tisdag 22 januari 2019

Ett levande frågetecken


Himla snygg logotyp med de "dansande" ryggkotorna.



"Trappstegen" i mitten är min ryggrad och är anledning till att jag ser ut som ett levande frågetecken;-)

Efter besöket hos Ryggkirurgiskt Centrum vet jag äntligen varför jag ser ut som ett levande frågetecken. Alltid nåt;-)
Hade jag varit 20-30 år yngre och inte haft benskörhet hade ryggen stelopererats. Men med gamla tanter som har diagnosen osteoporos är risken med en sådan operation större än vinsten. Med andra ord får jag leva med ryggeländet, ska kontakta husläkaren för starkare smärtstillande piller och gå på sjukgymnastik. Suck!

Rolig taxichaffis
Men körningarna till och från Ryggkirurgiskt Centrum i en sprillans ny Mercedes var himla roliga. Den polska chaffisen i 60-års åldern berättade att han är gift med en amerikanska från Florida, har två söner som gått på KTH, haft en fyra på Nybrogatan som han hade sålt och köpt ett trevåningshus i Stäket/Järfälla för. Han hade visst en massa kusiner i Trier i Tyskland också.

Hemfärd

Det roligaste var att när jag frågade om han kunde plocka upp mig igen efter besöket sa han:

"Visst, ring bara, här är mitt mobilnummer".


Innan jag hann slå honom en signal ringde han upp mig och berättade att han stod utanför kliniken och väntade på mig. Då hade han tackat nej till en långkörning för Färdtjänst, då deras ersättningsnivå är låg och 380 kronor till Täby var mera lukrativt.

Vi pratade även om polska korvar, en ny polsk matbutik i Vällingby, den polska regeringen samt att han ägde bilen själv.

Måste säga att jag var mäkta impad. Bokade bilen hos Taxi Kurir som alltid varit mitt favo taxibolag.

22 kommentarer:

nalta norrland sa...

Tummen upp för den taxichauffören.

Skönt Du vet varför Du har ont och varför Du kan tjänstgöra som frågetecken ;-) men trist att det inte fanns någon quick fix att tillgå.

Har Du skolios?

Nu hoppas jag ju att Du får tabletter som motverkar värk, men är snälla mot magens slemhinnor.

Ama de casa sa...

Men så trist att ryggen inte går att åtgärda och som den ser ut också! Det syns verkligen att du måste ha superont, din stackare!

Kul ändå med en sån trevlig taxichaffis - nu har du ju hans mobilnummer också, lite privattaxi sådär :-)

Hoppas pillren kommer att hjälpa dig så det blir drägligt med det där frågetecknet!
Stor KRAM!

"LillaSyster" sa...

Cool chaufför! Hmm, det blir till att vara ihärdig med sjukgymnastiken. Det kvittar hur tråkig den är - det är bara att göra. (Jag lever också med rehab övningar för mitt knä och ingen idé att fuska för man straffar ju bara sig själv)

Herr Nilssons Fru sa...

De där lät inte kul, ja med ryggen alltså. Men värk är ju aldrig kul. Hoppas du kan få några dunderpiller som lindrar. Skönt ändå att veta vad felet är.

Kul taxiresa. Blir alldeles varm när jag läser. Hade själv en hem från lasarettet när jag var på återbesök efter 10:an, han var från Iran, urtrevlig och berättade om familjen o sin forna land. Kul. Vi hade ju 4,5 mils körning så han hann berätta massor, ja o jag med naturligtvis :)
Små saker som förgyller dagen.

Kramiz

Johanna sa...

Vilken härlig taxichaufför :)

Synd besöket inte gav mer än så, men alltid bra och veta orsaken :)

Reiselinda sa...

Tråkigt med din rygg, men lite rolig logga hade dom i alla fall!

Ditte sa...

Så glädjande med denna taxichaufför! Verklig service och omtanke. (Taxi kurir brukar vi också använda oss av.)
Verkligt trist med din rygg. Men bra att du nu vet vad som orsakar din svåra smärta.Min mamma hade benskörhet och osteoporos som upptäcktes i mitten av 1990-talet men då visst man inte så mycket om detta. INte mer än att det var väldigt smärtsamt. Hoppas sjukgymnastiken och smärtlindrande tabletter i alla fall kan lindra din smärta.

Geddfish ♥ sa...

Vilken härlig taxichaffis! Underlättar. Jag åkte taxi med en ung tjej en gång för 35 år sedan. Vi blev bundisar, och har kontakten än!

Men, kära nån. Du har ju en ryggrad som jag. Fast jag tror min är värre. Jag har konstaterad skolios sen några år och jag får värk, som kommer i skov. Men jag har lärt mig att hantera detta någotsånär. Jag har krympt 8 cm pga denna skolios.
Jag sökte nyligen läkare igen och tog upp frågan om operation, men det kan jag glömma. Vet inte om jag har benskörhet, det var en sån mätning jag var på nyss. Mot detta lär det finnas medicin.

Svar: Jag gillar att ha vackra blädderböcker hemma ;)

Marita sa...

Den plåtningen såg inge vidare ut. Hoppas att du får den lindring du behöver. Sjukgymnastik är bra så du kan stärka upp ryggen så gott det går.

Men vilken härlig taxi chaffis :-D

Steve sa...

Du, det är mycket som varit annorlunda om vi varit 20-30 år yngre. Nu får vi lära oss att stå ut med "skrotet" och göra det bästa av situationen.
Vilken härlig taxichaufför.

Paula sa...

Har man inte undersökt din rygg tidigare eller har dina besvär kommit förstnu?Med tanke på hur ryggraden ser ut borde du ju haft problemen länge...
Hoppas du får bra smärtlindring,det minsta man kan begära!
Fick en hälsning av din kompis Christan, som brukarhälsapå iSäfsen.Kul! Världen är liten...Må gott, bättre!

Anki sa...

Oj ... det var förskräckligt så din rygg ser ut! Inte alls konstigt om du har ont! Hoppas du får bra medicin - och att din mage klarar den.
Toppenservice av den taxikillen! Sånt blir man glad av :)

Emma, Sol som sol? sa...

Aj, det där ser ju jätteont ut! Som undrats här ovan, är det skolios? Eller är det endast förslitning? Skulle tippa på det förra eftersom han ju nämnde steloperation. Ja, om det varit för ett gäng år sedan.

Sonen har ju nyss diagnosticerats skolios, högre upp än hos dig och inte så krokigt. Än. Vi väntar på att de ska ringa från Universitetssjukhuset i Malaga för att han ska bli kallad på sjukgymnastik, träna upp musklerna för att kompensera. Doktorn nickade gillande när hann fick hör att sonen går på judo: "Ejercicio muy bien para ti!". Sonen har ju inte ont i ryggen. Inte än. Men vi hotar med det när han inte har lust att slita sig från datorn för att gå på judon. Det känns som sagt inte nu men när han är 50?

Himla fin service av taxiföraren! Win-win för er båda då!

Anita Malta sa...

Oj, ser inte kul ut det där med ryggen och att du drabbats av osteoporos känns mindre kul. Hoppas det lindrar med sjukgymnastik och tabletter.

Har också många positiva erfarenheter av taxi resor hemma i Stockholm. Det verkar vara 98 procent utlänningar. Oftast väldigt trevliga, pratsamma och tillmötesgående. Fast en sådan solskenshistoria som du berättar om här slår nog det mesta. Den servicen var du mer än väl värd efter det något dystra beskedet om din rygg.
Fyndig och väldigt passande logotype!!

Biggeros sa...

Din stackare🤗
Din rygg ser verkligen ut som ett levande och krokigt frågetecken. Tråkigt att man inte kan operera. Jag förstår att om chanserna är så minimala att det skulle lyckas så får det vara.
Skönt att din chaufför var snackig och öppen. Annars brukar ett fåtal prata. Kul att han verkar vara en glad prick och verkar vara nöjd med livet. Ha det bra🤗

Christian Lehmann Gisler sa...

Ja, hörrudu, de där röntgenbilderna såg inget vidare ut.....hoppas du får det du behöver i medicin och behandlingar!
Polacken hade verkligen "kommit upp sig i smöret" :)

amo sin blogg sa...

Det var fin service frå sjåføren. Flott.
Men det er ikkje flott å sjå den vonde ryggen din.
Ikkje rart du har ryggsmerter..
Eg fekk stivet av ryggvirvler for 20 år siden etter 20 år me store ryggsmerter.
Det var vellykka, har hatt mindre smerter, tildels smertefri.
For meg har trening med ryggøvelser hjelpt bra.

Håpe du får hjelp for ryggen din.
Klem frå Anne-Mari

Geddfish ♥ sa...

Jag är ingen läkare men mycket intresserad av läkarvetenskapen. Har nu läst och förstått att diskbråck och skolios kan ha liknande egenskaper, dvs sned rygg.
Sen är det väl olika vid vilken grad som man har smärta. Men jag har fått förklaringar på varför jag ibland får ont i höger hälsena, vänster höft, eller sittrumpan. Det är min snedbelastning. Och det får jag leva med.

Anni sa...

Men aj, vilken ryggrad! Det där såg inte alls kul ut.

Undrar var den polska matbutiken i Vällingby ligger? Jag känner till en vid St Eriksplan, men Vällingby är ju lite närmare ... Kul chaffis!

Eva Trillian sa...

Ajajaj - det där ser ju verkligen smärtsamt ut. Min fantasi är det verkligen inget fel på .. .så, du har, verkligen,min sympatier!

Annette sa...

Aj, aj... Jag förstår att du har ont av den ryggen. Jag har en litet liknande rygg med c-formad ryggrad och snett bäcken och har också blivit rekommenderad sjukgymnastik, men även styrketräning. Tyckte de inte att det skulle vara bra för dig och din rygg också? Jag använder en massageboll som kommer åt de djupliggande musklerna som blir trötta av att ständigt vara i spänt läge när man är sned. Har du provat om det hjälper något? Att bara förlita sig på smärtstillande resten av livet låter som det kan bli problem med magen och kanske levern till slut. Men vad märkligt det är, att det inte går att åtgärda, när människan kan göra så mycket annat som verkar mycket mer avancerat, som att ta sig till andra planeter. Hoppas att du får hjälp, det tär att ha ont hela tiden. Jag beundrar dig som lyckas hålla en så positiv och energisk ton hela tiden, trots problemen du dras med.

Tony sa...

Härlig berättelse!
... då menar jag inte ryggeländet :-(