söndag 6 januari 2019

Skyltsöndag #191

Dags för 2019 års första Skyltsöndag, den 191:e i ordningen här hos mig. Det är ni underbara skyltare som gör att utmaningen i högsta grad lever vidare! Tusen tack för det! Klart ni hänger på även i år. Och om ni inte deltar aktivt, så hoppas jag att ni njuter av allas bidrag ändå;-)

Veckans skyltskörd
Jo, det blev tre skyltar även den här veckan. Men det är ju ett nytt år. Då gäller det att förnya sig, eller hur!? Så när jag fick bästisen Yvonnes länk till något som inte bara innehåller massvis med skyltar utan… Ja, ni får kolla själva. Jag bara gapskrattade, samtidigt som jag tyckte att det var tragikomiskt. Enjoy!


Arninge Centrum tillhör ju Täby Kommun. Två tredjedelar av centrumet har redan stängt och är - gissa nu – under ombyggnad. ICA är uppenbarligen kvar och måste locka till sig… pensionärer som potentiella kunder. Med tanke på att min lokala ICA ligger 300 meter bort, så åker jag väl knappast fem kilometer till Arninge för att få rabatt. Har bara ett enda medlemskort (hatar sådana kort) och det är just hos ”min” ICA. För det får jag en bonuscheck varje månad samt den inspirerande mattidningen ”Buffé”.


Lion of Porches. Har frågat mig många gånger vad den relativt nyetablerade klädbutiken som ytterst sällan har några kunder är för något. Googlade och fick inget svar alls. ”Lejon av verandorna”… Què.


Den här skylten har jag passerat sedan mitten av november. Suck!

Veckans höjdare: Spårviddshinder. Vet inte om ni orkar titta på den här 14 minuters videosnutten. Om ni har tid och lust så gör det. Ni kommer inte att ångra er. Jag lovar. Skyltar, skratt och ”gråt”. You’re gonna love it. Det gjorde jag i alla fall.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

Marina sa...

Det där med "reor" som varar i all evighet är lite mysko om du frågar mig...vadå rea om priset är samma hela tiden. Fast det kanske är då det är "sale" ;)

Ama de casa sa...

Jag trodde att "reor" bara fick vara under en begränsad tid? Men det kanske bara gäller röda prislappar. Eller gällde...

Men jösses... Kollade på klippet och hur tänker folk när dom kör bil? Hur kan man ens försöka köra över en sån där grej. Gubben i blåa bilen han borde inte få ha körkort överhuvudtaget - hur lyckades han få ena däcket på andra sidan den där kanten???

Tack för att du fortsätter med Skyltsöndagen! :-)

Reiselinda sa...

Första och sista känns lite som desperata lock-kampanjer kan jag tycka!

Geddfish ♥ sa...

Den sanna sanningen om alla reor är att de lägger ner, en efter en. Stora kedjor går i konkurs, ja det är sorgligt, butiker gapar tomma. Näthandeln tar över.
Ditt bidrag var dock perfekt och tack för att du fortsätter att hålla handen över detta trevliga tema!

nalta norrland sa...

Är det inte så att just ordet rea och billigare pris är en ständig lockvara nu för tiden 🤔
Att köra x antal km för att få extra rabatt lär ju kosta mer i bränsle

Johanna sa...

Ja vissa tar till alla knep för locka kunder, förstår du kommer hålla dig till dina 300m :)

Skall kika in klippet sen. Nu macken på tv =)

Japp jag är glad Erik ställer upp för oss, han säger det är bra att jag säger till när jag inte orkar.

Ditte sa...

Arninge besökte vi ibland på på 80 och 90 talet när vi bodde i Väsby. Men att du skulle köra dit för att handla verkar långsökt. Bensinkostnad tillkommer. Och du har ju en bra ICA nära ditt boende. Varför byta ett vinnande koncept. Ja, dessa reor. Man kan bli matt för mindre. Varför skulle jag handla på rea? Jag handlar när jag behöver och är något av det jag tänkt köpa nersatt så är det bra. Men det styr inte mina inköp.
Videosnutten hade jag inte sett och stort tack för att du hade den med. En salig mix!
Vad gäller Skyltsöndag ås hänger jag givetvis med. Så roligt!

Åke sa...

Först en stor eloge att du fotsätter med Skyltsöndag! Det här är ju kul :) Nu har jag skyltar från veckan före jul... förkylt igen serru :( Jag får hålla till godo med dem ;) Det här med rea blir jag aldrig klok på... vad ska det sälja efter rean då? Här kommer en sann historia om en TV Lillpluttens farsa ville jag skulle följa med och bära på sista rea dagen: Jag försökte pruta på den fina cykeln som var med på köpet, den hade plötsligt inget värde så jag ropade till han där han som stod i cykeln kön väntandes på sin tur: Henke!!! CYKELN HAR INGET VÄRDE så SKIT i DEN!!! Vi for hem med bagageluckan på skåpbussen lite på glänt för TV apparaten var stor... samtidigt var han riktigt nöjd över affären och undrade hur mycket mer den skulle kosta imorgon? Jag klämde ur mig 2000 mindre :) Klockan 09 morgonen därpå ringer telefonen: En riktigt arg röst skriker: VET DU VAD TV JÄVLELN KOSTAR IDAG!!! Jag hade ju inte hunnit läsa reklambladet från den stora elektronikkedjan!!! Jodå TV var sänkt med 2000:- spänn!!! Han var nu i Gävle och hade kvittot i plånboken så 10.00 hängde han på låset och begärde pengar tillbaka!!! Men å andra sidan hade ju försäljare rätt sa jag: Det var ju sista dagen med det priset ;) Henke sa inget mer...

KajsaLisa sa...

Den där affären "Oväntat handlande" blir bara mer och mer surrealistisk. Hoppas dom har bättre koll på bokföringen när konkursförvaltaren skall granska den.
Den där länken har jag sett tidigare, än är inte den sista idioten född. Funderar på att åka dit och sätta mig med kameran i sommar :)
Länkar upp nu.

Anonym sa...

Tänk vad handlarna vill att vi ska handla hela tiden. Helt emot alla klimatmål. Den där nya affärskedjan har jag aldrig hört talas om. Tack för att du fortsätter förvalta skyltsöndagen! Ha en fin vecka!

Mias Mix sa...

Vet inte varför jag blev anonym, hade fyllt i allt...

Paula sa...

Butiksdöden verkar skoningslös inte bara i småstäder som här hos mig! Den klädaffären med ickeexisterande burar, är det det obegripliga som ska göra att folk blir nyfikna. Trista kläder på dockan, i lagom ickefärgen beige...nänä dom blir inte långlivade...
Undrar hur det ska bli med alla "shoppingcenter", cafeer, restauranger, leksaksland och bowlinghall kanske???

Susjos sa...

Rea sen i november, nej inte smart alls!
Videosnutten måste jag kolla in....
och även jag säger TACK för att du fortsätter med roliga skyltsöndagen!!!

Svar: Kul att våra män gillar samma serier, hihi! Men den där andra serien känner jag inte igen, inte maken heller...men måste kollas upp!
Kram och tack!

Klimakteriehäxan sa...

Men snart sagt alla Ica-butiker har väl russinrabatt några timmar i veckan, det har de i a f på Södermalm? Fast jag minns aldrig när det inträffar. På "lågtrafiktid", rimligen.
Den där modebutiken skulle jag aldrig gå in i, inte med den bilden om den ska ge en vink om hur man ser ut när man går därifrån ...
Och de eviga reorna - visst kan man bli riktigt sur på såna! Videon har jag sett, sett samma sak IRL också. Folk fattar sakta!
Skyltandet fortsätter vi med, efter bästa förmåga!

Klimakteriehäxan sa...

Förresten var det en överraskning för mig att Arninge håller på att dö.

Emma, Sol som sol? sa...

Arninge centrum har väl aldrig varit mycket att ha ... Har nog varit där en eller två gånger.

Do all rush at once *ryyyyyyys*

Filmen, ja vad ska man säga. Herren med pipa ska nog inte köra bil längre.

Det är lätt att sitta och titta på filmen och skratta, tycka att vilka idioter! Nu har jag visserligen sett denna lösning på ett annat ställe så jag vet vad det är men vaddå spårvägshinder? För vad? Som personbilsförare kör jag inte en spårvagn så det hindret är inte för mig, så tänker ju jag. Vad filmen inte visar är hur mycket skyltat det är. Står det uttryckligen någonstans att personbilar inte får köra där? Finns ju en skylt för det. Och kul när man följer GPS:en (som uppdateras automatiskt, det är ju inget jag styr över), det är mörkt och skyltarna har snöats över. Jag hade blivit skogstokig!

Geddfish ♥ sa...

Svar: Härlig länk du gav mig om graffiti i Borås! Men jag tycker nollåttan BP skulle ta sig en tur dit själv ;)
Jodå, när jag kommer till Borås, då är det fullt ös för att komma hem till familjen i Gånghester, de unga har det tight med tiden ;)

Det ser ut som om de flesta kan kommentera hos mig nu. Dock inte allas vår Ruth, men vi har en annan kanal. Visst är det knäppt med dessa bloggportaler, att de inte riktigt är sams?

Emma, Sol som sol? sa...

Spårviddshinder ... Uppsidejsi! Där kraschade jag en ruta till i glashuset!

Haha, jag hade inte fattat vad det var ändå även om jag som sagt sett det förut och vet att det där ska man inte under några omständigheter försöka sig på med en vanlig bil.

Det finns en (eller fanns i alla fall) nere i Bredden och när jag bodde i Väsby och tog busen till jobbet i Bredden så passerades den. Har för mig att det någon gång stod en bil på sniskan där så vi fick hoppa ur och gå sista biten.

Anni sa...

Modebutikerna kanske också behöver börja med seniorkort för att överleva?