tisdag 21 november 2017

Weekly photo challenge: Vecka 47 – ”Godis”

Nu kommer ni troligen inte tro mig när jag säger att jag faktiskt aldrig köpt lösgodis. Inget annat godis heller för den delen. Undantag mörk choklad till maken. Det är sant! Så idag bestämde jag mig för att leta upp godishyllorna hos den lokala ICA. Konstigt nog är de inte strategiskt placerade för "lördagsgodissugna" barn. Utmärkt tycker jag med tanke på vad jag hittade där.


Här har ni några Jolly Roger look-alikes, som inte alls liknar originalet.


Och några till, som är aningen mera lik piratflaggan.


Mjölktänder är ju de första tänder man tappar. Och dessa ”löständer” är inga fullgjorda ersättare tycker jag. Kolla ingredienslistan som jag monterat in i bilden. Tycker den borde ha förstärkts med en varningsetikett typ ”Hälsofarligt”.


Vampyrtänder tappas inte så ofta, då det inte finns så många vampyrer bland oss. Även här klippte jag in ingredienslistan i fotot. Föreslår en likadan symbol som ovan samt en dödskalle som varning.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag med godis hittar ni här.

PS. Tusen tack Sanna för just det här temat:-) Efter den här fotorundan är jag för evigt tacksam att jag är en "saltis" och ingen "sötis". Å skulle jag mot förväntan ändra mig, är det bara att gå tillbaka till det här inlägget och läsa ingredienslistorna. DS.

26 kommentarer:

Byblixtra sa...

Snygga närbilder på lösviktsgodiset, som gör sig bättre på bild än i våra kroppar.

nalta norrland sa...

Ha ha läser man ingredienserna lär man få sluta äta :)
Röda godisar färgsätts med hjälp av löss... å det äter alla utan att tänka på det ;-)

Jag är ju choklad typen :)
Visst har jag ätit lösgodis, men det hör icke till vanligheten då jag förknippar lösgodis/plockgodis med magsjuka, kräkningar ;-)

svar Vadå vantar ;-) nä jag använder sällan vantar, eller jo när jag åker spark, det blir jobbigt att hålla händerna på sparkhandtagen utan vantar.
I natt var jag ut med Bullen vid 2tiden, klädd i knäkorta pyjamasbrallor, thisha och barfota i foppaskorna, minus 25 å yes det var skönt när han var klar med toabestyren så vi kunde gå in.

Elin går klädd i vanliga tunna tights/leggings, utan vantar, norrlänning vet Du :) jag skickar henne till skolan med överdragisar/täckbyxor men hem kommer hon utan.

Å Yes nu blev det värsta längsta kommentaren igen.

Susjos sa...

Är ingen större godisätare, men visst kan jag äta godis, och visst har jag köpt lösgodis, främst till påskäggen! Min man är galen i godis, gärna lösgodis,fast han föredrar choklad, tror jag!
Jag gillar en av de sorterna som du fotat och det är "Hallonlaktritsskallarna", de är sååå goda ,både sött och salt samtidigt! Å de är säkert inte alls nyttiga, men nån gång då och då är det gott!

Ha det gott (hihi!)

Geddfish ♥ sa...

För mig är sånt godis, som du visar, otäcka saker. Ja, jag äter inte godis alls. Jag äter mörk choklad 90 %, 70 är alldeles för sött.
Mitt godis är frukt och grönt, sån är jag!
Glass, kan jag äta nån gång.
Detta har dock inte gått i arv, för mina barn och barnbarn tycker om godis.

Bortsett från mina tyckanden, så har du klarat utmaningen med glans!

Ditte sa...

Ett toppenbidrag till temat! Hilma bra foat dessutom! Och perfekt med innehållsförteckningar.
Kanske avskräcks några. Jag är nog lite av en saltis, men ganska rimligt. Lite mörk choklad då och då smakas med nöje, men inte alltför mörk för då blir den besk i mitt tycke.


Åke sa...

Min kompis skulle kalla det där för syntetgodis, han äter aldrig sånt, men jag må erkänna att det det sög tag i mig. Du nu har jag återgott till den tredje länken... dom är lite kinkig på mig 😢

KajsaLisa sa...

Mjölk och vampyrtänder var något nytt. Vilka hål vampyrerna får i tänderna om dom äter det här.

Steve sa...

Ett avskräckande inlägg. Hur kan dylikt få säljas är frågan jag ställer mig. Så länge nån köper så kommer nog godisförsäljningen att blomstra. Den s k marknaden finns förstås även på detta område. Själv avstår jag både sött och salt godis, men choklad av god kvalité kan jag ibland låta mig frestas med.

Anki sa...

Ruskiga närbilder och bra att du lyfter fram innehållsförteckningarna också! Tycker om godis ibland, men köper aldrig lösgodis då jag tycker det är ohygieniskt! Helst äter jag mörk choklad :)
Perfekt till temat - snyggt jobbat!

Biggeros sa...

Ja, där fångade du dessa "giftiga färggranna sockerbomberna" på bild. Kan man ens zooma in och läsa ingredienserna på godiset så hade man inte ätit det. Om det det skrämmer bort endel, för de flesta "godissugna" kan bästa fall inte läsa🤗
Jag äter inte godis numer men jag är den där tjejen som alltid gillat "salta katten godis"

Susanne sa...

Undrade just vad vilka bilder jag skulle få se, visste till 100 att det var inte någon godisskål hemma på din gata ;)

Ama de casa sa...

Aldrig köpt lösgodis??? Det som är såååå gott! Inte ens innehållsdeklarationen kan avskräcka mig ;-)
Men jag äter det otroligt sällan nuförtiden, detta trots att jag kan köpa det i skandinaviska affären tvärs över gatan. Jag ska ju undvika socker (som nog dom flesta bör göra egentligen) och ger mig själv en klapp på axeln för min disciplin :-D Men står det en skål framme hos nån, då är det nästintill omöjligt att inte ta åtminstone EN bit...

Härliga bilder som gör mig lite sugen, även om just dom där sorterna inte är dom största favoriterna :-)

Eva sa...

Toppenbilder. Men fy vad äckligt när man läser innehållsförteckningarna.

Anni sa...

Nej, det där vägrar jag att äta. Tacka vet jag choklad.

Längtar till imorgon och plusgraderna men köksgardinerna får sitta uppe tills det ljusnar igen i slutet av februari. Det är bara i köket jag byter gardiner, gillar att få det ombonat och mysigt och slippa se ut på vintern.

Stare Ström sa...

Att socker och annat tveksamt ska vara så gott för en del. Nej, man tappar lusten när man läser ingredienserna.

Paula i pörtet sa...

Hej, jag slutade äta socker 1997, jisses det är visst tjugo år sen! Trots det dras jag med övervikt, men det var lättast för mig att avstå ifrån eftersom jag aldrig varit någon godisgris. Smaklökarna vänjer sig, så nu om jag äter något sött så grinar jag lika illa som när andra äter citron...
Det låter jättetrevligt att gå ut och äta på olika restauranger. Här på min ort har vi en pizzeria, thats it! Jag får åka sex mil till stan och det gör jag inte om jag inte måste...så jag får allt fortsätta laga maten min själv. Förresten så smakade kattmaten bra!

Husbilen-Ellen sa...

Även om jag är en sötis, så gillar jag inte innehållsförteckningen. Det har genom åren blivit mer choklad och naturgodis och på senare år mer sött fikabröd.

Helén sa...

Lösviktsgodis äter jag emellanåt, försöker undvika det men ibland blir frestelsen för stor trots innehållsförteckningen. Just de där godisarna lockar dock inte men några punschpraliner och hallonbåtar slinker gärna med. Synd att godiset måste tillverkas med så skumma ingredienser.

Beppan sa...

För min del får denna typ av godis vara kvar i butiken. Håller mig till mörk choklad då och då när suget sätter in efter en god middag.
En bra och informativ bildserie fick du till på temat!

Carita Liljendahl sa...

Och du kanske inte tror mig heller - men just den här typen av lösgodis lockar inte alls - jag kan köpa fruktnappar nån gång, men där går gränsen :-)

Toppenbidrag i utmaningen ändå!

Maria sa...

Detta lösgodis är så äckligt så det finns inte. Det i påse kan gå ann men innehåller ju samma onyttiga saker rent av gifter emellanåt för att inte tala om plastpåsarna de är förpackade i. Det finns en anledning till att de är av kraftigare plast. Nä fy, tror jag slutar äta det här jag också. Man kan göra hemmagjort. Åtminstone lite bättre. Tack för ditt inlägg!!! Kram Maria

FREEDOMtravel sa...

På en föreläsning en gång fick vi höra om godiset hallon-lakritsskalle och om hur de lyckats så fantastiskt på FB ;) http://www.freedomtravel.se/2016/04/content-marketing-vad-ar-det/

Karin sa...

Det är inte fel på fantasin hos godistillverkarna!
Föredrar själv choklad när det handlas godis!
Kram Karin

amo sin blogg sa...

Så morsomme godterier.
Her er det berre å velge og vrake.

God søndag frå Anne-Mari

Anonym sa...

Oj!!!! Nu blev jag sugen :D

Musikanta sa...

Smågodis har jag aldrig gillat, men äter gärna en chokladpralin - helst med marsipan - om jag blir bjuden. Maken som är vegetarian köper däremot sådant ibland när det är extrapris. Men han är mycket noga med att det inte finns någon gelatin med i hans godis. Det är ju gjort på djurben.
Ingrid