söndag 13 januari 2019

Skyltsöndag #192

Som vanligt på söndagar så bjuder jag er på fyra skyltar från den gångna veckan. Allihopa är tagna på hemmaplan. Det verkar finnas hur många skyltar som helst här i Täby;-)


H & M:s skyltning under pågående rea. Med tanke på hur klädesaffärerna blöder just nu – H & M är en av dom som inte mår så bra – så undrar jag om de femtio procenten lär försvinna innan Midsommar(-rean).


Så länge jag kan minnas har butiken alltid skyltat med udda 51 procent rea på en rosa skylt. Nu har man tack och lov bytt till en blå display som visar att det är ”odd" 61 procent som gäller. Fyndigt! Då Odd Molly inte är ett märke för mig gick jag inte in för att kolla de pyttesmå 51 % skyltar som syns i bakgrunden.


Har alltid tankat hos Statoil som sedan blev till Circle K. Men när företaget införde löjliga reservationsbelopp för tankning med bankkort bytte jag till Ingo. Påminnelsen om boxaren Ingo Johansson gjorde valet ännu lättare;-)


Veckans höjdare – Chokladfabriken. Tänk att jag som inte ens äter choklad kan stanna till och ta del av dessa fakta som jag inte hade en aning om. Måste vara för Skyltsöndagens skull, för jag kommer inte att ändra mig och börja äta choklad;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Reservationsbelopp?

Sedan undrar jag vad det är man ska värma upp: chokladen eller munnen?

Ditte sa...

Ja, dessa reor. Uppfinningsrikedomen är stor för att locka kunder. Nej "Odd Molly" är inte för mig heller så jag hade inte heller tittat närmare där. Att tanka hos "Ingo" verkar bra. Honom minns vi ju. (Jag hade inte hört om det märket innan men det är ju några år sedan dottern fick vår bil så säkert har mycket hänt på bensinmärkesfronten)
Choklad äter jag ibland och Chokladfabriken har, om man gillar choklad, ett gott och bra urval av riktiga praliner. Men jag smakar den oavsett munnens temperatur...
Tack för denna uppfriskande skyltsöndag.

Geddfish ♥ sa...

Finfin skyltning!
Ungefär som Lidl med procenten. De har också ojämna siffror precis som Odd Molly. Aldrig jag köpt en Odd Mommy, har verkligen kollat, då det lär vara ett fint märke, men neeej,
HM går inte alls dåligt. Min äldste son är konsult åt dem, men detta är nog bara sverigesiffror.
Jag äter 90 % Lindt choklad, me very like!
Tack för din finfina skyltsöndag!!

Susanne ❤️ sa...

Du är juu bara bäst på att hitta dessa skyltar :) jag älskar choklad och information om allt bra den står för tar jag med mig :)
Tror det kommer gå sämre och sämre då vi alla börjar inse att köp och släng kulturen inte fungerar SÅ BRA fram för second hand och bra kvalitet
Hoppas allt är bra med dig själv har jag bestämt att återvända till blogspot blir enklare då jag verkligen vill hålla kvar fotoutmaningen
Kram

Ama de casa sa...

Kul att du hittar så många roliga skyltar där på hemmaplan! Jag var tvungen att åka ganska långt den här veckan för att hitta mina... ;-)

Choklad är bland det bästa jag vet - oavsett temperatur. Ja, inte skållhet då kanske. Då bränner man sig bara i gommen. Men jag vet att den smälter rätt tidigt och snabbt dessutom. "Fyllde" ett handskfack till en bil en gång med en stor chokladkaka. Gick aldrig riktigt att få bort... :-D

Klimakteriehäxan sa...

Choklad som är så gott ... Odd Molly inte mitt märke heller.
Men 61 % rabatt skulle jag gilla hur som helst!

Eva Trillian sa...

Kaffe och choklad är ju en perfekt kombo av en anledning ;)

byblixtra sa...

Gillar HM:s skyltning för rean.
Det gäller att sticka ut i mängden för Odd Molly med 51 och 61% i rabatt men gissar att det är nog dyrt där ändå!

Herr Nilssons Fru sa...

Fyndigt med 61% men jag hade föredragit en rosa skylt :)
Chokladfabrik - har ni det i Täby?
Choklad är gott, men inget jag äter :(

Kramiz

nalta norrland sa...

Choklad är min stora kärlek 😍
Häromkring tror jag de lagt ner all skyltning 🤔
Kan väl bero på att jag knappt varit hemifrån förutom ICA och Sjukstugan
O yes det gör absolut inget om IVO sätter press på svensk sjukvård 👍
Laxen blev godkänt men både J & Elin tyckte det var godare med tacos - jag tycker tvärtom 🐋
Håll tummen i morgon kl 11 då ska mitt ❤️ undersökas... 👨🏽‍⚕️💉🙏

KajsaLisa sa...

Nästa gång jag gör kladdkaka stoppar jag chokladen i munnen först :) Odd Molly känns så töntigt att jag aldrig skulle ta på mig det.
Länkar upp dig nu.

Paula sa...

Heej, men du, nu tar jag åter dig i hand. Jag äter inte heller choklad! Men egentligen gillar jag choklad...men eftersom jag slutade äta något med socker för tjugo år sen så hamnade choklad också på listan. När man sen lever utan det söta så kan man inte längre smaka det, för det är på tok för....just det. SÖTT! Klädreorna står mig upp i halsen. Jag tycker det är helt okej om vi slutar handlar en massa helt onödiga plagg som kostar massor för miljön och väldigt lite för oss, o som vi bara köper för att stilla ett ha.begär en liten stund.

Susjos sa...

Har köpt något på Odd Molly någon gång, men det är alldeles för dyrt! Kanske man ska kolla igen då det är rea?
choklad är inte min grej heller, om det inte är Marabou schweizernöt!
Jag vill inte ha den alltför kall!
Tack för fina skyltar inne hos dej!

Anki sa...

Precis som alltid ... du är bara bäst på detta med skyltar! Odd Molly är inget för mig heller ... men mörk choklad är gott :)

Anita Malta sa...

Spännande blandning av skyltar hos dig. Visste inte att det inte går så bra för H&M, kanske för att de inte finns här på Malta :) Fast ärligt har jag aldrig uppskattat deras utbud särskilt mycket.

61 procents utfärsäljning har jag aldrig sett här, smart. Fast nu har ju en procent hit eller dit ingen större betydelse, varken för köpare eller säljare. Odd Molly finns inte heller här på på ön.

Fryser som sjutton just nu och när jag ser bild tre blir jag inte varmare precis. Men färgerna piggar upp denna regniga gråtrista dag :-)

Choklad som är så gott!! Visserligen känns det som min kroppstemperatur har sjunkit drastiskt men knappast ner till 34!! Hahaa...kall i munnen!! Ja, den var rolig och kan faktiskt tolkas på många sätt. Vad ska man egentligen göra med den där chokladbiten ;-))

Christian sa...

Du äter inte CHOKLAD???!!??
En annan är "chokladoman".... minst sagt! :)

Mias Mix sa...

Så tråkigt när det ständigt är rea i butikerna. Men desto bättre med choklad! Jättebra skylt, lite mörk choklad som smälter på tungan. Mums!

Anni sa...

Hur värmer du din mun? ;-)

Allvarligt talat så är chokladen också godast vid kroppstemperatur, det är en av anledningarna till att det är så svårt att göra en riktigt god chokladglass.