torsdag 3 januari 2019

Årets första shoppingrunda

Reaskyltarna som varit uppe sedan mitten av november har bytts till reklam om Mellandagsrea i Täby Centrum. Dags för en shoppingrunda idag alltså.

Deodorant

Första inköp gjordes hos Åhléns, där allt, precis allt verkade vara på rea. Det enda jag var ute efter var deodorant, som dock inte var nedsatt. Dessutom lyckades jag välja två olika varianter på två olika språk. Detta kan ha berott på att jag inte bytte till läsglasögon…

Tvål

Nästa stop blev Body Shop. Även där var allt utom mina tvålar nedsatt. Nya dofter för min del, då min "vanliga" tvål Mango inte fanns. Förändring förnöjer sägs det;-)

Trosor

Tredje gången gillt - "time for a change" alltså. Brukar alltid köpa trosor hos Change. Å japp, där lyckades jag faktiskt äntligen utnyttja mellandagsrean. Expediten som hade min humor skojade till det med ”nytt år, nya trosor”… Sedan erbjöd hon sig till och med att ta ur trosorna ur plastpåsarna. Bra där! Men varför lägga dom i plastförpackningar överhuvudtaget…

ICA, Systembolaget och Sawadee
Sedan var det bara ICA, Systembolaget och Sawadee kvar, men de räknas kanske inte in i shoppingrundan;-) Totaltid för denna shoppingtour blev en timme och 22 minuter. Ganska bra jobbat tycker jag själv.

PS. Tycker det här inlägget passar perfekt till Tråktorsdag, för tråkigare "shopping efter behov" finns ju knappast. KajsaLisa har uppfunnit Tråktorsdagen. DS

11 kommentarer:

Steve sa...

1 timme och 22 minuter. Bra jobbat.

Ditte sa...

Bra där vad gäller nerlagd tid på shopping. Väldigt bra! Effektiviteten personifierad. Och visst är det typiskt att det man ska ha oftast inte finns med på rea. Undrar just varför. Men grattis till trosrean. Där drog du en vinstlott.

ulla maria johanson sa...

Det var med beundransvärd snabbhet. För egen del drar jag mig för att gå i affärer men när jag väl ger mig ut på shoppingtur tar det ofta längre tid än jag tänkt mig.

Paula sa...

Ah, bra o ha-grejer, fast mest hygien. De brukade jag förut handla på Rusta eller Dollarstore, möjligen Åhlens men de slår igen i januari i Ludvika. När beskedet kom blev det ramaskri. Varuhuset har ju funnits på gågatan mitt i stan i alla de tider. Men ack inte snart längre, inte lönsamt...nä, alla åker ju till Borlänge för att handla. Så trist.
Jag köpte förut månadstrosor...ja nästan iaf. Var tredje månad damp det ner tre par trosor i postlådan, precis den modellen jag trivs i. Himla praktiskt. Fick sluta när byrålådan började svämma över...

Johanna sa...

Ja denna ständiga rean i butikerna. Även om du ahde lite otur i din tråkhandling och håller med det är trist och köpa sånt man behöver, men nödvändigt...

Härligt och kunna ställa klockan efter sjuksköterskorna. Bra med en ca tid, då behöver man inte gå och glo på telefonen hela tiden.

Anki sa...

Enkelt och snabbt! Inga extravaganser där inte :) Bra jobbat!

"LillaSyster" sa...

Det är som du säger, mycket roligare att springa på saker av en slump och gärna till bra priser! Som när jag hittade Jansson - han kunde ju inte bara stå kvar där i butiken. Ha en bra dag!

Ama de casa sa...

Haha! Det gick ju väldigt bra där i början... Eller inte. Men du kom ju hem med lite nyheter för din del i alla fall :-)

Mina favorittrosor finns på Walmart... Haha! Måste nog ta mig över pölen snart ifall det nu är så att "nytt år, nya trosor" gäller :-D

Grattis till en snabb shoppingrunda! Fast just den där typen av shopping är absolut roligare än att shoppa kläder och skor i alla fall. Hmm... Trosor kanske räknas som kläder? ;-)

Geddfish ♥ sa...

Fenjal är underbar. Jag hade detta märke väldigt mycket en tid. Men jag är en change så jag byter olika hygienmärken.
Köper gärna nya trosor och till skillnad mot förr, ska de inte vara små utan härligt sköna.
Där var du föredömligt snabb i din shoppingrunda!

Eva Trillian sa...

Är det inte rea hela tiden numera? Inte på grejer man faktiskt behöver- såklart - men på sådant affärerna vill kränga och få oss att tro att vi behöver? ;) Höstrea, Black Friday, julrea, mellandgsrea... snart börjar vinterrean ... ja, it just keeps going on and on and oooon?

Emma, Sol som sol? sa...

Jisses, snabbt jobbat! Ska tvinga ut sonen på en massa ärenden nu (= slita honom från datorn) så det lär vara några timmars surhet. Jippiii ... Tror inte vi kommer klara oss på samma tid som dig. Men saker måste ju göras och han börjar nästan tangentbordsknappra med fingrarna i sömnen nu, känns det som.