torsdag 17 januari 2019

TråktorsdagJa, vad ska jag säga. Tror det räcker nästan med att ta en titt på bilderna jag lägger upp. Och nej, jag har inte omvandlat fotona till svartvitt. Det ni ser är resultatet av gårdagens snöstorm och cirka fem centimeter nysnö följt av ett ihärdigt regn. Sörjan frös sedan till isgator när temperaturen sjönk till tre minusgrader. Hoppas att sjukhusen hade laddat med gips. Men som favo kollegan Yvonne sa:

”Bättre vara ute på hal is och ha det glatt än gå i lera och sörja”!

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Ifall ni undrar om jag lämnat lägenheten idag kan jag berätta att jag avstod. DS.

19 kommentarer:

Christian sa...

Samma bild här...undrar vem som ansvarar för sandning.......här vågar man sig knappt ut i alla fall inte om man tillhör den äldre generationen :( Usel service frän bostadsbolaget

Ditte sa...

Har liknande bilder till morgondagen. Och jag gick ut. Men långpromenaden blev en kort variant på 3 km. Inget brott på några ben. Tur! Gillade Yvonnes uttryck. Men kanske bäst att bara läsa det.

Anni sa...

Vidrigt är det! Och nu ska kylan bestå, ja till och med förvärras. Jag hatar det här! :-( Vill inte gå ut ...

Anita Malta sa...

Läckra bildbevis på eländet men, det ser inte kul ut alls! För att inte verka alltför negativ, våren finns runt hörnet och bara väntar på att få hela Täby att grönska!! Sen att det kanske dröjer ett tag är väl lite som när man väntade på jultomten, när man var barn :))

Här har vi haft 15+ och sol idag och imorgon ska det blir ännu bättre väder, om du nu skulle undra, fast det tror jag inte ;)

nalta norrland sa...

Okul väldigt okul 😔 lär vara många som hamnar på akuten med bruten lårbenshals ❄️
Vi har fortfarande kyligt runt minus 20, men tidvis kallare å förutom att jag hämtade Elin då hon slutade skolan så går jag inte långt från ytterdörren...

Elin skulle ha Karateträning nu ikväll, men då hon hade ont i magen när jag hämtade henne på skolan så blev hon hemma... förhoppningsvis mår hon bättre i morgon å kan gå i skolaGeddfish ♥ sa...

Tråkigt väder, håller jag med om och dina bilder var så långt ifrån färgpaletten som man kan komma!
Jag var allt ute idag, gick väldigt försiktigt, för det var snorhalt.
Imorrn kommer jag till tråkvädret i 08-land men det kan ju vara kvitt samm. Jag ska iaf ha det glatt ;)

Paula sa...

Jag förstår så väl att du inte gillar läget utan väljer att kalla det tråkväder. Och dessutom livsfarligt. Hur många vrister, lårbenshalsar och armbrott har det inte orsakat? Hoppas att ni går i armkrok när ni går ut så ni får stöd av varandra!

Susjos sa...

Jag gjorde som dej, gick inte ut idag, städade lägenheten istället...inte kul det heller, haha!
Vet du hur man byter "header"?
Kram!

KajsaLisa sa...

Nej håller med dig det är inte kul just nu. Ordspråket var bra. Vilka hala bilder du lade upp :)

Elisa sa...

Jag kom ut igår, behövde lite luft, men det var med stela ben jag kom in igen sen efter en promenad. Det blir inte någon särskilt fridfull promenad när jag oroar mig för att halka varannan meter! :)

Anki sa...

Jag kan bara hålla med - inte alls kul med halkan! Kollegan Yvonnes ordspråk är i alla fall bra, för lera är nog värre :)
Jag hade Olle här och var tvungen att ta några promenader - knappt att det funkade ens med icebugs på fötterna!

FREEDOMtravel sa...

Det ser ut att vara kallt i Sverige oxå! Tycker ofta att det är kallare här i Finland ;)

Ama de casa sa...

Jag som tyckte att vi hade tråkigt väder igår... Vi var inte i närheten av det där. Idag ser det ut att bli en fin dag här igen, hoppas detsamma gäller hos dig!
Fast vi kanske får svårt att komma ut ändå - julen står numer för ytterdörren... ;-)

Ha en fin fredag!

Emma, Sol som sol? sa...

Ändå så är det ett fint foto! Men så börjar jag "känna in" det där vädret ... Usch. Fast det är inte skönt här heller, måste gå och kolla hur brasan mår så det kanske kan bli lite värme.

Eva Trillian sa...

Fy för slask! Och ännu mer; Fy för frusen slask! men, det hör väl vintern till - och vi skulle väl inte slippa den det här året heller ;)

Johanna sa...

Så värdelöst med snö och sedan regn och sen kallt så de fryser. Hoppas med de hade laddat med gips och att trafikolyckorna inte blev allt för många. Livsfarligt och köra på såna vägar :(

Blondina sa...

Åhh jag föredrar snö framför slask..nu har vi -23 och de är bättre än slask snö och skit :P

Annette sa...

Det ser helt livsfarligt ut! Jag upplevde den där snöstormen och ishalkan i onsdags. Jag skulle in till Uppsala och började bromsa ca 100 meter innan en rondell, för säkerhets skull. Det var tur det. Bilen bara kanade ända fram till rondellen, där jag fick stopp innan vi kunde ha krockat med någon annan bil. Så otroligt läskigt. På vägen hem körde vi en en lång kö med andra i 60 km/tim på motorväg. Man såg nästan ingenting.

När jag skulle hyra bil blev jag erbjuden en större Volvo, i storlek med min bil. Men eftersom den hade friktionsdäck bad jag om vad som helst bara den hade dubbdäck, vilket är ett måste här ute på landsvägarna som brukar bli rena isgatorna. Så jag fick en liten bil istället, med dubbdäck. Sade de. Och jag kollade inte att det stämde utan tog bilen och har kört den sedan dess. I går, efter incidenten i Uppsala, kollade jag upp däcken. Inte en enda dubb... Kul. Nu kör jag försiktigt och hoppas att jag kan köpa min nya bil under nästa vecka, med dubbdäck.

Annette sa...

Citatet är från den fantastiske Robert Broberg: https://www.youtube.com/watch?v=oyHc1rRml0E