tisdag 1 januari 2019

Weekly Photo Challenge: Vecka 1 - ”Tankar”

God fortsättning!

Tankar kan man ha om det mesta, eller hur!? Nu försöker jag tänka så lite som möjligt, för som alla vet får man rynkor då;-) Men så här den första dagen 2019 jag kan inte låta bli att fundera över nyårsfirandet som jag såg bland annat irl här i Täby i natt. Tyckte fyrverkeriet var som alltid riktigt bra med tanke på att kommunen bara har cirka 70 000 invånare. Kan lugnt påstå att det dock var ingenting jämfört med Londons spektakel som bevittnades av mera än 100 000 människor. Det var otroligt!

Magnifikt
Okej, Sidney, Bangkok och Dubais shower gick inte heller av för hackor, men stadens ”London is open”-display med London Eye i fokus var helt magnifik. Tio minuter av pyroteknisk konst av allra högsta klass skulle jag säga. Mer om temat finns att läsa här.

Tankar om fyrverkerier
Visst kan man tycka att hundratusentals kronor bokstavligen går upp i rök, och att hundägare inte är glada. Mina tankar är som så: det är faktiskt bara cirka 10 minuter en gång per år som man firar in ett nytt år. Och det borde nog alla kunna stå ut med. Vet precis hur era tankar går nu… ”det är nog ingen som kan beskylla henne för att vara politiskt korrekt”. Nej, det är nog inte det;-)

Flera bidrag till ”tankar” hittar ni här.

PS. Bilderna jag lägger upp är som vanligt surrealistiska och gör Täbys fyrverkerier inte rättvisa. Och om man tankar bilen underlättar det om man öppnar tanklocket först;-)DS.

24 kommentarer:

"LillaSyster" sa...

Ja, det är helt klart en fördel att öppna och skruva av locket innan.Det är svårt att fånga fyrverkerier på bild. God fortsättning på 2019

nalta norrland sa...

Vårt fyrverkeri fredagen innan julafton var en dyr historia om vi tänker på att vi är mindre än 3000 människor bosatta i kommunen, men typ trehundra människor var på plats och såg härligheten :)

Angående detta med hundar och fyrverkeri, jag vet inte... helt ärligt, så har jag ingen aning om ifall hundar är lika rädda för fyrverkerier som för typ smällare? Frost är inte så värst brydd och även Bullen var orädd så nej jag har som sagt noll kunskap om hur det är med att ha en skotträdd hund. Du vet min första egna hund som jag jagade fågel med å som följde med då jag satt på pass när vi jagade hare, hon var ju även med på skjutbanan... hon var skottfast eller vad det nu heter ;-) och helt obrydd för fyrverkeri.

Att tanka bilen utan att tänka på att skruva bort tanklocket ja det är svårt :D

Husbilen-Ellen sa...

Vi hade också en mängd fyrverkerier utanför fönstren utan att behöva gå ut och titta i snålblåsten. En fördel med att bo på lite högre upp! Ha en god fortsättning på året!

Ditte sa...

God fortsättning! Ja, tankar kan man ha många om fyrverkerier och om det mesta. Gillade verkligen ditt tankebidrag.
Jag bekymrar mig inte så mycket men tänker ibland på vem som betalar och varifrån pengarna tas. Under åren vi bodde i Peking så var det ju under det kinesiska nyåret magnifika fyrverkerier varje kväll. Men! DE största fyrverkerierna ägde inte rum i centrala delen av stan. Utom sista kvällen.
Såg idag lite idag, i efterskott, fyrverkerier från runt om i världen och det var många verkligen fina.
Vad gäller att vara politisk korrekt så är väl det helt ok. Politikerna är det ju ganska sällan. Korrekta alltså.

Ama de casa sa...

Skruva bort tanklocket? Vår bil blir tankad utan att jag ens behöver kliva ut ur bilen... ;-)
Fyrverkerier är fina men jag är lite kluven. Dels kan jag tycka att det finns bättre grejer att bränna pengar på, sen är det så många som är oförsiktiga också. Men som sagt - under kontrollerade former är det verkligen vackert att titta på!

Ha en fin onsdag! En helt vanlig dag, nu va? :-D

Violen sa...

God fortsättning! Nu kommer vi in i vardagslunken igen och det känns ganska bra.
Vår kommun fimpade nyårsfyrverkeriet för några år sedan, det var säkert pk. Men det är många privatpersoner som ser till att det smäller och sprakar runt midnatt till glädje för många. Också för mig och min man!
Tanklocket på bilen vet jag faktiskt inte hur man öppnar. Jag har aldrig ens haft några tankar på att undersöka hur det går till!

Emma, Sol som sol? sa...

Alltså det kommer alltid några droppar extra när man ska dra ur det där attans tankmunstycket så jag kan nog säga att sådär ser vår bil också ut emellanåt.

Ser att damerna ovan inte tankar sina bilar. Tänker på en fd jobbarkompis, hon undvek också att tanka bilen och tog därför den andra bilen när lampan tändes. Hon dumpade över bestyret på sin man, hon ...

Att inte vara PK är helt OK i de allra flesta fallen. Jag gillar fyrverkerier att titta på, strutar i vad hundägare tycker men tycker så klart synd om alla de djur - inte bara hundar - som ligger längst in i ett hörn och skakar av skräck. Och jag som är av den snåla typen ser också tusenlappar brinna av där uppe. Vi har köpt ibland men nu är det många år sedan.

En god fortsättning på det nya året!

Anki sa...

Ett riktigt pampigt fyrverkeri är verkligen häftigt ... men jag har sett vad fyrverkerier och smällare kan ställa till med, så jag tillhör den tråkiga skaran av människor som helst skulle se att det inte var så mycket av den sortens firande, i alla fall inte av privatpersoner.
Snyggt inlägg på årets första tema ... och ja, det gäller att tänka rätt när man ska tanka.

Geddfish ♥ sa...

I Gånghester, där jag var på nyår, var det tämligen lugnt. Och deras hund brydde sig inte ett dugg om smällare, det är olika, det där.
Lidköpings lasershow gick jag miste om, men den såg jag förra nyår och det var nog samma. Var mer glad åt Örebros julshow.
Ja nog får man tankar, både inför och i starten av det nya året, men det stannar därvid. Jag har inga löften som jag behöver infria. Önskar bara ett friskt liv för mig och de mina inkl vänner och bekanta.
Ha en fin start du med!

Johanna sa...

Tycker fyrverkerierna är fina, MEN om alla hållit sig till vid midnatt hade det varit bra. Men det skjuts veckor innan och veckor efter...Det är nog det som stör många mest, framförallt de med djur :)

Vi hade utlottning om fars vigsel ring och mors båda ringa bland oss systrar för göra det så rättvist som möjligt. Min bror fick fars gamla fickur :)

Susanne sa...

Jag gillar fyrverkerier intensivt. Men blir rejält arg när vissa idioter använder raketerna för att skjuta på vår Blåljuspersonal =(

Vilt og vakkert sa...

Heisann, mine tanker om fyrverkeri er at det er
1. vakkert
2.dyrt
3.farlig
4.sendes opp på sikkert, anvist sted

og hvorfor skal man starte på formiddagen og holde det gående et helt døgn. Nei, avgrens oppskyting til 10 min, 5 før og 5 etter midnatt. Det kan vi hundeeiere og hunder tåle.

Dette er en tankevekker. Ønsker deg et godt, fredfullt, nytt år ;:OD)

Paula sa...

Min stad Ludvika fyller 100 år och det firades med stort fyrverkeri. Men, det är ju långt in till staden, tack o lov. Tillhör dem som vill se ett förbud. Och jag är glad att nästa nyår blir lugnare då inte privatpersoner längre får köpa pjäser. När jag var i USA och vi gick på nöjesparker så avslutades varje kväll med fyrverkeri. Snacka om att bränna pengar och miljön. Så tänker jag. Och även när vi inte tänker lika så respekterar jag olika åsikter. God fortsättning

Helén sa...

Jag tillhör skaran som inte är överdrivet förtjusta i fyrverkerier. Iof är de väldigt vackra att se på men minussidan drar ändå ner mitt omdöme om dylika pjäser.

När man tankar bilen gäller det att ha tankarna med sig, man bör först öppna locket och sedan ska också locket till tankluckan stängas innan man åker iväg. Det är inte alltid lätt att fixa :-)

Åke sa...

Fyrverkerier och mm... Ja se hundar, vi har ju två och den ena blir rädd som ett asplöv och darrar av förskräckelse och hyperventilerar... inte kul att se på sin hund :( Nummer två ger inget sken alls utan mer talade om att något försekom utanför vårat hus på vår tomts närhet när himlen lystes upp och det small ideligen. Jag är emot smällare osv. för allas djurs existens. Här i närheten sprang två dräktiga kor igenom ett stängsel och bröt benen i halkan så de fick nödslaktas på nyårskvällen... Tankar går också hur mycket vår regering höjer bränslepriset 2019 (ogillas skarpt)Så är jag på benen och har jobbat idag :)

byblixtra sa...

Fyrverkerier är vackra att se på men Bodens kommun har slutat med fyrverkerier och i fjol hade vi ljusspel i stället. I år fick vi 21 salutskott för att fira Boden 100 år. Det var fint det med!

Musikanta sa...

Fina bilder på fyrverkerierna. Ja, man kan ha sina tankar om dessa. Mitt yngsta barnbarn, sjuåriga Clarissa, höll på att springa rakt in i en raket men räddades i sista stund av en farbror som kastade sig över henne. (Hon hade slitit sig loss från sin mamma och sprungit iväg eftersom hon tyckte hon höll henne för hårt i handen.) Det slutade lyckligt som väl var, men den familjen går nog aldrig ut för att titta på fyrverkerier mer.
Ingrid

amo sin blogg sa...

Interessant innlegg.
Ikkje visste eg at rynkene mine kjem av at eg tenker for mykje. Men
det er klart når ein ligg halve natta og tenker store vanskelege tanker er nok forklaringen der.....
Fyrverkeriet var redusert her ved årsskiftet pga stormen som herja.

Godt nytt år til deg.
Helsing Anne-Mari

Carita Liljendahl sa...

Fyrverkeri har ju på senaste tid väckt många tankar.
Man talar om att förbjuda dem i Finland, eller så att bara proffs får skjuta raketer och jag tycker det skulle vara ok, men att alla inte går i samma tankar...

Beppan sa...

Tankar om fyrverkerier finns det många. Klart är ju att det kostar pengar och att många djur blir skräckslagna. Men festligt också. Fast ljusshower kan vara fantastiska också - upplevde en sådan i Singapore för något år sedan.

KajsaLisa sa...

Okej, nu är jag på G igen, kul att du kom på samma som jag i sista bilden.
God fortsättning.

KajsaLisa sa...

Just det, kollar dina fyrverkerilänkar senare då jag själv missade alltihop.

Klimakteriehäxan sa...

Jag tillhör dem som anser att man lägger åt h-e för mycket pengar på fyrverkerier. OK för de riktigt vackra, nån enstaka gång, men de där som bara smäller borde faktiskt förbjudas! Min dotter skakade av skräck när hon var liten trots att vi var inomhus. Och fortfarande känner hon sig skrämd när det brakar loss. Själv har jag befunnit mig mitt i okontrollerat smällande runt fötterna och kan intyga att det är allt annat än kul.

Margareta sa...

Dina tankar är väl inte helt fel enligt mig även om jag inte bryr mig så mycket och tycker att de där lasershowerna de har börjat ha i en del städer är vackra. För mig är det väl lite miljötänk och att det skjuts i tid och otid, så de där 10 minuterna brukar vara flera dygn. Men som sagt …

Att öppna tanklocket innan man tankar är nog en klar fördel och det är det nog också när man tänker själv, så att allt inte sprutar ut ur ens mun alldeles för mycket - tänk först och prata sedan, det är något för mig ibland. =)