fredag 24 november 2017

Black FridayKände mig riktigt taskig idag, då varken maken eller jag hängde på Black Friday och ”sponsrade” alla butiker som inte bara hade en massa extrapriser utan äver utökat sina öppettider åtminstone i Täby Centrum. Ja, egentligen var det en ”Black Week” där hela veckan – suck!

Restaurang- och cafébranschen
I stället valde maken och jag att främja restaurang- och cafébranschen under dagen, helt utan extraerbjudanden. På Café Bravo, som jag nämnt så många gånger var vi t o m med om ett litet äventyr.

Falsklarm
En av baristorna hade av misstag tryckt på larmknappen. Inom loppet av en minut stormade det in tre biffar – jag menar ordningsvakter – från gallerian som dock snabbt kunde återvända till Liljeholmstorgets shopping center. Det var ju ändå ett falsklarm. Tyckte att tjejen borde ha bjudit dom på en kopp kaffe.

Polis

Någon halvminut senare såg man blåljus och strax därefter kom två poliser (en kvinna och en man) in i caféet. De bjöds inte på fika heller. Sedan kom en motorcykelpolis till platsen (se bild). En kvart senare anlände säkerhetsbolagets ”administratör”och skrev en rapport om den onödiga utryckningen. Nej, inget ”mutkaffe” till honom heller, vilket hade behövts, då kalaset kommer att resultera i 1 800 kronor i ”böter”. Tjejen var vid det här laget gråtfärdig, då hon trodde att pengarna skulle dras från hennes lön. Mutkaffe från början hade varit ”billigare” som sagt. En ganska så svart fredag för baristan...

Bonusbilder

Just vid Liljeholmstorget kan man upptäcka de mest färgglada frisyrerna. Problemet med att fånga dom på bild är att det är så mycket folk i rörelse som skymmer "fotoobjekten".


Trasiga jeans har man ju hört talas om. Trasiga blommor var något nytt för mig. Kolla namnet på den fula blomman. På latin är den ett "delicious monster", på engelska ett monster med en apmask. Så konstigt det kan bli;-)

14 kommentarer:

nalta norrland sa...

Först: Blomman, jag tänkte på allvar VA!! nått kryp har ätit på bladen... kunde väl aldrig tro att blomman faktiskt skulle se ut så.

Sen: Den där märkliga hårfärgen återfinns på personal här på lokala COOP, och nej det är icke C som har färgat håret utan en annan butiksanställd.
Då vi var till Umeå, Avion/IKEA såg jag flertalet 15 - 25 åringar med hår i märkliga pastellskiftningar, tydligen är det modernt ;-)

Sist: Black Friday är ju helt klart värre än värsta REA, galet.
Jag har fått sms å mejl sedan söndagsnatt om att fynda under black week. Eftersom jag bara varit på Apoteket & ICA så har jag icke shoppat :)

Geddfish ♥ sa...

Det här är nog värsta Black week jag varit med om! SÅ mycket reklam som har drällt in i mail och sms! Men jag har raddat å raddat.

Falsklarm, ja det är dyrt, det. Synd om barristan. Men du fick bloggfoder ;)

Hårfärgen, näe, den kan väl kvitta ;) men bra mamarazzi där ;)

Ditte sa...

Fint att det finns fler än jag som vägrar "svart fredag". Förstår inte alls påfundet. Och att ge mig ut och handla denna dag skulle jag aldrig göra.
Trevligt med ett besök på Liljeholmen och café Bravo. Och mycket som hände där var det också. Lätt att göra misstag och trycka på larmknappen. Och det fungerade ju. Bra att veta! En kopp kaffe borde ju helt klart "utryckarna" ha fått och med tilltugg. Allihop!

Bonusbilderna tackar jag för. Bra att hänga med på vad som nu händer på "hemmaplan". Lätt att glömma. Och tur att jag nu även känner till trasiga blommor.

Steve sa...

Det händer lite mer där än här noterar jag.

Susjos sa...

Hoppade också över Black Friday idag. Vilken trist historia med larmet på caféet!
Den trasiga Monstera monkey mask är en variant av monstera, som också har flikiga blad (google) och har smeknamnet "Adams revben".

Svar: Vi har garage under husen, och vi står i kö för en plats, kommer att ta ett par år typ...innan vi har en plats!

Anki sa...

Vad jag tycker om Black Friday ja det vet du ju redan ... folk är som galna, men de enda som tjänar på det hela är som vanligt köpmännen :)
Lider med den stackars baristan på caféet! Synd om henne, men kul för dig som fick härligt bloggfoder :)

Ama de casa sa...

Såna där monstrea-blommor har jag haft i forntiden. Dom dog. Som dom flesta av mina blommor gör. Dom som inte dör av sig själva klipper Anders ned. Gröna fingrar? Nej, det kan man nog inte säga :-D

Det är många färgglada frisyrer här också. Men på kryssningen slog det mig att dom nog bara tagit ombord en färg till frisörerna på båten. Väldigt många hade lila slingor... :-)

Stackars hon som utlöste larmet, men två fördelar finns ju med det:
1: Gästerna fick underhållning
2: En produktionstest är ju aldrig fel - nu vet dom att det funkar :-)

Olga T sa...

Black Friday! Jag blir galen! Mailbombad. Vad är detta???

Stakars baristan. Men hon och kollegorna kommer nog att skratta åt detta så småningom!

Blomman?? Njaa, jag gillar ju inte de trasiga jeansen heller..

KajsaLisa sa...

Svårt att fånga dom, du skulle passa på att träna lite med rockfotografering :)
Jag tycker bilden på tjejen blev bra. Tekniken i det här fallet som jag brukar köra är att ta många bilder och redera det som det sticker ut huvuden och händer på
Själv undvek jag Black Friday.

Annette sa...

Monsteror var väl trendig på 80-talet, och nu får den en återkomst. Jag gillar de vanliga Monsterorna, som inte ser ut som de är maskätna...
Jag insåg att det var Black Friday i går, mängder med sms var och varannan sekund. Jag är ju klar med julklappsinköp och födelsedagspresenter för det här året, så nu är jag mättad och vill inte köpa en grej till, och det gjorde jag inte heller :)
Det där rosa håret med orange utväxt, nej det är inte i min smak ;) Mutkaffe tror jag mer på, om inte annat gör man någon glad och får kanske en intressant pratstund :)

Du som har koll på caféer och restauranger, var kan du rekommendera att äta/fika i närheten av S:t Görans kyrka på Kungsholmen en söndag eftermiddag?

Anni sa...

Här har du en som struntar fullständigt i svarta fredagar. Mitt behov a v den sortens prylar är ganska obefintligt. Monsteran tycker jag däremot är fin! Hmmm, de har väl alltid haft hål i sig, det är inget nytt?!?

Åke sa...

Nämen vad f*n ta ledigt far att ge sig ut bland andra... finns knappt parkeringar hörde jag... Nu var jag ledig ändå så jag skyndade mig ut på morgonen för att hämta mitt anslag på Julas varuhus som jag beställt... Fy vad folk det var :( Systemet fick ett besök men där var det väl som vanligt :) Syns i min skyltsöndag ;)

Husbilen-Ellen sa...

Ett inlägg där mungiporna åkte upp! Rosa skönheten såg helglad. Texten under blomman förstärkte min känsla!

Eva Trillian sa...

Ja, mer kaffe till utryckande människor!