torsdag 31 januari 2019

Tråktorsdag - senaste nytt


Antar att julgranen får stå kvar ett tag till. Bollarna har ju åtminstone rätt färg för Melodifestivalen som börjar på lördag;-)

Inga hundar utomhus

I brist på bilder med hundar får ni nöja er med en Minion på mina broddar.

Hörde på BBC idag att en ny lag har trätt ikraft i Iran – hundar förbjuds utomhus och i bilar. Anledningen är att hundar ”skämmer folk”. Nu var det egentligen ju redan förbjudet och straffbart att ha hund i Iran. Enligt islam är hunden, till skillnad från katten, ett orent djur. Men de senaste åren har fler och fler trotsat förbudet och skaffat jycke. Från och med nu får hundarna alltså bara vistas inomhus. Har en stilla undran här. Om hunden blir sjuk och den alltså inte ens får transporteras i en bil, hur tar ägaren djuret till en veterinär då?

Hundrädd
Även om jag själv är extremt hundrädd, tycker jag att denna lag är så himla sjuk. Jag menar att hålla en hund bara inomhus är djurplågeri för mig. Och varför islam klassar hundar som orena och katter som rena är en gåta för mig. Här kan ni läsa mer om ni är intresserade, vilket ni troligen inte är.

Polar vortex

Foto: Nasa.

Polarvirveln – polar vortex – med rekordkalla temperaturer har drabbat mer än 50 miljoner människor i USA. Människor som lever i Sibirien är ju rätt så vana vid temperaturer kring 40 till 50 minusgrader, men Chicagos befolkning är det absolut inte. Allt är ju relativt, men just nu är jag ganska så nöjd med rådande noll till två minusgrader måste jag säga;-)

Tycker mina nyheter passar perfekt till KajsaLisas Tråktorsdag. Det är nämligen KajsaLisa som har uppfunnit temat.

14 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Melodifestivalsgranen blev ju riktigt passande i sin skepnad nu då!
Och din Minion var läcker. Bara positivt, inget tråkigt.

Sen kommer vi till hundarna, då blir det genast eländes elände. Jo, jag gluttade lite på din länk, men slog snabbt tillbaka till ditt inlägg.

Polarvirveln är ju lite hemsk. Kollade på Chicago förut, 31 grader i morse. Inte längesen jag var där ju. Min son Thomas svägerska bor där sen många år och hon hade skickat bild på kölden.
Brrr. Då är det ju rätt behagligt här ändå.

Susjos sa...

Tänk att du har koll på att mello börjar på lördag, tjoho!!!!
Snygg gran, helt klart!
Visste inte att du var hundrädd? Galen lag är det också.
Galen är klimatet också, det är visst extremvärme i Australien...

Svar: Nejdå, jag har inte tandläkarskräck, värre att gå till frissan ju, är ju håröm,haha! Men jag är lat helt enkelt, därför har jag inte varit till tandläkaren på länge ;.)

Ditte sa...

Vad gäller "mellon" kvalar den ju in här på tråktorsdag. Alltså i mitt tycke. Och färgerna på bollarna på första bilden är också rätt trista. Ohc en julgran nu...Trist, det också.
När jag ser märket efter dina broddar så ser jag en uggla i övre delen. Det är inte tråkigt. Men å andra sidan väldigt trist med hundarna i Iran. läste förstås dun länk om hus islam ser på hundar. Lärde mig något väldigt nytt här,- Tack!
Kylan i USA nu är illa. Ruth skrev att de i Washington hade -16 och människor fryser. De är ju inte alls vana vid denna kyla. Så vi har det ju ganska ok i kylsammanhanget.

nalta norrland sa...

Såg en uggla i första bilden... att julen varar till påsk är ju sen gammalt ;-)
Galet med hundförbudet, Iran utmärker sig tragiskt nog i alla lägen.
Kylan ja... är minus 39 kallare i USA Chicago än här i Sverige?
Minus 42 är visserligen det kyligaste jag varit med om... då var det aningen kallt ;-) men inte var förskolor/skolor stängda och nog jobbade folk ändå...
Tråkig dag? Nej faktiskt inte.

Paula sa...

Jag känner en jättefin iransk kille som numera är bosatt i Kiruna av alla ställen. Jag lärde känna honom när han bodde här i byn under sin asyltid. Han kom från en välbärgad familj i Teheran men han hade konverterat till kristendom och sågs inte med blida ögon. Hans familj hade hundar, och han berättade hur ovanligt det var. Han var förstås överlycklig över att få träffa Blinka som jag alltid hade med på mina svenskalektioner, både av praktiska skäl men också för att visa alla muslimer att här i Sverige älskar vi våra husdjur och de får följa med överallt. Minns kvinnor som satte sig med fötterna upp på bordet både av rädsla och av avsky för den orena jycken... Annars har min dag varit en tråktorsdag, mest stått och lagat mat....hundmat! Granen gillar jag skarpt, allt som ger lite färg så här års är välkommet. Även för en vinterälskare..

nalta norrland sa...

svar The Truth About the Harry Quebert Affair ska ju tydligen börja på 7an vad jag förstod på Johanna...

Jag läser ju året om, läser när jag fikar/äter och är ensam hemma... tycker det är bättre att äta ihop med en bok än t ex framför tv:n i min ensamhet.

Minus 10 och det sägs det kan bli mer snö under dagen.

Anki sa...

Jag såg direkt en uggla i ditt broddavtryck - en riktig typisk uggla :)
Den var då inte ett dugg tråkig! Granen passar till Melodifestvalen, som tillhör årets värsta och tristaste tid på både radio och tv - ja, enligt mig alltså!
Kollade länken, men insåg att jag inte var intresserad ...

Svar: Moonboots ... haha, ska föreslå det till husse! :)
Visst är sköldpaddor fantastiska husdjur! De har ju fyra till - Torsten, Debbie, Paddington och Rutan

Ama de casa sa...

Vilken galen lag! Jag undrar också hur man ens ska få hem hunden ifall man köper en. Inte i bil och inte utomhus...

Fin bollgran! Fint av den att hedra ditt favoritprogram med din favoritfärg :-D

Susanne sa...

Så fin julgran :)

Johanna sa...

Vilken urbpta dum lag! Veterinären får väl komma hem till djurägaren i så fall, fast behövs mer vård blir det svårt, men de har kanske tillstånd och köra hundarna i bil, vad vet jag haha

Tack, det känns riktigt bra med Vranjes som tränare, skall bli kul och se vad han kan göra med ifk :)

Att gå ner till deltid på samma arbete är något jag funderat på, men det är inte heller ett alternativ. Då jag kommer uppleva en inre stress att inte hinna med det skall skall. För jag kommer ha samma ansvar som idag. Och mitt förra jobb ligger för långt borta. Där jobbade jag 80% och mådde ändå dåligt så nej skolans värld är över för mig.

Christian sa...

Jo men visst...det var ju tråkigt att höra/läsa, verkligen! Hoppas att fredan blir desto trevligare... :)

Herr Nilssons Fru sa...

Who vilken underbar rosa sak. Ja vad kallar man det, knappast julgran eller julträd.
Gillar skarpt.

Kramiz

Klimakteriehäxan sa...

Islams syn på hundar - jag hade inte en aning!!!! Så ytterst märkligt!

Eva Trillian sa...

Så skönt att kunna upptäcka en minion i ett fotspår :)
Polar Vortex är läskigt!