fredag 11 januari 2019

Fem en fredag vecka 2: Sena kvällarVad är det bästa med att vara vaken när alla andra sover?
Både maken och jag har alltid varit nattugglor. Nu när vi är pensionärer tycker jag att det känns lyxigt att kunna lägga sig ännu senare än när jag jobbade. Det bästa med att vara vaken när alla andra sover, är att jag kan sova när alla andra går upp för att gå till jobbet.

När var du sist vaken mitt i natten, och av vilken anledning?
Vaknar endast mitt i natten (allt är relativt när man lägger sig sent) när jag är kissnödig.

Vilket sent öppet ställe har någon gång räddat dig, och varför?
Vi har inget sent öppet ställe i närheten. Men när jag var ung så var det nog en bensinmack som sålde ”nattmat”.

När du inte kan sova av någon anledning, vad håller dig sällskap?
En bok och/eller en bloggpromenad.

Vilket tv-program som liten fick du inte se för att det gick för sent?
Det kommer jag inte ihåg.

Det är Elisa som uppfunnit Fem en fredag.

PS. Bilden har ingenting med inlägget att göra. Den visar en minst sagt annorlunda utsmyckning på caféet Kardemumma. Kolla bara tekannan. DS.

16 kommentarer:

Susjos sa...

Hej från ännu en nattuggla, och maken är det också, om han inte ska upp och jobba! Gillar också att vara vaken på natten, det är liksom då jag kopplar av!
Mitt nattjobb gör väl också sitt, att jag är lite rubbad i dygnsrytmen, men så länge jag kan sova när jag vill så är jag nöjd!
Trevlig helg!

Ditte sa...

Jag ansluter mig till nattugglorna. I alla fall oftast numer som pensionär. Skönt att disponera sin tid. Förr, i jobbtider, blev det tidigare sänggående. Jag har ju heller vanligtvis ingen brådska upp på morgonen. Skönt så.
Bilden piggar upp och det gör även tekannan. Så läcker.

nalta norrland sa...

Även jag (och Elin) ugglar om natten även om vi nu icke hoar hela natten 😜
J somnade redan 18.45 jo jag skjutsade Elin till Kulturhuset strax efter halv 7 å när jag kom hem tillbaka så sov han... rätt vanligt fredagar
Elin har varit på en två timmar lång danslektion, läraren kom från Umeå bara för denna lektion till vardags jobbar han på Balettakademin i Umeå , en gång i månaden blir det intensiv dansträning fredagkväll - annars dansar de onsdagkväll å då är det en lokal förmåga som tränar dem...
Nu kvällsfikar Elin å jag läser... eller jag går en bloggpromenad 😁

Biggeros sa...

Min man och jag är även nattugglor. Under julhelgen har det blivit många sena kvällar. Nu börjar vardagen igen för min man men jag är hemmafru med mycket egentid. Även jag har rutiner i vardagen. Kul att läsa dina nattrutiner...
Om jag vaknar och inte kan sova så slår jag på Star Trek...somnar ganska så snart därefter. Trevlig fredag kväll🤗

Geddfish ♥ sa...

Jag är en kvällströtter. Precis som när jag jobbade. Gillar dock att sova längre än 05.45 som när jag jobbade. Dock inte längre än till 07.30 som panschis.
Läcker bild.

PS. Gillar att fota kulturkrockar. På plats finner man sig i det mesta. Hemmavid kan man grunna. Men jag gillar att ha kameran till hands. DS

Klimakteriehäxan sa...

Superfin kanna! Har sett blomkrukor i samma stil.
Om nätterna: jodå, nog vaknar jag emellanåt. Ibland somnar jag om, ibland inte. Sparar kanske detta till en annan fredag.

Annette sa...

Ja, vi har ju redan konstaterat att vi är helt olika här. Jag har alltid varit morgonmänniska. Men jag håller med om att det är lyxigt att kunna vara vaken när andra sover, för mig gäller det däremot på morgonen, som nu.

Monica sa...

HAHA ibland undrar jag om vi lever i samma land du och jag, ordet hora dök upp på min arbetsplats redan på 70talet och har inget med dagens uppfostran att göra.
Man skulle ha tagit tag i det redan då men det var det ingen som ville varken politiker eller facket bara att finna sej i var svaret:-(
Ha en skön lördag:-)

Anki sa...

Haha ... här är vi då inte det minsta lika! Jag är och har aldrig varit en nattuggla, inte ens i min ungdom :) Njuter av tidiga morgnar ... tyst och lugnt och inget som stör :)

Ama de casa sa...

Rolig lista - igen! Och på rätt dag - igen! :-D (Att jag sen läser den på en lördag, det är ju inte ditt fel ;-) )

Jag brukar säga att jag har inverterat sömnproblem - jag kan sova i princip hur mycket som helst... Nån nattuggla är jag inte, och ingen morgonmänniska heller. Fast mer morgonpigg än du, det är jag definitivt :-D

Eva Trillian sa...

Gillar ordet bloggpromenad :)
Lösningen "en bok" fungerar på mycket :)

Herr Nilssons Fru sa...

Låter mysigt de där att kunna lägga sig när man vill o vakna när man är utvilad :) själv stiger jag upp 4.40 på morgonen, gillar att ta de lugnt på morgonen o komma först till kontoret o få en stund för mig själv innan de andra ramlar in. Man får hoppas man är fisk o glad den dagen man ska gå i pension.

Jag gör som du om jag inte kan sova på natten (händer sällan, men de hädner) jag sätter mig vid datorn o tar en bloggpromenad o kollar FB o Instagram o läser lite här o där :)

Kramiz o ha en fin lördag

Steve sa...

Jag har alltid varit morgonmänniska och med åren har jag oxå blivit nattuggla. Alltså både och numera.

Carita Liljendahl sa...

Trevliga frågor, intressanta svar!
Jag har ibland kopierat frågor av det här slaget, och tänkt att jag ska svara på dem på min blogg, men det har inte blivit av.
Ska försöka göra bot och bättring :-)

Paula sa...

Ja vi är kanske något speciella vi nattugglor. Fast jag går inte och lägger mig förrän jag är riktigt trött så alternativet att stiga upp om jag inte somnar finns inte...det blir en kamp mellan kudden och mig och bekväma ställningar i sängen.
Mitt skyltbidrag kommer om några timmar, har precis vinkat av dottern

Elisa sa...

Om jag inte behövde gå jobba eller orka ta hand om en liten son hade jag fortsatt vara en nattuggla. Kan hålla med dig om att det är riktigt skönt att inte behöva gå upp när alla andra gör det. :)