torsdag 2 november 2017

Dagens fundering med dagsfärska bilder

För någon vecka sedan kunde jag/vi ju konstatera att blogglandia har krympt rejält sedan i somras. Har även kunnat konstatera en ny ”trend” nämligen att bloggvärlden verkar ”tröttare” på torsdagar och fredagar. Med tröttare menar jag att färre läser och kommenterar inläggen. Detta gäller inte bara ”små” utan även stora bloggsajter. Jag menar inläggens innehåll dessa dagar är väl inte mindre intressanta/roliga/informativa än resten av veckan, åtminstone tycker inte jag det. Märkligt är det i alla fall. Vad tror ni det kan bero på?


Den här trasiga trappan vid Östra Stations tunnelbana har jag visat förut. Den har funnits där i flera år och är fortfarande inte åtgärdad. Inte blir trappan roligare att titta på med höststormarnas lövskörd och massvis med skräp framför.


Lunchdejten med favo kollegan Eva ägde rum på den koreanska restaurangen Arirang på Luntmakargatan. Bläckfisk Bibimbap med bland annat sötpotatisnudlar - mums:-)


Vet inte riktigt hur Danderyds kommun tänkte här. Visst är det trevligt att ha en sprillans ny trätrappa att sitta på när man väntar på en buss vid Mörby Centrum. Väldigt fint, men...


... när det regnar/snöar, vilket det ju gör ganska ofta här, är trappan totalt värdelös. Den har nämligen inget tak. En liten men väsentlig planeringsmiss skulle jag säga.

PS. Bilderna har ingenting med inlägget att göra och lär inte höja dess läsvärde heller antar jag, men de är åtminstone dagsfärska;-) DS.

21 kommentarer:

nalta norrland sa...

Har faktiskt tänkt samma sak... i slutet av veckan dalar både besöksantal och kommentarer, att blogga en lördag är mindre skoj ifall man (jag) vill ha respons eftersom det typ är dött i blogglandia fredag & lördag.

Trist å tråkigt men troligtvis har det inget med själva blogginlägget att göra, antingen är folk tröttare eller så har de nått roligare för sig ;-)

Som svar på Din kommentar hos mig så tycker jag inte att mitt liv är sorgligt, visst det hade kunnat vara annorlunda om jag fått vara frisk... men nu är det som det är å bara att göra det bästa av situationen.
Det finns många med samma sjukdom/diagnos som mig som är helt sängliggande, som behöver hjälp med allt, som sondmatas... livet hade kunnat varit värre.
Jag får se om jag känner att distansstudier är något för mig och vad som krävs innan jag kastar yxan i sjön eller kastar in handduken ;-)

Idag är jag sämre, det blev för jobbigt igår, var på utflykt med min mor, elva timmars samvaro med min mor tar på krafter jag icke har ;-) nä allvarligt så var det de fem timmar på bussen som var jobbigast. Vi var på "pensionärsresa" till Umeå, Avion/Ikea :)

Ditte sa...

Vad gäller nergången i så har jag också tänkt på det. Men har ingen aning om varför det ser ut som det gör mot slutet av veckan. Och det verkar ganska allmänt, både for stora och små, precis som du skriver. Anledning? Annat är roligare- kanske.

Oh, Arirang - en restaurang som jag också gillar. Men ett bar tag sedan jag var där. Dags igen känner jag.

Intressant med träsoffan utan tak. Tankefel här verkar det som. Ett stort.

Och din blogg tycker jag är läsvärd oavsett om bilderna hör ihop med texten eller ej.

Susanne ❤️ sa...

Hmm har aldrig funderat på det men det stämmer nog och kanske därför jag la upp en gammal bild OCKSÅ haha, men faktiskt några helt dagsfärska här med :)
Hmm konstigt med denna bänk för att vila på men som sagt Varför då sverige består av mest kalla perioder och då behöver vi skydd mot regn och väta när vi väntar... kanske kommer ett tak snart ?!

Nu ska jag väcka gubben som slocknat i soffan och gå och natta mig själv med en ny deckarförfattare som är Riktigt läsvärd (ny för mig) Kristina Ohlsson och boken Davidsstjärnor riktigt bra måste jag säga och böckerna finns i en serie och det här är nr 5.

Kram och God natt

nalta norrland sa...

Okidoki
Sorgligt 😜 att Du känner att jag missförstår Dig 🤔 förlåt men jag är väl överkänslig 🙄 Men jag hoppas Du fortsätter att kommentera jag lovar att säga till om jag tar illa upp å Du får göra detsamma 😊 det vore mer tragiskt ifall Du inte känner att Du kan vara öppen å ärlig än att jag eventuellt missförstår jag säger till va så säker 😜 ord är lätta att vrida å vända på ibland så de blir kantiga

Ha en fortsatt fin torsdagkväll nu ska jag lägga mig å vila sova å i morgon är det en annan dag 😊

Carita Liljendahl sa...

Jag vet inte vad det beror på att vissa dagar är "sämre" dagar i Blogglandia.
Jag hoppas ändå många orkar hålla på, och att nya kommer till på den här kanalen som jag tycker är fin och traditionell. Man kollar och läser då man hinner, kommenterar likaså då man hinner.
Alla kan ju inte vara vgloggare (video) eller youtubare osv.

FREEDOMtravel sa...

Hur märker du att "Blogglandia" krympt ...? Vi har alltid färre läsare på hösten och fler på våren/sommaren, men tror att det beror på husbilsintresset ;) Att fredagar är en dålig dag vet vi däremot - den dagen har vi alltid minst trafik!

Susjos sa...

Jo, visst är det så att färre kommenterar på helgerna? Man har kanske massa aktiviteter då?
Mums så god din lunch såg ut, den restaurangen vill jag besöka ,tack för tipset!
..å inget tak vid trappen,galet!

Anki sa...

Har inte tänkt så mycket på detta, men nu var jag tvungen att kolla - och du har rätt - torsdagar är den dag som har minst besök och minst kommentarer.
Den som ritade den där sittplatsen gjorde det nog förra året då sommaren aldrig verkade ta slut ... eller också bor personen i en annan del av världen där det inte regnar eller snöar.
Nu ska jag fundera lite över onsdagsinlägget här hos dig och kika in till Anette och kolla enkäten :)
Ha en bra dag!

Anette sa...

Fredagar har jag absolut minst antal besökare. Tror att folk är trötta efter en arbetsvecka och bara vill mysa med varandra.
Söndagar däremot, då är mina läsare alerta.

Ama de casa sa...

Jag har alltid tyckt att fredagar och lördagar har varit dom minst "livliga" bloggdagarna. Då har jag tänkt att det är ju trevligt att människor har ett liv utanför bloggen på helgerna. Nu har torsdagarna också börjat svikta - hoppas det beror på att folk har börjat ta långhelger ;-)

Minskningen i stort tror jag beror på instagram. Som jag inte har varit inne på alls - har fullt upp med bloggandet :-)

Inget tak? Dom har nog tänkt sig att dom där små klätterväxterna ska bilda ett naturligt sådant i sinom tid... Lycka till, säger jag bara ;-)

Maten såg väldigt god ut. Men jag tyckte först att dom där bläckisarna såg ut som väldigt sladdriga pommesar... Har nog inte riktigt fått upp ögonen ännu :-D

nalta norrland sa...

Har Du sett att jag bloggade en gång till igår torsdag?

Susanne sa...

Den där restaurangen måste testas, tack för tipset.

Steve sa...

Kommunernas avdelningar för planering/uppföljning /underhåll är lika trötta i storstan som annorstädes ser jag.

Monica sa...

Maten ser väldigt god ut men är inget för
mej bläckfisk hoppar jag över.
HAHA man har nog inte tänkt alls vid skrivbordet
som vanligt man upphör aldrig att förvånas.
Samma med dom som skriver tidtabellerna lagom
till tåget kommer in går matarbussen, måste
vara sponsrat av företagen i centrum som får
fler kunder när man får vänta en halvtimma.
Kommentarer ja ibland när man lagt in en
höjdarbild var nästan ingen in och tittade.
Nu för tiden skriver jag bara för två HIHI
Ha en skön helg :-)

Eva Trillian sa...

Plockar upp din tanke och fortsätter den; kan det vara så att folk i allmänhet börjar bli medietrötta? Det är så mycket att hålla reda på och så många nyheter och in put att reda i att de kanske finner det enklast att helt enkelt ta ett kliv tillbaka? Vem vet? Förändringarnas tid är inte nu - den är hela tiden :) snart har du nya bloggare i ditt flöde!

Anita Malta sa...

Har inte lagt märke till någon skillnad mellan aktivitet i bloggvärlden om det är söndag, onsdag eller vilken dag som helst. Bland WordPressare är det iallafall full aktivitet alla veckans dagar. Kan ingenting om blogspot men följer man ett antal bloggare som har wordpress så kommer de upp i "Läsaren" för varje nytt inlägg plus att vi kan kommunicera via kommentarer utan att behöva gå tillbaka till varandra. Tror jag följer ungefär 30-40 wordpressbloggare medan jag inte vet hur jag ska kunna följa de som har blogspot om jag nu inte vill ha en mejl för varje inlägg någon gör och det vill jag inte. Det blir jätterörigt i inkorgen. Att du lägger ut ett inlägg per dag vet jag ju men andra får jag besöka lite då och nu för att se om något nytt har skett.
Inte blev du väl klokare på det här men som sagt, jag märker ingen skillnad alls.

Åhh... den lunchen ser god ut, fast kanske liiite gummiartat. Men när jag läser vad det är blir jag jättehungrig :-D

Sen har vi ju den där förbaskade Roboten som man ska bevisa att man inte är. Tycker det är lite synd att WordPress och Blogspot inte är vänner, eller snarare kompatibla, det skulle underlätta mycket.

Paula i pörtet sa...

Hej, jag har färre besökare nu än i somras. Ingen aning om varför. Men, jag skriver mycket för min egen skull och tänker inte så mycket på antal besök. Däremot är jag alltid glad att få kommentarer och de leder alltid till att jag hälsar på tillbaka. Läser jag en blogg så ger jag också en hälsning. tycker det är trevligt att ge sig tillkänna. Ofta har man ju någonting att säga om inlägget, som t.ex nu att jag är superavis på alla stadsbor som har en massa spännande krogar att välja på. Jag skulle mer än gärna hugga i på bläckfisken! Älskar annorlunda exotisk mat. Själv var jag på enda restaurangen i byn igår kväll, pizzerian, dit jag går ca två gånger per år. Men, jag hade mycket trevligt sällskap av en väninna som jag bara träffar ett par gånger per år så omgivningen o maten var inte huvudsaken. Trevlig helg½!

Guldkryckan sa...

Jodå...tillhör ju själv de som minskat mitt bloggande...vill skriva mer men orken finns inte riktigt där...eller motivationen...men snart så...om jag har tur ;)
Ja, trätrappan där...någon har gjort en miss...haha...ja jäklar.

Här blev det högrev med blomkål idag, potatis ska man ju undvika säger de, men det går det också.
Gott var det hur som helst. :)


Ha det underbart Bp.

Anni sa...

Jag har aldrig ens funderat över veckodagar och besöksfrekvens. Själv skriver och läser jag när jag kan och vill, oavsett vilken dag det är i veckan. Däremot ser jag att bloggandet gått ner när flera utmaningar försvunnit, som först Fototriss och sedan Helgbilden. Många bloggare skriver uppenbarligen enbart till de som deltar i utmaningarna. När nu Blommig fredag vaknat är det plötsligt full fart på trädgårdsbloggarna igen, vilket ger trevlig läsning under vinterhalvåret.

Platta tak och glesa väntkurstak är inget för våra breddgrader! Det är kanske inte bläckfisk heller, men det äter jag gärna. Och sötpotatis! Mums!

Annette sa...

Intressant. Jag skall kolla upp statistiken hos mig och se hur det ser ut. Själv saknar jag fototrissen och helgbilden i bloggarna, det är inte samma sak på Instagram.

När jag hade webbshop var det mest aktivitet på förmiddagar, då shoppades det mest, och särskilt på måndagar. På kvällar och helger var det lugnt. Jag tolkade det som att många är ute och surfar på jobbet, men ägnar sig åt annat på fritiden. Och att måndagar har en topp kanske beror på att många då varit borta från nätet under helgen och har en del att ta igen.

KajsaLisa sa...

Dom kanske är väderoptimister :)