tisdag 15 januari 2019

Weekly photo challenge: Vecka 3 – ”Värme”

Innan jag satte igång med att ta kort till ”värme” kollade jag mina bilder som jag la upp till samma tema ifjol. Kan lugnt säga att dagens foton visar helt andra motiv. Bra där;-) Egentligen hade det räckt med en enda bild idag (den sista) för att få er att skratta, för det är vad jag gjorde när jag fick syn på det mest klockrena bidraget till ”värme” man kan komma. Men så tänkte jag att det ju inte skadar med lite uppvärmning i form av ytterligare tre foton först;-)


Under den kalla årstiden är ett mycket varmt skumbad på kvällarna ett måste för mig. Om ni tycker att det är slöseri med vatten och miljöovänligt har ni i och för sig rätt, men min frusna kropp kräver faktiskt värmen.


Medan jag ändå befann mig i badrummet kunde jag lika gärna passa på att fota vår handdukshängare också. Då den är uppvärmd fungerar den även som värmeelement.


På tal om värmeelement kan jag ju lika gärna visa upp ett riktigt sådant också.


Dagens höjdare - den här mikrovågsugnen som står på vårt favo café. Kolla märket med det olyckliga namnet! Den mänskliga kroppen är ju en strömledare, och med min livliga fantasi såg jag framför mig att om man här fick 230 volt genom kroppen skulle nog inte bara barnmaten bli varm utan man själv också;-)


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera värmande bidrag hittar ni här.

24 kommentarer:

nalta norrland sa...

Minus 24 kalla grader här hos mig så jag känner att jag nog har tänkt tappa upp ett liknande bad här hemma som Du har på Din första bild... även här kräver kroppen varma bad för att inte frysa ihop, speciellt nu när jag fryser så extremt om händer och fötter.

Elelement och uppvärmd handdukshängare är absolut inte billigt... men jag betalar faktiskt elräkningen trots den är dyr än börjar spara å gå omkring å frysa pga ekonomiska tankegångar.

Tack för den tanken om mikron :D

Anita Malta sa...

Varma skumbad är för mig ett minne blott för vi har inget badkar. Men det gör inget för som jag minns så försvinner värmen väldigt fort. Men njut du, så länge värmen nu varar :)
Håller med, den sista var en höjdare! Fast ser den inte lite... gammalmodig ut. Höjdaren här var nog din snarare dina finurliga tillhörande rader.

Anita Malta sa...

...stryk din!! :))

Ama de casa sa...

Här fanns det en massa värme minsann :-) Hade glömt att det var ett tema även ifjol, måste nog kolla vad jag hade då så jag inte upprepar mig. Fast det gör jag ju mest hela tiden ändå, så det spelar ju ingen roll egentligen :-D

När jag såg namnet på mikron så tänkte jag snarare på voltige. Det var jag aldrig särskilt bra på... ;-)

Christian sa...

heta skumbad kalla vinterkvällar är dig väl unt......själv tog jag alltid sådana när jag började känna mig förkyld, men det är nu länge sen faktiskt :)

Herr Nilssons Fru sa...

Varmt var de här. Ett varmt bubbelbad - de är aldrig fel. På gården hade vi bubbelbad o en gång var jag så dum så jag la i skum...oj oj. De blev skummigt värre.

Varma handdukar är gott efter badet. Element är inte bara varma man kan bränna sig redigt på dem. Mikron :) varje gång jag ser en så tänker jag på den galna damen i USA som torkade sin hund i mikron o fick massa skadestånd för att det inte stor i instruktionerna att man inte kunde torka hundar i mikron. :(

De finns folk till allt :)

Bra tolkning.

Kramiz

Lillian "sognafaret" sa...

Åhhh der var det mye varmt. Sånn håndklevarmer skulle jeg gjerne hatt selv.

Geddfish ♥ sa...

Gott med ett varmt bad. Fast jag har badkar så utnyttjar inte jag detta så ofta, och varför, kan jag fråga mig?

Jag hade ofta en värmefilt eller underlag förr. Skönt att lägga sig på. Tyckte vi båda, Sigge och jag. Men man kan ju värma varandra. Om man inte har varandra, så får man söka annat. Men sedan det uppstod brand i en närståendes säng pga värmeunderlaget, så kastade jag allt mitt.
Värmeflaska är superbt, inget märkvärdigt. Ta en 1,5 l plastflaska och fyll med hett kranvatten. Sno om tyg, vad du vill (örngott, handduk) kostar inget.

Man får hitta sitt eget koncept på värme!

Vilt og vakkert sa...

heisann, et riktig så humoristisk innlegg om varme her.
Varme hilsner fra meg ;:OD)

Ditte sa...

Superläckert bidrag till veckans temaord. Skönt med lite uppvärmning i början. Namnet på micron kan en grunna över. Och det verkar troligt här med viss överhettning. Ja, både vad gäller mat och person.

Mias Mix sa...

Åh vad skönt med bad och varma handdukar 🙂

KajsaLisa sa...

Skumbad såg härligt ut och snygg handdukshängare. 230 volt känns, har provat.

Beppan sa...

Skumbadet lockar verkligen just nu. Och så efteråt varma handdukar. Och förstås ska det vara riktigt varmt i badrummet. Vägrar spara på värmen där.
Inte så hälsosamt det där med volt genom kroppen....
Kul tolkning av värmetemat!!

Susjos sa...

Ja, nu vill vi allt ha värme! Blir så avundsjuk på bild nr 1...ett varmt skumbad! Vi har ju inget badkar i vår lägenhet, det saknar jag...trots att jag inte badade så ofta i huset där vi hade badkar!
Men man kan ju köpa sig ett litet minibadkar och ha i duschen, funderar starkt på det!
Mikrovågsugnen har varit med ett tag ser man, och vilket galet namn, haha!

Anki sa...

En härlig tolkning i både ord och bild! Själv har vi inget badkar, men jag minns att det var varmt och skönt när man var frusen. Varma handdukar har vi i alla fall.
Svar: Blodtrycket helt perfekt ... har inte fått svar på provet än.

Emma, Sol som sol? sa...

Oj, länge sedan jag badade! I badkar, ska jag kanske tillägga. Känner att jag skulle behöva det nu egentligen, f-n vad det inte är varmt just nu.

byblixtra sa...

Här var det kreativa varianter på värme. :-)
Kul att du fotade ett element också. :-D

Paula sa...

Ha, så hade ju inte jag begripit att tänka angående micron!
Men värmande är ju alla dina prylar här, fast jag skulle ju självklart välja skumbadet! Dottern skulle för sin fibro behöva bada ofta, det gjorde hon, innan vattenräkningen lades på hyran...Nu är det slutbadat kan jag säga...
Kan du som alla andra finska? Ja jag menar det som står på elementen: Ei saa peittää, Undrar hur många gånger jag har fått höra det...Hahahaha
Snyggt jobbat!

Stare Ström sa...

Värmande bidrag!

svar: krokodilen togs på en krokodilfarm, från andra sidan stängslet!

Anni sa...

Jag gillar inte att bada i badkar, får blodtrycksfall av det. Däremot håller jag gärna i handdukstorken för att värma mig när jag sitter på toa.
Kul namn på mikron!

Helén sa...

Så mysigt med ett riktigt varmt skumbad!! Det kanske jag ska avsluta dagen med för maken eldar i pannan så vi får massor med varmvatten. Den sista bilden är verkligen klockren, hihi...

"LillaSyster" sa...

En härlig blandning! Njut du av dina skumbad=) Trevlig helg! Kram

Violen sa...

Olika värmekällor för att höja kroppstemperaturen men sen sista verkar rent livsfarlig! Den får man passa sig för!
Trevlig helg!

amo sin blogg sa...

No frista du meg til å ta eit skumbad... det ser deilig ut.
Ellers mange varmekilder hos deg.
Fin tolkning av temaet.
God helg.