måndag 28 januari 2019

Glad måndag

Den här bloggen ska inte bli en dokumentation av läkarbesök och sjukdomar, jag lovar. Men då temat är ”glad måndag” är det ju ändå glädjande att makens ögon fick en OK-stämpel hos ögonläkaren idag – gissa var någonstans – jo, på Sophiahemmet. Kan nästan köpa klippkort där;-)

Återbud
Ibland ska man ha tur också, vilket jag hade idag. Den av Ryggkirurgiskt Centrum rekommenderade sjukgymnasten verkar vara väldigt poppis. Hon var fullbokad hela februari, men hade fått ett återbud imorgon klockan 13:00. Yiipphhiiee:-)

En korv med bröd, nej tack!
Skylten borde jag kanske ha sparat till Skyltsöndag, men är det glad måndag så är det;-) Nog gillar jag gamla neonskyltar, och den här är inget undantag. Den föreställer faktiskt en (bajs-)korv med bröd och senap, eller möjligtvis ketchup med för länge sedan utgånget bäste före datum..


Den sovande gubben
Nog kan man somna på tunnelbanan. Herren med den fina jackan vaknade dock med jämna mellanrum och tog några klunkar ur sin medhavda Aussie tetra. Sedan somnade han om. Gud så vi skrattade.


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

18 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Jamen då sov han nog gott där med lite värmande innanför den gröna - för vädret tunna - jackan.

Ama de casa sa...

Vad skönt med makens OK-stämpel och att du fick en tid där hos sjukgymnasten! Hoppas hennes åtgärder kan hjälpa dig att bli av med ontet!

Jag gillar ju korv, men den där såg faktiskt inte sådär jättesmarrig ut... ;-)

Vi drack i och för sig också tetravin igår på grisfesten, men vi höll oss vakna och använde plastmuggar. Väldigt stilfullt - åtminstone i jämförelse med herren i ditt inlägg :-D

Geddfish ♥ sa...

Tänker på den gröna gubben. Tänkte han sova sig runt i tunnelbanan, månntro?

Grattis till att ha fått en tid till sjukgymnast. Hoppas du kan bli hjälpt. Och grattis till makens OK, värdefullt.

Alltså, en glad måndag!

nalta norrland sa...

Hurra så bra att det blev ett återbud så Du får komma till Sjukgymnasten.
Hurra igen så bra att Din man fick en OKstämpel på sina ögon... att se bra ut är viktigt.

Korvskylten, nej tack, så gräsligt.

Mannen... ja fin färg på jackan...

Härligt med en Glad Måndag :)

Herr Nilssons Fru sa...

Så gott när allt ordnar sig med ögon på mannen o sjukgymnast för dig. På Sophiahemmet har jag varit och tagit prover, när jag var hos blodläkaren i Stockholm. Trevligt ställe.

Korv är de bästa jag vet. Jag är en redig korvmänniska. Fast nej jag ser inte ut som en korv alls.

Glad fortsättning på måndagskvällen
Kramiz

Ditte sa...

Vilken glad måndag både för dig och maken. En ok stämpel vad gäller ögon är absolut glädjande och likaså att du fick en tid hos fysipterapeuten. Passa gärna på att boka in dig på en tid varje vecka när du ändå är där. Neonskyltar gillar jag också och tittar tacksamt på de du presenterar.
Den sovande mannen i grönt är en höjdare. Undrar om drycken bidrog till sömnen.

nalta norrland sa...

Jag har släppt in både Gerd & Anki...

Anki sa...

Skönt med OK vad gäller makens ögon och toppen att du fått en så snabb tid hos den populära sjukgymnasten :)
Den sovande mannen var lite sorglig tycker jag ...
Fick inbjudan från Åse, men ändå inte lyckats bli insläppt ... men det ordnar sig nog :)
Svar: Ryggan hittade jag på Dollarstore :)

nalta norrland sa...

svar Vet inte varför Anki inte blivit insläppt då jag skickade inbjudan till dem båda samtidigt och Gerd är inne... hon har kommenterat

Förstår icke hur Du menar med att Elin & J inte kommer att märka skillnaden... Js Kalaspuffar som han äter varje kväll innehåller 8,68,6g socker/30g och Elins rostade macka 3g socker per skiva å hon äter typ inget annat bröd.
Igår åt jag en clementin vilket är big no no då den innehåller 11g socker
Så sockerfritt är svårt

Anki om Du läser detta och fortfarande inte kommer in i bloggen Hör av Dig

Steve sa...

En bra sjukgymnast är guld värd. Hoppas att du får hjälp med din rygg.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, det er lov å le, både av det ene og det andre, på min blogg og på din, for nå lo jeg av pølse (korv) med sennep og brød, som ble i mine øyne høreapparat. Jeg levde meg helt inn i dine beskrivelser av sjukvård.... og da var det ikke noe pølse og brød jeg så, nei!
Ser fram til ditt FIL-innlegg, eller skal jeg bare ta en ny titt på mitt? Ha en lattermild dag ;:OD)

"LillaSyster" sa...

Vad bra att du fick tag i en återbudstid. Jo, det är ju så att sjukgymnaster har hur mycket som helst att göra. Ha en bra tisdag!

Susjos sa...

Grattis till både dej och maken! Härligt med en tid så snabbt som i morgon! Jag har äntligen tagit mej i kragen och ska till tandläkaren här runt hörnet i morgon,ser dock inte fram emot besöket...

Korv gillar jag, i alla fall riktigt god kokt wienerkorv som knäpper så där gott !

Anita Malta sa...

Härligt att din makes ögon fick okay och grattis till den snabba tiden hos sjukgymnasten, klart man blir glad :)

Korv med bröd har jag inte ätit på åratal och inte blir jag heller frestad av bilden. Men neonskyltar gillar jag och ser med glädje gärna fler av sånt.

Sen blir det inte lika kul, tycker det är riktigt sorgligt med mannen du lagt ut på bild. Tänk om någon skulle känna igen honom, föreställ dig att det vore du som blev "uthängd" på någon okänd människas blogg och dessutom blir skrattad åt. Nu tror jag naturligtvis inte att du skulle sitta och dricka klunkar vin ur en tetra på tåget, men ändå. Det känns inte rätt och jag blir inte alls glad.

Sen undrar jag hur långt vi hobby fotografer egentligen kan gå efter ha läst lite om GDPR, den nya lagen som infördes i somras. Läs gärna själv och begrunda, det är i mitt tycke lite luddigt men jag fick mig iallafall en tankeställare.

https://www.kamerabild.se/nyheter/lag-upphovsr-tt/gdpr-s-p-verkas-fotografer-av-den-nya-lagen

Hoppas du inte tar illa upp för det jag skriver men min spontana reaktion var väldigt negativ. Har ju själv lagt ut okända människor på mina bloggar men har som sagt börjat fundera på om det verkligen är rätt. Tur att det inte är måndag idag eftersom den ju normalt är fylld av glädje :)

Christian sa...

Bajskorv?!?!? hu vaale.....
Vet gubben att han blivit offentlig?

Johanna sa...

Härligt när man får en sådan avbokningstid och slipper vänta länge på besök. Hoppas det gick bra idag! :)

Tanken är och hitta ett jobb nu som inte gör mig sjuk. Vilket tyvärr jobbet i särskolan gör mig. Även om jag trivs med jobbet så tar det för mycket kraft och energri av mig och det ahr jag inte råd med nu när jag är själv. Jag hade inte råd med det innan heller och det inser jag nu. Därför måste jag ändra i mitt liv. För att fungera som mamma och som mig själv. Livet är inte bara jobb. Och skall jag fungera i en framtida relation igen så måste jag också må bra och det gör jag verkligen inte nu.

Susanne sa...

Blev lite kräkig av korvskylten så jag scrollade snabbt ner ner till mannen i den gröna jackan. Hoppas att inte tillbringar alla sina dagar sovandes på tåget.

Eva Trillian sa...

Gillar Grön Gubbe :) Så skönt att han gjorde som han ville! Är man trött så är man!