måndag 13 november 2017

YESSSSSSSSS – we did it:)


Foto: Aftonbladet

Ja, inte ni och jag som förhoppningsvis följde Italien-Sverige sittandes i soffan, men väl vårt landslag. Efter en heroisk insats och 0-0 på San Siro är Sverige klart för VM nästa år i Ryssland efter 1-0 segern på Friends i fredags.. En bragd i mina ögon. Fantastiskt!!!

Svett
Kan säga som så att jag absolut inte lider av handsvett, inte av annan svett heller för den delen, men efter 90 minuter plus fem minuters tilläggstid var jag genomsvettig, utan att ha rört en (fysisk) fena i soffan.

Gråt
Som jag sa, jag brukar inte svettas, inte gråta heller för den delen. Men när jag såg mittbacken och matchens bästa spelare ”macho-Grankvist" brista ut i gråt efter ”segern” brast det för mig med. Jag grät (glädje-)tårar. Maken undrade om han skulle ringa 112;-)
UNDERBART!!! Ser framemot VM nästa år och hoppas att mitt jobb organiserar VM-tipset igen. Å då vet jag att Steve hänger på;-)

Dagens fotbollshjältar
Andreas Granqvist, Viktor Lindelöf-Nilsson, Emil Forsberg och resten av gänget. Fy f****n så glad jag är:-) Lilla Sverige eliminerar den stora fotbollsnationen Italien från VM. Första gången på 60!!! år som Italien missar VM och det är Sverige som gör det! WOOOOOWWWWW:-)

11 kommentarer:

Olga T sa...

Helt otroligt!! Jag var helt slut efteråt. De sista 5 minuterna var lååånga. Bragd!

Steve sa...

Ja, nu har vi nåt häftigt att se fram emot. Många hjältar att hylla. Robin Olsens insats måste väl ha glatt en "gammal" goalkeeper. Men, f f a vill jag hylla LAGET.

Susjos sa...

Missade första halvlek, men såg andra...och jag skrek högt för mej själv här i soffan! Maken åkte till sin systerdotter efter jobbet och såg matchen, hon är fotbollstokig...och jag undrar om hon inte hejade på Italien, då hon är halvitalienska?!
Hängde upp svenska flaggan på dörren,så maken fick något att le åt nu när han kom hem,och han vill att flaggan ska hänga kvar över dörren till i morgon...hihi!

Anki sa...

Verkligen en rysare! Jag vågade inte titta hela tiden, utan vandrade mellan köket och tv- rummet. Verkligen en bragd av hela laget! Heja Sverige!

Ama de casa sa...

Ja, verkligen kul att åter ha två lag att hålla på i VM :-) Självklart håller jag allra mest på Sverige, men det är ju inte fel att ha en reserv också ;-)

Och beviset på att du är själaglad och överlycklig syns ju här i bloggen också - inte varje dag man ser TVÅ inlägg från dig :-D

Annette sa...

Till och med jag som inte är intresserad av fotboll glädjer mig :) Allra roligast tycker jag att det är att ett lag som plockats ihop så som skett här, lyckas med en sådan bedrift när de tvingas hjälpas åt och inte kan lita på (eller har som uppgift att lämna över till) en ensam stjärna i laget. Lagspel när det är som bäst!

Geddfish ♥ sa...

Ja, då får jag, som inte tittat, ändå hylla och säga stort Grattis till Sverige!!!
Heja heja heja!!

Anonym sa...

GRATTIS - HEJA SVERIGE !!!!

Ruth i Virginia

Ditte sa...

Både jag och maken tittade förstås på matchen och gladdes med det svenska laget. En otrolig prestation. Vad jag minns tror jag Italien varit med i VM i princip alla år utom 1958. Så svårslagna borde de ju vara. (Du räknade också så..)
Kul att svenska laget nu kommit så långt i tankarna att de inte "bara är glada för att få vara med."Utan det handlar om att vinna". Kanske kan de tankarna hänga kvar.
Tänker ofta på Sarah Sjöström som ju aldrig skulle åka till vare sig VM eller OS och inte ha siktet inställt på vinst.

Nu gläds vi över en toppprestation och jag håller helt med WOOOOWWWWWW!


Anni sa...

Himla ont i magen hade jag, hela matchen. Puh.

Carita Liljendahl sa...

Det var HELT fantastiskt!