Vi har klarat oss bra här i Solna, men på jobbet berättas det om strömlöst och träd överallt, usch!
Så härligt att få bli uppvärmd när du kom till sjukhuset, och mycket smart att ta taxi hem!
God fortsättning i varm miljö nu!!

Susjos sa...

PS. Glömde svaret angående snittarna : nej, det är personalen som jobbade på nyårsaftonen som tagit med sig egenhändigt gjorda snittar! :-)

Mias Mix sa...

Alfrida har verkligen härjat fram i våra trakter. Här blåste stora julgranen i centrum omkull, som tur var åt rätt håll så inga fastigheter eller människor skadades. Du gjorde helt rätt i att ta taxi hem! Hoppas det inte var något allvarligt sjukhusbesök. Ja det var ju länge sen jag var här inne, och länge sen jag bloggade. Men det känns bra att vara tillbaka och din blogg är självklart den jag börjar med. Min mest trogna läsare genom åren! Tack för det. Önskar även dig ett riktigt bra 2019!! Hörs snart igen! Kram

Millas Hälsoblogg sa...

Korkat namn tycker jag med, men ändå lite fint:)
Blåste rejält här i Närke oxå trodde fasaden på huset skulle ramla av:)
Ha det gott
Milla

Carita Liljendahl sa...

Det där med stormars namn har väl med alfabetet att göra och då ett nytt år börjat ska stormens namn börja på A, följande får ett namn på B osv.
Rätta mig om jag har fel :-)